reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Kobitki czy Wasze dzieciaczki jedzą na siedząco???? :cool2: ;-)

Daria od jakiegoś czasu je chodząc tzn. jedzenie jest postawione na jej stoliczku do jedzenia a ona np. jogurt nabiera sama łyżeczką i z tą łyżeczką chodzi po całym mieszkaniu, ewntulanie stoi nad stolikiem i tak je wszystko :eek: :baffled: :confused: :-p
Weronika tez miała takie odpały i też chętnie by tak jadła wszystko na stojaco a najlepiej w biegu ale jej nie pozwoliłam, wrzeszczała, nie zjadła jednego czy dwóch posiłków i skapitulowała. Teraz znowu je jak człowiek siedząc na krzesełku :tak:

reklama
Weronika tez miała takie odpały i też chętnie by tak jadła wszystko na stojaco a najlepiej w biegu ale jej nie pozwoliłam, wrzeszczała, nie zjadła jednego czy dwóch posiłków i skapitulowała. Teraz znowu je jak człowiek siedząc na krzesełku :tak:

U nas różnie, ale najczęściej w krzesełku.

U nas różnie, ale najczęściej w krzesełku.
tzn nie wszystko tak je, na przykład kiedy sie bawi to jej stawiam podwieczorek- jakies herbatniki lub chrupki na talerzyku lub kawałki owoców i kubek z herbatka i ona sobie zajada w czasie zabawy ale sniadania, obiady i kolacje je siedząc :tak:

Hej babeczki:)))))))))))

Kasienko - w sparawie migdalkow to ludzie różne rzeczy gadaja. Ja generalnie mialam usuwany trzeci migdal - w wieku 6 lat i nie odrósł. Co więcej - odkąd usunęli, zupelnie przestałam chorowac. Czyli u mnie to byla przyczyna angin. Ale sl;yszalam, ze gdy sie usuwa wszystkie migdalki, to wtedy jeszcze gorzej, bo jest otwarta przestrzeń na gardle i zimne powietrze zaziębia jeszcze bardziej.

A jesli chodzi o to w jakim wieku sie robi, to nie slyszlam nic na ten temat....

U nas Maciek je w krzeselku. I ja tego pilnuje, bo nie chcialoby mi sie ciągle wycierac tego co się nabrudzi. Maciek w jednym miejscu by nie postal, tylko zaraz ręcę wyciera o łóżko i się ogólnie wygłupia. No a poza tym stwierdzilam - za Tracy - że trzeba od razu porządku malucha nauczyć. Joł :-)

U nas Maciek je w krzeselku. I ja tego pilnuje, bo nie chcialoby mi sie ciągle wycierac tego co się nabrudzi. Maciek w jednym miejscu by nie postal, tylko zaraz ręcę wyciera o łóżko i się ogólnie wygłupia. No a poza tym stwierdzilam - za Tracy - że trzeba od razu porządku malucha nauczyć. Joł :-)
joł - ja tez tym sie kieruje :tak:

Anu Sz. pytałam G. i wysłałam to zdjecie z podpisu :tak: nie wiem czy przyjma bo troszke głowy ma na nim Weronika odcięte ale zobaczymy :tak: :-)

Musze Wam powiedziec, że ja do tej pory Tracy jak wyrocznię traktuję. I to nawet nie musialam czytac języka dwulatka - wystarczy pamiętac wskazówki z języka niemowląt. I dzięki radom Tracy Maciek jest całkiem ułożony. Szalony i wariat, ale całkiem ułożony ;-) :tak: :-)

Tzn teraz pochwalilam, a teraz Maciejas pewnie pokaże jaki z niego "aniołeczek" :szok:

I jezscze ja na chwilę. Jestem jezscze w pracy (wyjatkowo o tej porze) bo mój łoś zaprosił mnie dziś na Torwar na Mistrzostwa Europy w jeździe figurowej na łyżwach :-) :-) :-) Zostawiam więc furę w pracy i czekam az po mnie przyjedzie..:-p

no to trzymam kciuki za pomyslnosc

a ja powoli zaczynam odliczac dni mojego powrotu do okropnej pracy (12 II )...mam nadzieje ze ją szybko zmienie

no coś Ty a czym się zajmujesz Anula?

czyli chyba dobrze, co?????

aaaa znowosci wczoraj zaniosłam podanie o przedłuzenie umowy............
mam nadzieje, ze rozpatrza pomyslnie..........:happy::happy::happy:
No kochanie trzymam kciuki:tak: :tak: :tak: Myślę, ze bedzie dobrze...:tak: :-)

wow co za pamiec...ale nie do konca :-p z mamą pracowałam jakies 4 lata temu...teraz pracuje w oplu :eek: :eek:
o juz mam odpowiedż gdzie:-) kurde wydaje sie fajna firma..
Lipa??:cool2:

Hej,

Edytko, ja daję młodemu Ibum 2,5 ml, zgodnie z ulotką. Mówisz, że lekarz pozwolił dawać 5ml? :confused:
Młody też choruje, ma zajęte oskrzela, jest na antybiotyku. Tym razem przechodzi choróbsko naprawdę ciężko- od dwóch dni ma gorączkę od 37 do 40 stopni dzisiaj w nocy :-(. Do tego kaszelek i przyspieszony oddech. W poniedziałek dostał zastrzyk, a jutro idziemy na kontrolę. Lekarka jest prawie pewna, że mały jest alergikiem i przepisze nam jakieś inhalacje, które będą go leczyć długoterminowo. Na razie jest za mały na testy. I to tyle z ostatnich wydarzeń.

Joasiu, powodzenia z przedłuzeniem umowy :elvis:

Weroniczka zniewalająca w suwaczku! :elvis:

Iwoncia trzymajcie sie biedaki:elvis: chorobcia chyba jednak ten żłobek mu szkodzi co?:confused: :sick:

a tak w ogóle to ja wiem, że pisze się "chachacha" ale mi to fatalnie wygląda :cool2: :cool2: :cool2: więc pozwólcie że będę tu siać dysortografię i pisać" hahahaha" :-p :eek: :confused: :szok: :laugh2: :sick:
I hihihihihihihi:tak:
Kobitki czy Wasze dzieciaczki jedzą na siedząco???? :cool2: ;-)

Daria od jakiegoś czasu je chodząc tzn. jedzenie jest postawione na jej stoliczku do jedzenia a ona np. jogurt nabiera sama łyżeczką i z tą łyżeczką chodzi po całym mieszkaniu, ewntulanie stoi nad stolikiem i tak je wszystko :eek: :baffled: :confused: :-p
Mój na siedząco:tak:

reklama
Dziś bylam na zakupach. Wzięłam dzień urlopu i postanowilam się wyluzować i poszaleć :) Z tym spaniem to nie przesadzalam - ale wszystko przez Maćka, który ciągle się budzi i rano wyglądam tak: :sick:

AQle od rana bylo już tylko fajnie - spokojnie zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę, posiedzialam przy kompiku i polecialam na zakupy.

Kupilam sobie kurtkę, dwie broszki, kolczyli i spinki. W sumie zaplacilam.... 100 zł :-p Byly takie przeceny że szokuś :szok:

Do góry