reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Edytko mi się też wydaje że to trzydniówka

No właśnie trzydniówka to pierwsza choroba wirusowa na jaką dziecko choruje
Oli nie chorował na trzydniówką. ale kilka razy miał oskrzela, czy w takim wypadku możliwe jest że zachoruje jeszcze na trzydniówkę:confused: :baffled:

reklama
dla Martusii przesyłamy serdeczne życzonka
uśmiechu, radości
niech otaczają Cię sami serdeczni ludzie
i łosie też;-)

u nas pięknie sypie białym puszkiem
jakoś tak się mi lżej zrobiło

Edytko zdróweczka trzymajcie się cieplutko

No jesteśmy po wizycie lekarza. Albo to początki anginy albo trzydniówka.
Na razie mamy zbijać gorączkę i to wszystko. Zapisał Ibum plus Paracetamol w czopkach, czyli dokładnie to co dawałam do tej pory. Co mnie zaskoczyło najbardziej to to, że lekarz kazał dawać wyższe dawki tych leków, Ibum po 5 ml:szok: i Paracetamol w dawce po 250 mg:szok: :szok:.
Na ulotkach jest napisane, żeby dawać takim bąkom jak nasze maxymalnie po 125 mg w jednej dawce. Przynajmniej wiem, że jak jej wywali znowu 40 stopni to mogę śmiało dać czopek 250 mg.

No dobra, mała śpi a ja najchętniej poszłabym w jej ślady, ale druga kawa mi nie pozwala;-).

chorutkiej Julcii i wyczerpanej mamusi przesyłamy buziaczki :elvis: :elvis: :elvis:

my czekamy na łosia dzisiaj idziemy zapłacić wpisowe do przedszkola i wpisać martinę ostatecznie na listę na wrzesień

strasznie się cieszę :-) tylko jakoś do mnie nie dociera że mój maluszek do przedszkola się wybiera ..... już niedługo:cool2:

rano byłysmy u otolaryngologa ( od pół roku chodzimy co miesiąc )dała nam skierowanie na wycięcie 3 migdałka do końca dnia mam się zdecydować bo już 7 lutego mołaby mieć pod narkozą, jeslisię nie zdecyduję to dopiero w czerwcu

strasznie się boję i nie wiem co zrobić czytam na ineternecie różne opinie
i mam mętlik, ze niby odrastają migdałki itd......
z drugiej strony może to pomoże małej i przestanie tyle chorować
ciągle ma katar pochrapuje i oddycha buźką
do tego non stop jest na lekach alergicznych

i wszystko mówi za tym żeby zrobić ten zabieg ale bardziej boję się tej narkozy żeby nic się złego nie stało

my czekamy na łosia dzisiaj idziemy zapłacić wpisowe do przedszkola i wpisać martinę ostatecznie na listę na wrzesień

strasznie się cieszę :-) tylko jakoś do mnie nie dociera że mój maluszek do przedszkola się wybiera ..... już niedługo:cool2:
U nas zapisy do przedszkola są dopiero od marca:confused:
Też zapisuję Oliwierka do przedszkola, ale nie wiem czy pójdzie:baffled:
Chciałabym bardzo żeby się zaklimatyzował, bo mam ochotę iść do pracy ale zobaczymy jak to będzie:eek:
On bardzo niwiele mówi no i z nocnikiem klapa:no:

Kasiu moja kuzynka też mam podobny problem
Jej synek ma 4 lata i ma 3 migdałek i jej lekarz właśnie powiedział że do 5 roku te migdałki mogą odrastać:baffled: :confused:
Nie wiem Kasiu co Ci doradzić, gdyby Martynka rzeczywiście miała mniej chorować to może warto się zdecydować na tą operację:confused:

reklama
Kasiu Paula miała wycinane migdałki dwa razy. Za pierwszym razem gdy miała trzy latka wycinali jej trzeci migdałek a za drugim razem całkiem niedawno (chyba w październiku) przycinali boczne i usuwali trzeci migdał który odrósł, mimo że po pierwszym zabiegu miała szczepionkę na migdałki co by nie odrosły....
Jak widać nie ma na to rady.....
Po drugie, wcale to nie pomogło na choroby, po drugim zabiegu dostała zapalenie płuc, a później jeszcze było zapalenie oskrzeli i anginy.... No i gdy szła do szpitala robiłam jej wymaz z gardła na gronkowca i była czysta, a po jakichś 2-3 tyg powtórny wymaz pokazał że jest nosicielem gronkowca...Na to nie chcą dawać skierowań, ja robiłam prywatnie, ale dla własnego spokoju jeśli się zdecydujesz na zabieg zrób te wymazy.
Po trzecie z tego co mówili lekarze to wcześniej jak od trzech lat nie powinno się robić tych zabiegów, więc dziwi mnie że wam to zaproponowali...:confused:

No a sama narkoza trwa nie dłużej jak 15 minut,cała reszta ciągnie się niesamowicie, a przed zabiegiem podaja syropek że maluch nic potem nie pamieta. Po syropku są różne reakcje, no maluch wyglada jakby się porządnie czegoś napił:-)
To tyle....nie polecam i nie odradzam....
Adaśka też to czeka ale będe zwlekać z zabiegiem ile się da...

Do góry