reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

cześć Tusiu :elvis: Zapomnialam napisac, że Majcia na zdjęciu z tablica to wygląda na taką rozrabiarę, hi hi Współczuję Jej przyszłemu mężowi ;-) ;-) ;-) :-)

reklama
U nas narazie jest tak: zero zabezpieczeń, wolna amerykanka z wyjątkiem paru najprawdopodobniejszych dni w miesiącu :-) Więc wszystko może sie zdarzyć. Starania na poważnie tak myślimy zacząć koło wakacji, coby urodzic na wiosnę. No i żeby był gorący klimat :-D to jedziemy do...

...Grecji na płw. Chalkidiki - ok. 18 czerwca :-)

ho ho!! Ja nic nie chce mówić:-p ale nam klimat grecki słuzył do riki tiki jak żaden inny:cool2: :-p :tak:

U nas też pada śnieg, ale nawet się cieszę:-)
Elfiko Weronisia na nowym zdjęciu śliczna:tak: :tak: :tak:

Piękniusia:tak: oczki juz uwodzicielskie:-) oj matka będziesz Ty miała kłopot za parę lat:cool2: :szok: :-D :tak: ;-)

ojeju jejeu !

w końcu większość lipcowych dzieciaczków już przechodziła przez 3dniówkę.

my nie mieliśmy:baffled: o nie!!! obym nie powiedziała tego w złą godzine:szok: no ale cóż słowo sie rzekło:confused2: :sorry: :errr: :rolleyes2: :huh:

Edzia trzymaj się!! Pierwszy raz jest zawsze taki przerazający. Wierze, że Julci nic nie bedzie. Dołaczam sie do tego co napisała Gazelka - ibufen, wapno, wit.c, duzo pić i bedzie dobrze:-)
I tez spokojnie z tym mierzeniem temperatury. Mnie kiedyś lekarz ochrzanił bo mierzyłam co 30 min jak Maks był chory. Lekarz postukał się w głowę:baffled:

Edytko a Maja pare dni temu jeden dzien tez miala goraczkę i tylko jeden dzień, nie wiem co to było, ale na drugi dzien już wszystko ok. To moze u was też tak będzie.

Edytko skad ja to znam u nas to samo bylo i tez pierwszy raz cos ja zlapalo a wczesniej miala raz tylko katar. A nie ma teraz kataru?

nie ma kataru, całe szczęście ;-)

Edytko, nie przejmuj się. Maluszki podobno tak mają, że natychmiast reagują wysoką temperaturka. Skoro Julii nic innego nie doskwiera, to kto wie - może jeszcze noc pieknie prześpi? Tylko piciu na wszelki wypadek przygotuj. A rano idź do przychodni, żebyś na weekend była spokojna :-)

Nie smuć się :elvis: :elvis: :elvis:

Oby oby !!:tak: A pić jej dawać przez sen?

Edytko a Maja pare dni temu jeden dzien tez miala goraczkę i tylko jeden dzień, nie wiem co to było, ale na drugi dzien już wszystko ok. To moze u was też tak będzie.

o to by było najlepsze ;-) :tak:
bo ja juro od rana jestem z młodą sama ;-)

NiaNiu- mój plan to pomiar co godzinę hehe:szok: :-D

Edzia trzymaj się!! Pierwszy raz jest zawsze taki przerazający. Wierze, że Julci nic nie bedzie. Dołaczam sie do tego co napisała Gazelka - ibufen, wapno, wit.c, duzo pić i bedzie dobrze:-)
I tez spokojnie z tym mierzeniem temperatury. Mnie kiedyś lekarz ochrzanił bo mierzyłam co 30 min jak Maks był chory. Lekarz postukał się w głowę:baffled:

no właśnie tak trzymac,jak napisała Niania,
nie wariować...........hihihihihihihhihi
a u nas też ostanio przed swiętami była jednodniowa gorączka
i nic poza tym:baffled: :confused: :eek:

Edytko, Julinka nie jest odwodniona przeciez. Daj Jej pić wtedy gdy będzie chciala. I Ty kobieto idź spać w nocy - daj odpocząć sobie i dziecku. Przypadkiem nie stój z termometrem nad łóżeczkiem :eek:

Maja jak miala temperaturę wysoka to też mleko całe zwróciła mega fontanna i nie wiedziałam o co chodzi dopiero ęlfik mnie uswiadomiła o tym, że się warzy, wiec jednak coś w tym jest.

nie ma kataru, całe szczęście ;-)

Oby oby !!:tak: A pić jej dawać przez sen?

o to by było najlepsze ;-) :tak:
bo ja juro od rana jestem z młodą sama ;-)

NiaNiu- mój plan to pomiar co godzinę hehe:szok: :-D

tak dawaj pić Julci,przez sen,jeśli,tylko będzie chciała,
tzn.jeśli będzie sie kręcić............nie wybudzaj jej specjalnie

a temperaturę mierz,jak będziesz widziała(pocenie się)
i czuła,że jest większa...........zresztą jeśli będzie
rosła Julcia będzie się wybudzać

U nas też pare razy były takie jedno góra dwudniowe gorączki bez żadnych innych objawów, z tym że ten drugi dzień to był raczej stan podgorączkowy

reklama
Do góry