reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Hej dziewczyny!
Bardzo współczuję Waszym dzieciaczkom z powodu tych wirusów. Nikogo nie zaskoczę jak powiem, że u nas też wiało jak w kieleckiem. Nawet nam linię telefoniczną zerwało, przez co myślałam, że do poniedziałku nie będziemy mieć ani telefonu, ani internetu :wściekła/y: :no:. Ale dziś, w przerwie miedzy wianiem a wianiem :-D odważyłam się wyjść z Małą na krótki spacerek na nóżkach. Ale to moje dziecko wcale nie potrafi chodzić grzecznie, zaczepia ludzi, ucieka w przeciwą stronę a przy tym wrzeszczy...taka nie wyżyta jest:-) :-) ...

Wiki_28, Dasaria ja też zaczęłam myśleć o pracy, odpowiadam na ogłoszenia. Na razie cisza, ale dopiero się rozkręcam, więc nie liczę że tak od razu coś znajdę. Najważniejsze, że się zdecydowałam, bo też jak pomyślałam o tym, co się będzie działo z moim dzieckiem pod moją nieobecność... Też jestem skazana na coś w stylu żłobka, bo rodzinka niestety daleko. U nas - z tego co zdążyłam się zorientować w sytuacji -nie ma w ogóle żłobków, ale niektóre przedszkola prowadzą takie grupy dla dzieci w wieku żłobkowym...

Oliwierek już śpi:-)
Wiktoria też zaraz pójdzie spać więc luzik

Mam cały dom w brokacie:szok: :szok: :szok:
Zeszłam na chwilkę na dół a Wiki znalazła brokat i go wysypała
ale to trochę moja wina:wściekła/y: :wściekła/y: bo tyle razy miałam go schować, a teraz już nie muszę:baffled:

Wiki_28, Dasaria ja też zaczęłam myśleć o pracy, odpowiadam na ogłoszenia. Na razie cisza, ale dopiero się rozkręcam, więc nie liczę że tak od razu coś znajdę. Najważniejsze, że się zdecydowałam, bo też jak pomyślałam o tym, co się będzie działo z moim dzieckiem pod moją nieobecność... Też jestem skazana na coś w stylu żłobka, bo rodzinka niestety daleko. U nas - z tego co zdążyłam się zorientować w sytuacji -nie ma w ogóle żłobków, ale niektóre przedszkola prowadzą takie grupy dla dzieci w wieku żłobkowym...

Niesiu- ja wracam najprawdopodobniej do pracy, do której wróciłam po macierzyńskim i pracowałm jakieś 8 miesięcy, a później wzięłam tam wychowawczy (trochę namieszana sytuaca, ale to długia historia :tak: :tak: :-p :cool2: ) ,
Daria pójdzie albo do żłobka państwowego, albo do prywatnego przedszkola.
Będzie chodziła tam gdzie się lepiej zaaklimatyzuje :tak: .

Do prywatnego przedszkola będzie chodziła od lutego na tzw. zajęcia przygotowawcze do przedszkola :tak: :tak: , ja będę mogła w nich uczestniczyc :tak:
natomiast złobki państwowe(przynajmniej te do których dzwoniłam:cool2: ) nie przewiduję takiego okresu aklimatyzacyjnego-niestety i tam jest dziecko od razu rzucone na głęboką wodę :szok: :szok: :szok:
zobaczymy jak to będzie, ale tak sczerze to ja nie przewiduję innej opcji, bo już nie moge doczekac się powrotu do pracy :tak: :tak: :tak: :elvis: :elvis: :-p :cool2:

reklama
Do góry