reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
dzieki kasiula   ....różne opinie słyszałąm,ale itak bede musiałą zadzwonić do przedstawiciela i cosik się popytać :)

ale mi narobiłas na ten bigosik ochoty >:D teraz mnie sie chce też :)ale mi nigdy nie wychodzi...poczekam aż mama przyjedzie do mnie...a przyjedzie  w czerwcu ...biedu;la musi pokonać aż 400 km...do swojej córy :(

Graszka nie martw się moja mamunia mieszka 750 km odemnie była u mnie z miesiąc temu jak wyszlam ze szpitala żeby sie mną zająć i mam nadzieję że będzie tez mogla przyjechać jak się dzidzia urodzi

hej dziewczyny!
byłam dziś u lekarza, wszystko jest oki tylko muszę łykać żelazo 2 razy dziennie, z maleństwem też wszystko dobrze. tylko niestety ten drugi termin na 12 sierpnia jest bardziej prawdopodobny :(((( więc muszę jeszcze dłużej czekać, ale i tak mam gdzieś cichą nadzieję że może ten 30 lipiec..... :) aj tam mogę poczekać jeszcze te dwa tygodnie byle z maleństwem było wszystko oki.

dziś pierwszy raz w życiu miałam wyschnięty język!!! wstałam o 3 na siku i co... język z wargą mi się skleił. odlepiłam go i był suchy jak nigdy. tata rano stwierdził, że chyba zuzka ze mnie tak ciągnie <bo prawie większość twierdzi że bedzie jednak zuzia> . muszę lać w siebie duuuużo wody.

a pogoda u nas do duszy pochmurniasto i deszczeowo! :(

pozdrowionka

Witam wszystkie !!! DZiendoberek !!!
Agniesiu moj maly tez ma duzy nosek (szeroki) taki murzynski troszeczke i duze usta i tez daje mi to do myslenia !! Ja tez chcialabym jak najszybciej go zobaczyc zeby sie upewnic jak wyglada !! Na USG podalo mi wielkosc glowy  na 35 tydz. ja panikowalam a moja lekarz tylko sie ze mnie smiala !! Powiedziala mi ze pod koniec ciazy wiekszasc matek obawia sie o wyglad i zdrowie swoich maluszkow !!!
Aniu moja dzidzia tez zawsze jest troszeczke wieksza !!
Ja tez chyba wypiore wszystko min. w 50° !!!
Elfiko ja tez mam problemy ze spaniem i czesto sie budze !!! I wogole jestem strasznie nerwowa !!!
Kurcze a ja sie zastanawiam czy chce zeby moja mama przyjechala czy nie ?

Witam was babeczki
Pogoda jest straszna leje od rana
Ja na razie nie mam problemów ze spaniem
Ciuszki mam zamiar prać jak pododa się poprawi

Graszka, co do tych skurczy to nie musisz czekać na wizyte u lekarza. Kup sobie Magnokal (to jest magnez z potasem-lekarka mi go zaleciła właśnie na skurcze) - jest bez recepty. Ja go łykam od połowy ciąży i ostatnio nie mam w ogóle skurczy łydek.

Aga co do obaw o dzidzię, to ja też mam ostatnio coraz większe. Taka się jakaś strachliwa w ogóle zrobiłam. Im blizej porodu, tym więcej obaw. Ostatnio mi się wydaje, że mi juz brzuch w ogóle nie rośnie, a teraz to pewnie powinien, bo dzidzia właśnie rośnie najbardziej. Na szczęście w piątek idę do lekarza, to zobaczymy czy mały urósł.

reklama
Co do tych ciuszkow to ja najpierw jak sa nowe to wypiore na 60 stopni a potem juz na 40 stopni bo jak pisze na metkach 40 to takie ubranka czesto prane w wyzszej temperaturze szybciej sie zniszcza. Np te welurkowe sie zrobia cieniutkie i takie zmechacone.
Klaudia ile kosztuje ten jakis tam magnokal kosztuje? Ja mam straszne problemy z tymi skurczami lydek ale zazywam tylko magnez i mi jakos nie pomaga, moze ten potas by mi pomogl.

Do góry