reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
o i nasz Elfik też nie zapisał na pamiątke Weronisi,
jej sukcesów w rozwoju........................:baffled:
trzeba nam było się zgadać szybciej i jak przeglądalam
posty moglam Wam zapisac ,co i kiedy robily wasze maluchy:dry: :confused: :-p :tak:
ja pamiętam pierwszy zab i pierwsze kroki :-)
ząb dokładnie dwa dni po roczku a krok 5 dni przed wyjazdem na wakacje czyli...hmmmm...5 sierpnia

Moja wciąga codziennie flachę mleka o 7 rano a nie śpi gdzieś od 6:30. W tym czasie albo grzecznie sobie leży w łóżeczku (co mamusia lubi najbardziej), albo gada z Po (czego mamusia nie lubi), albo drze się na mnie MAMAAA jes, MAMAAAAAAAA jes, MAMAAAAAAA jes, co oznacza mniej więcej tyle, mama skoro jesteś to nie udawaj że śpisz i dawaj mleko.

Elficzku nasze córeczki widać
są rannymi ptaszkami,a nie śpioszkami,
co daje dobre rezultaty,kiedy pociechy
idą do szkoły................my nie bedziemy miały
problemów z obudzeniem córuś,a dziewczyny
swoich synusiów będą "koniami z łóżek ściągać":-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
no nie wiem czy takie to smnieszne ;-);-);-);-):cool2::cool2::cool2:

U nas z mlekiem identycznie. :-)
Matuesz rano budzi się ok.6-7 i pije mleko, poczym zasypia tak do ok.8.30-9.00.
Czasami potrafi przespać "swój mleczny czas";-), ale ja budze sie już automatycznie o tej godzinie, a on zaczyna i tak się bardzo kręcić, spi niespokojnie, więc z reguły i tak wstaję i daje to mleko.
Wtedy zasypia już mocno.
Pewnie gdybym tego nie robiła obudziłby się i tak tylko troche później, a ja wolę jak pije mleko gdy jest jeszcze ciemno, bo nie musze go wtedy przekonywac, że inne dzieci spią i on też jeszcze powinien.:tak:

no co Ty, chyba ze lubisz wczesnie wstawac...czasem jak Kuba się "popsuje" i wstaje o 7 to tesknie za dosypianiem (jego i moim)...
ok ok zostawie jej jeszcze to mleko :-) z czysto egoistycznych pobudek :-) :tak:

tak myśle nad tym mlekiem juz pewien czas bo z jednej strony wcale mi to nie przeszkadza- mam w jednej butli odmierzony proszek, drugą z odmierzoną wodą w podgrzewaczu i tylko przelewam, mieszam i nakładam smoka, z zamknietymi oczami nieraz :zawstydzona/y: :-p
ale z drugiej strony chce Weronike od tych pieluch odzwyczaić a co za tym idzie musiałabym ja n nocnik sadzac po przebudzeniu zaraz, jak ja o 6tej posadze to juz spac nie pójdzie nawet jak mleko wypije :no:

Uważam tak jak Joasia, nic na siłę. Dzieci same się naucza dłuższego spania, a tym samym będa później jadły. Zresztą coraz szybciej będzie się robiło jasno więc pewnie nie umknie to uwadze dzieci.
A uwadze Mateja na pewno nie.:tak:

do czasów szkolnych wszystko sie jeszcze może pozmieniac :tak:
ja byłam spiochem od poniedziałku do piątku a w soboty i niedziele wstawałam o 6tej i czytałam ksiązki :-) :tak: :eek:

a moja siostra zaspała raz do szkoły na..... 13stą

reklama
Do góry