reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
o i nasz Elfik też nie zapisał na pamiątke Weronisi,
jej sukcesów w rozwoju........................:baffled:
trzeba nam było się zgadać szybciej i jak przeglądalam
posty moglam Wam zapisac ,co i kiedy robily wasze maluchy:dry: :confused: :-p :tak:
ja pamiętam pierwszy zab i pierwsze kroki :-)
ząb dokładnie dwa dni po roczku a krok 5 dni przed wyjazdem na wakacje czyli...hmmmm...5 sierpnia

Moja wciąga codziennie flachę mleka o 7 rano a nie śpi gdzieś od 6:30. W tym czasie albo grzecznie sobie leży w łóżeczku (co mamusia lubi najbardziej), albo gada z Po (czego mamusia nie lubi), albo drze się na mnie MAMAAA jes, MAMAAAAAAAA jes, MAMAAAAAAA jes, co oznacza mniej więcej tyle, mama skoro jesteś to nie udawaj że śpisz i dawaj mleko.

Elficzku nasze córeczki widać
są rannymi ptaszkami,a nie śpioszkami,
co daje dobre rezultaty,kiedy pociechy
idą do szkoły................my nie bedziemy miały
problemów z obudzeniem córuś,a dziewczyny
swoich synusiów będą "koniami z łóżek ściągać":-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
no nie wiem czy takie to smnieszne ;-);-);-);-):cool2::cool2::cool2:

U nas z mlekiem identycznie. :-)
Matuesz rano budzi się ok.6-7 i pije mleko, poczym zasypia tak do ok.8.30-9.00.
Czasami potrafi przespać "swój mleczny czas";-), ale ja budze sie już automatycznie o tej godzinie, a on zaczyna i tak się bardzo kręcić, spi niespokojnie, więc z reguły i tak wstaję i daje to mleko.
Wtedy zasypia już mocno.
Pewnie gdybym tego nie robiła obudziłby się i tak tylko troche później, a ja wolę jak pije mleko gdy jest jeszcze ciemno, bo nie musze go wtedy przekonywac, że inne dzieci spią i on też jeszcze powinien.:tak:

no co Ty, chyba ze lubisz wczesnie wstawac...czasem jak Kuba się "popsuje" i wstaje o 7 to tesknie za dosypianiem (jego i moim)...
ok ok zostawie jej jeszcze to mleko :-) z czysto egoistycznych pobudek :-) :tak:

tak myśle nad tym mlekiem juz pewien czas bo z jednej strony wcale mi to nie przeszkadza- mam w jednej butli odmierzony proszek, drugą z odmierzoną wodą w podgrzewaczu i tylko przelewam, mieszam i nakładam smoka, z zamknietymi oczami nieraz :zawstydzona/y: :-p
ale z drugiej strony chce Weronike od tych pieluch odzwyczaić a co za tym idzie musiałabym ja n nocnik sadzac po przebudzeniu zaraz, jak ja o 6tej posadze to juz spac nie pójdzie nawet jak mleko wypije :no:

Uważam tak jak Joasia, nic na siłę. Dzieci same się naucza dłuższego spania, a tym samym będa później jadły. Zresztą coraz szybciej będzie się robiło jasno więc pewnie nie umknie to uwadze dzieci.
A uwadze Mateja na pewno nie.:tak:

do czasów szkolnych wszystko sie jeszcze może pozmieniac :tak:
ja byłam spiochem od poniedziałku do piątku a w soboty i niedziele wstawałam o 6tej i czytałam ksiązki :-) :tak: :eek:

a moja siostra zaspała raz do szkoły na..... 13stą

reklama
Do góry