reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
kochane powiedzcie mi czy Wasze dzieci pija nad ranem mleko? Chodzi mi o godziny między 5-7 rano
Otylka pije,bo mniej więcej takie pory przebudzeń,
jeśli obudzi się blizej godz.5-6 daje jej mleko
i jeśli jest ciemno i cicho w domu,
to ona jeszcze potrafi przysnąć tak do 8-9

gdy jest już 7 je mleko i nie ma szans na dosypianie:tak:

nie, Kuba wstaje miedzy 9 a 10 i wtedy pierwsze mleko............
ale to ruchome godziny, a jesli pytarsz o coś takiego, ze wstaje rano, je i idzie spac to tez nie............

nie, dopiero jak wstanie i się poprzytulamy Kubus dostaje kaszkę. czyli tak około 9
o matko!!! to co ? mam ja tego oduczyć??
Weronika sie budzi około 6tej rano i pije mleko a potem jeszcze zasypia na 2,3 godziny, jesli tego mleka nie dostanie to już nie zaśnie i będziemy szalec od 6 rano
Tak było w ubiegłe lato własnie, dopiero około września dałam jej raz nad ranem butle , nie pamiętam z jakiego powodu tak wcześnie ale jej sie spodobało :baffled: :baffled:

Otylka pije,bo mniej więcej takie pory przebudzeń,
jeśli obudzi się blizej godz.5-6 daje jej mleko
i jeśli jest ciemno i cicho w domu,
to ona jeszcze potrafi przysnąć tak do 8-9

gdy jest już 7 je mleko i nie ma szans na dosypianie:tak:
no własnie, to samo :tak: inaczej od 7mej na nogach jest cały dom

dokładnie :wściekła/y: ja tez jestem o to zła, taka pamiątka by była :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

o i nasz Elfik też nie zapisał na pamiątke Weronisi,
jej sukcesów w rozwoju........................:baffled:
trzeba nam było się zgadać szybciej i jak przeglądalam
posty moglam Wam zapisac ,co i kiedy robily wasze maluchy:dry: :confused: :-p :tak:

u nas po mleku, moze byc to nawet po 6 i tak juz nie ma spania....
Kuba uznaje to za sniadanie i juz nie kładzie sie spac!!!!

a co do oduczenia.........chyba sama sie oduczy, zacznie dłuzej spac i moze wtedy bedzie jadła troche pozniej..........

tak myśle nad tym mlekiem juz pewien czas bo z jednej strony wcale mi to nie przeszkadza- mam w jednej butli odmierzony proszek, drugą z odmierzoną wodą w podgrzewaczu i tylko przelewam, mieszam i nakładam smoka, z zamknietymi oczami nieraz :zawstydzona/y: :-p
ale z drugiej strony chce Weronike od tych pieluch odzwyczaić a co za tym idzie musiałabym ja n nocnik sadzac po przebudzeniu zaraz, jak ja o 6tej posadze to juz spac nie pójdzie nawet jak mleko wypije :no:

U nas z mlekiem identycznie. :-)
Matuesz rano budzi się ok.6-7 i pije mleko, poczym zasypia tak do ok.8.30-9.00.
Czasami potrafi przespać "swój mleczny czas";-), ale ja budze sie już automatycznie o tej godzinie, a on zaczyna i tak się bardzo kręcić, spi niespokojnie, więc z reguły i tak wstaję i daje to mleko.
Wtedy zasypia już mocno.
Pewnie gdybym tego nie robiła obudziłby się i tak tylko troche później, a ja wolę jak pije mleko gdy jest jeszcze ciemno, bo nie musze go wtedy przekonywac, że inne dzieci spią i on też jeszcze powinien.:tak:

reklama
no własnie, to samo :tak: inaczej od 7mej na nogach jest cały dom
Elficzku nasze córeczki widać
są rannymi ptaszkami,a nie śpioszkami,
co daje dobre rezultaty,kiedy pociechy
idą do szkoły................my nie bedziemy miały
problemów z obudzeniem córuś,a dziewczyny
swoich synusiów będą "koniami z łóżek ściągać":-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Do góry