reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
kochane powiedzcie mi czy Wasze dzieci pija nad ranem mleko? Chodzi mi o godziny między 5-7 rano
Otylka pije,bo mniej więcej takie pory przebudzeń,
jeśli obudzi się blizej godz.5-6 daje jej mleko
i jeśli jest ciemno i cicho w domu,
to ona jeszcze potrafi przysnąć tak do 8-9

gdy jest już 7 je mleko i nie ma szans na dosypianie:tak:

nie, Kuba wstaje miedzy 9 a 10 i wtedy pierwsze mleko............
ale to ruchome godziny, a jesli pytarsz o coś takiego, ze wstaje rano, je i idzie spac to tez nie............

nie, dopiero jak wstanie i się poprzytulamy Kubus dostaje kaszkę. czyli tak około 9
o matko!!! to co ? mam ja tego oduczyć??
Weronika sie budzi około 6tej rano i pije mleko a potem jeszcze zasypia na 2,3 godziny, jesli tego mleka nie dostanie to już nie zaśnie i będziemy szalec od 6 rano
Tak było w ubiegłe lato własnie, dopiero około września dałam jej raz nad ranem butle , nie pamiętam z jakiego powodu tak wcześnie ale jej sie spodobało :baffled: :baffled:

Otylka pije,bo mniej więcej takie pory przebudzeń,
jeśli obudzi się blizej godz.5-6 daje jej mleko
i jeśli jest ciemno i cicho w domu,
to ona jeszcze potrafi przysnąć tak do 8-9

gdy jest już 7 je mleko i nie ma szans na dosypianie:tak:
no własnie, to samo :tak: inaczej od 7mej na nogach jest cały dom

dokładnie :wściekła/y: ja tez jestem o to zła, taka pamiątka by była :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

o i nasz Elfik też nie zapisał na pamiątke Weronisi,
jej sukcesów w rozwoju........................:baffled:
trzeba nam było się zgadać szybciej i jak przeglądalam
posty moglam Wam zapisac ,co i kiedy robily wasze maluchy:dry: :confused: :-p :tak:

u nas po mleku, moze byc to nawet po 6 i tak juz nie ma spania....
Kuba uznaje to za sniadanie i juz nie kładzie sie spac!!!!

a co do oduczenia.........chyba sama sie oduczy, zacznie dłuzej spac i moze wtedy bedzie jadła troche pozniej..........

tak myśle nad tym mlekiem juz pewien czas bo z jednej strony wcale mi to nie przeszkadza- mam w jednej butli odmierzony proszek, drugą z odmierzoną wodą w podgrzewaczu i tylko przelewam, mieszam i nakładam smoka, z zamknietymi oczami nieraz :zawstydzona/y: :-p
ale z drugiej strony chce Weronike od tych pieluch odzwyczaić a co za tym idzie musiałabym ja n nocnik sadzac po przebudzeniu zaraz, jak ja o 6tej posadze to juz spac nie pójdzie nawet jak mleko wypije :no:

U nas z mlekiem identycznie. :-)
Matuesz rano budzi się ok.6-7 i pije mleko, poczym zasypia tak do ok.8.30-9.00.
Czasami potrafi przespać "swój mleczny czas";-), ale ja budze sie już automatycznie o tej godzinie, a on zaczyna i tak się bardzo kręcić, spi niespokojnie, więc z reguły i tak wstaję i daje to mleko.
Wtedy zasypia już mocno.
Pewnie gdybym tego nie robiła obudziłby się i tak tylko troche później, a ja wolę jak pije mleko gdy jest jeszcze ciemno, bo nie musze go wtedy przekonywac, że inne dzieci spią i on też jeszcze powinien.:tak:

reklama
no własnie, to samo :tak: inaczej od 7mej na nogach jest cały dom
Elficzku nasze córeczki widać
są rannymi ptaszkami,a nie śpioszkami,
co daje dobre rezultaty,kiedy pociechy
idą do szkoły................my nie bedziemy miały
problemów z obudzeniem córuś,a dziewczyny
swoich synusiów będą "koniami z łóżek ściągać":-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Do góry