reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
aaaaaaa i jeszcze jedno postanowienie noworoczne :tak:
nr któryśtam - obiecałam mężowi że na bb będę najpóźniej do 22 :zawstydzona/y: :cool2: :-p ;-) :tak:
hi hi zobaczymy kiedy zacznę to przestrzegac :-D ;-) ;-) ;-) :cool2: :elvis:

Dzisiejsza nocka nawet znośna. Najważniejsze to obyło się bez duszności!!:tak::tak:
Wybierzemy się chyba dziś do lekarza na przebadanie bo ogólnie to kaszel mi sie nie podoba...
Mam jeszcze pytanie do Was...jak myślicie czy jest możliwe zronbienie jakichkolwiek testów alergicznych tak małemu dziecku. Może wiecie jakie to testy i jak sie je robi?:confused::confused: U nas to zapalenie krtani to jednak na tle alergicznym a do tego doszło jeszcze zapalenie spojówek, też alergiczne i najpewniej to od mleka krowiego ale chciałabym mieć pewność...

joł kobitki :-)
Dzisiejsza nocka nawet znośna. Najważniejsze to obyło się bez duszności!!:tak::tak:
Wybierzemy się chyba dziś do lekarza na przebadanie bo ogólnie to kaszel mi sie nie podoba...
Mam jeszcze pytanie do Was...jak myślicie czy jest możliwe zronbienie jakichkolwiek testów alergicznych tak małemu dziecku. Może wiecie jakie to testy i jak sie je robi?:confused::confused: U nas to zapalenie krtani to jednak na tle alergicznym a do tego doszło jeszcze zapalenie spojówek, też alergiczne i najpewniej to od mleka krowiego ale chciałabym mieć pewność...
Niuńka nie ma szans na testy :no:
dziecko musi miec minimum 3 lata a tez jest to jeszcze wcześnie i nie wychodza dokładnie takie testy bo nie wszystkie mozna jeszcze przeprowadzac. najlepszy wiek to 5 lat niestety :-(
ale pogadaj z lekarzem, jak jest w porządku to powinien przepisac bez problemów zyrtec w syropie. To lek antyalergiczny w syropie. Dla dzieci całkowicie bezpieczny, moje dziecko jedzie na nim od 6 miesiąca życia.
u nas chodzi o kaszel własnie, taki alergiczny , zyrtec pomaga i mała nie kaszle.
Tylkoten zyrtec to tak od razu nie pomaga, potrzebna około miesieczna kuracja żeby można było stwierdzic czy jest poprawa. Ale warto spróbować, kosztuje ten lek jakos 10-12zl i wystarcza na miesieczną kuracje.
Nie ma smaku konkretnego i należy go podawac z sokiem lub herbata więc bez problemu Weronika wypija.
Tylko musisz mieć recepte bo nie kupisz go bez recepty niestety :no:

alergiczne i najpewniej to od mleka krowiego ale chciałabym mieć pewność...
ja niestety tez mam podejrzenia,że Weronika jednak na mleko krowie ma ucvzulenie. Miała robione badanie krwi w kierunku białka mleka ktowiego i wyszlo ujemne ale lekarka mówiła że czasami te wyniki nic nie znacza a dziecko i rtak ma alergie. Weronika ma pokrzywke, na policzkach i miejscowo na rączkach i nóżkach takie czerwone szorstkie plamy róznej wielkości. Te miejsca sa wysuszone jakby.

joł kobitki :-)

Niuńka nie ma szans na testy :no:
dziecko musi miec minimum 3 lata a tez jest to jeszcze wcześnie i nie wychodza dokładnie takie testy bo nie wszystkie mozna jeszcze przeprowadzac. najlepszy wiek to 5 lat niestety :-(
ale pogadaj z lekarzem, jak jest w porządku to powinien przepisac bez problemów zyrtec w syropie. To lek antyalergiczny w syropie. Dla dzieci całkowicie bezpieczny, moje dziecko jedzie na nim od 6 miesiąca życia.
u nas chodzi o kaszel własnie, taki alergiczny , zyrtec pomaga i mała nie kaszle.
Tylkoten zyrtec to tak od razu nie pomaga, potrzebna około miesieczna kuracja żeby można było stwierdzic czy jest poprawa. Ale warto spróbować, kosztuje ten lek jakos 10-12zl i wystarcza na miesieczną kuracje.
Nie ma smaku konkretnego i należy go podawac z sokiem lub herbata więc bez problemu Weronika wypija.
Tylko musisz mieć recepte bo nie kupisz go bez recepty niestety :no:
Kochana dziękuje za szybką odpowiedz:tak::tak::elvis::elvis:
Zyrtek bierzemy właśnie przy obrzęku krtani w kropelkach. Tym razem ten obrzęk szybko puścił . Ostatnim razem były zastrzyki Dexaven i poprawa była od razu.
U Weroniki alergia pojawia się w postaci wysypki a u nas wychodzi na to ze jest ukryta, bo na ciele nie ma żadnych śladów. Kurde....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Kochana dziękuje za szybką odpowiedz:tak::tak::elvis::elvis:
Zyrtek bierzemy właśnie przy obrzęku krtani w kropelkach. Tym razem ten obrzęk szybko puścił . Ostatnim razem były zastrzyki Dexaven i poprawa była od razu.
U Weroniki alergia pojawia się w postaci wysypki a u nas wychodzi na to ze jest ukryta, bo na ciele nie ma żadnych śladów. Kurde....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
u nas ukryta własnie była prawie przez rok! Dopiero dwa miesiące temu zaczęła sie ta wysypka i jak zaobserwowałam to nasilenie zaczłeo sie własnie wokresie zimowym :baffled:

Do góry