reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

tak tez myslalam. to juz dla mnie wyzsza szkola jazdy, ale naszczescie moj maz jest w tym kierunku uzdolniony i mi napewno pomoze. Mam nadzieje, ze wasze brzuszki i dzidziusie po urodzeniu tez tu zobacze :D

reklama
Witam ponownie wszystkie Mamusie !!!

Przede wszystkim chciałam Wam wszystkim bardzo podziękować za słowa otuchy bo bardzo ich potrzebowałam.

Dzis poszłam prywatnie do lekarza i muszę przyznac że bardzo cieszę sie że sie na to zdecydowałam. Poprzedni lekarz twierdził że ta ciąża może być "treningowa" i dlatego powinnam sie nastawić że poronię. Dzisiaj ten nowy lekarz zbadał mnie i zrobił usg i okazało się że wszystko jest w jak najlepszym porządku a te plamienia i kłucie to takie normalne, zdarzają się i już. Gdy to usłyszałam to naprawdę byłam w szoku. Od dwóch miesięcy ciągle słuszałam że ciaża zagrożona i nic robić nie wolno a teraz inny lekarz mówi mi że jest ok i oczywiscie powinnam sie oszczędzać ale ogólnie jest dobrze (narazie muszę brać jeszcze dufaston). Mój mąż najbardziej ucieszył sie gdy lekarz powiedział że kochać się też możemy tylko bez szaleństw :oops: :D
Wogóle cała wizyta była niesamowita. Pierwszy raz mój mąż był obecny podczes usg i powiem wam że bardzo to przeżył. Dzidzia machała rączkami , kopała nózkami i wogóle szalała :D poprostu taki mały człowieczek :D . Mąż jest teraz tak dumny gdy patrzy na zdjecia z usg i już mi zapowiedział że je zeskanuje i wkleji na forum.
Jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie i słowa otuchy. Teraz jestem tak szczęśliwa że mogłabym krzyczeć z radość :!: :!: :!:

No to jestem najmlodsza mamusia wsrod was :D :!:

A bo ja mam 21 lat i nawet jak urodze to tez bede miala 21 bo jestem z pazdziernika.

Moze to dla was szok ale my dzidzie zaplanowalismy,bo bardzo chcielismy miec juz swojego szkraba :D

Zanim zaplanowalismy malenstwo mielismy wyznaczona date slubu na 20 sierpnia.A le w tej sytuacji przekladamy sobie to o rok,bo nie to jest najwazniejsze.

Slub wezmiemy we wrzesniu 2006-wiec nasz maluszek do oltarza pojdzie z nami :D

Pozdrawiam,papa.

Dziewczynki!!!!
Ale mi sie dzidzia krecila niedawno. Tak sobie lezalam, az tu nagle takie musniecia od srodka :D . Byl taki temat o ruchach dzidziulkow, ale gdzies zaginal????
Bo chcialam sie tam spytac dziewczyn w juz bardziej zaawansowanej ciazy jak to jest z tymi ruchami?
Maniu ty juz po jednym Tymku to powiedz - czy ruchy dzidzi to wyczowa sie dzien w dzien jak juz sie zacznie wyczowac, czy moga byc dniowe, czy paro dniowe odstepy?

A wiec też jestem jedną z najmłodszych mam :wink: bo mam 23 lata.Tusiu te muśnięcia nie muszą występować codziennie,ale z czasem staną się częstsze i mocniejsze.Maniu,a ty jak miałaś?Bo ja w pierwszej ciąży to co kilka dni te muśnięcia miałam,a póżniej gdy bardziej przypominały "kopniaka" to już kilka razy dziennie.Ja z Dorianem to troszkę chyba miałam te ruchy mniej odczuwalne bo miałam na przedniej ścianie łozysko.No i wydaje mi się ,że mały najwięcej fikał w 6-7 miesiącu.Póżniej już nie miał tyle miejsca aby robić koziłki :wink:

Sokolica to SUPER!!!Dobrze,że byłaś u bardziej LUDZKIEGO doktorka z którym mogłaś normalnie pogadać.

1200823_d.jpg

Oooo rety udało mi się :lol: :) :D :wink: :wink: :p :lol: :shock: sorki,że takie wielkie to foto_Oto właśnie Agnieszka :) ze synkiem Dorianem :)

reklama
Hej Dziewczyny
Ja też mam 25 lat:))
A jesli chodzi o ruchy to wiecie kiedy przy pierwszym dziecku najpóźniej powinny sie pojawić. No i najdrobniejsza nie jestem a to podobno tez ma wpływ:) To juz dzis sie zaczyna 16 tydzień i nic.. czuje tylko czasami takie coś.. takie muśnięcia, a ja bym, chciała dostać w końcu porządnego kopniaka.

Do góry