reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
dzien dobry wszystkim

ja mam dzis dzien taki nijaki :-[ :p wczoraj bylismy u lekarza i ... malutaka nie urosla...
i albo byl zle zrobiony pomiar albo cos jest nie tak :-[ :-[ :-[
hlip hlip.... i tak sie boje.... oby to tylko zly pomiar byl....
dostalam skierowanie na usg ale to dopiero za 2 tyg!!! jak ja mam do tego czasu funkcjonowac??????!!!!

Cześć Maniulka :) Główka do góry!!! To napewno zły pomiar. Podobno nie ma za bardzo się co sugerować tymi wymiarami z usg, bo wszystko zależy od aparatu. Czasami ta sama dzidzia na dwóch różnych aparatach ma zupełnie inne wymiary. Jak ostatnio chwaliłam się mojej koleżance, że nasza dzidzia już waży podobno 1.6 kg, to powiedziała mi, że jej robili usg przed samym porodem i wyszło, że dzidziuś malutki i że waży 2,8 kg. A córcia urodziła się za dwie godzinki i ważyła 3,5kg. Przez dwie godziny to chyba nie przytyła 70 dkg, więc napewno aparat kłamał.
No ale mimo wszystko, życzę żeby te 2 tygodnie szybko przeleciały.

Mania nie martw się. Napewno z dwa tygodnie wszystko się wyjaśni i będzie ok. Oni tak robią to USG beznadziejnie. U mnie jak ostatnio lekarz robił to wyszło że główka na 30 tydzień a brzuszek na 26 niezły rozrzut co?

Wkurzają mnie ci lekarze bo coś palną bez zastanowienia a ty sie martwiisz przeważnie niepotrzebnie. Zamiast wszystko od razu wyjaśnić to trzymają w niepewności. :mad:

ojej ostatnie usg to moje pierwszw usg czyli daaaaawno dawno tu jest zwyczaj tylko 1 usg w czasie ciazy a co 2 tygodnie tylko brzuchol od gory do dolu mierza i ta miara sie nie zmienila...no to wszystko jest jakies takie nijakie  :p ale dobrze ze bedzie to drugie usg bo moze dowiem sie czegos wiecej.... no i zawsze jesli powstaje jakas watpliwsc to i smutkow przybywa...hm...
kruszynka i tak jest dzielna

a Wam dziekiuje za slowa otuchy  :-*

Jeju a ja pomijając usg robione za każdym razem w szpitalu to mam co miesiąc usg, wiem że za często nie można ale jak miałas robione tylko jedno to czemu musisz czekac aż dwa tygodnie teraz? no chyba że takie tam są u Ciebie kolejki czy terminy
I jeszcze ani razu nikt nie mierzył mi brzucha?! ::)

ja usg mam co miesiac robione...
Maniu a nie da sie umówić gdzieś na takie usg niezależne?

reklama
Mania jak będziesz sie tak bardzo zamartwiać to wynajmiemy jakiegoś Saszę ze wschodu, poleci do Stanów i załatwi tego lekarza

Nie będzie nam tu paniki siał.

;D

Zresztą jak oni mogą ocenić czy urosła skoro ostatnie USG miałaś tak dawno zrobione.

Do góry