reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

100% gwarancji :tak: :tak: :tak:
Trzymam kciuki

To ja Was w takim razie zachęcam do rzucenia papmersów. U nas zaczął się etap coraz wiekszych sukcesów. Teraz juz za kazdym razem moje dziecie woła siusiu kiedy chce mu się siusiu. Inna sprawa, ze nie zawsze wyrabiamy sie z przyniesieniem nocnika i czasem wszytsko ląduje w majtkach. Ale generalnie wazne jest, ze jestesmy o tym fakcie informowani :-)
A jaka oszczednosc w porftelu hu hu :tak:
Do tego jezscze przerzucilismy sie całkiem na gotowanie kaszki wiec jemy mannę, lane kluski itp. wiec odpada nam kupowanie kaszek. To znaczy mamy kilka w domu na zapas ale juz nie biegam ciagle dokupujac nowe. Maksowi jedna kaszka starczała na chyba 4 posiłki. No wiec łatwo policzyc ile to kasy i latania.

Z tymi trzema dniami to moze byc chyba roznie ;-) Ale moze rzeczywiscie lepiej sie pomeczyc intensywniej a krocej niz dluzej.
Co do pieluch to ja mam za malo tetrowych, zeby wyrabiac sie z nimi na dzien. Poza tym wolalabym, zeby bylo troche cieplej na tetre. A jak Nianiu w nocy bylo? Spal Maksiu z pampersem czy mial jedna tetre? U mnie Alek w nocy duzo sika. Ja narazie walcze z kupami i moje dziecko teraz musi sie przemoc zeby zaczac je robic nei do pampersa, bo informowac informuje jak najbardziej.
No i jeszcze trochu sie zastanawiam czy to zalatwianei potrzeb do kibelka lub nocnika nei bedzie latwiejsze i szybsze do nauczenia od 18 miesiecy w zwyz:dry:

Kaszek tez nei jemy, a manne na zwyklym krowim mleku lub musli lub platki owsiane.

reklama
zmykam dziewczyny :-) - czeka mnie jeszcze kupa kserowania i prawdopodobnie ta wykserowana ryza papieru trafi ze mną do domu :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

wrócę jutro - pewnie znów nie wyspana :baffled: :baffled: :baffled: ale z rogalikami HANTI, więc nie ma tego złego.... :happy: :happy: :happy: :happy:

do jutra, papa :-D :-D :-D

my juz po szczepieniu
Weronika bardzo dzielna aż byłam w szoku i pielegniarka też hehe
Mała waży równe 10 kg i ma 77cm
Idziemy jeśc spóżniony obiadek :tak:

no no elficzku to masz laseczke w domciu :tak: brawo dla weroniczki ze nie dala mamie popalic i ze byla dzielna dziewczynka :tak::elvis::elvis:

witam :)

u nas dzis piekna pogoda bylismy z tymim na spacerku bez kurtek :cool2: sloneczko piekne i cieplutko tymi a raczej tymika dopadla dziewczynka na placu zabaw jakas rumuneczka mala (2 latka niby ale taka duza !) no i wysciskala go dala mu swojego babonatale ;-) (sw mikolaja) eh w wielkiem :szok: bylam ze kogos tam nam udalo sie znowu spotkac a tak to pustkowie
no i opczywiscie bylo am dla kozek i poogladalismy kury i kaczki ;)

aaaaa i widze ze elen sie zadomowila na dobre :tak: jak milo :elvis:

no i asia niezla jestes z dipsim afroamerykaninem :laugh2: ...............cos w tym musi byc chyba

a wiecie ze jak bylam mala to mowilam ze wyjde za maz tylko za czarnoskorego :eek:.................do dzis mam do nich slabosc ;-)

Cześć Babeczki.
Co do nocnika, to i ja solidaryzuję się z Alką :-) Powiem szczerze, że mi się nie chce ciągle polować na kupkę czy siku. Parę razy zdarzyło się Maćkowi pokazać na nocnik i rzeczywiście wtedy zrobił coś konkretnego, ale to były raczej incydenty. Poza tym jak go sadzałam na nocnik to kończyło się tym, że tak się wiercił, że zlał wszystko na około a nie nocnik. No i tez usprawiedliwiając swoje lenistwo twierdzę, że to jeszcze chyba za wcześnie :-D

Ale jedno mnie cieszy, bo Maciek coraz więcej mówi. Nie ma dnia, żeby nie nauczył się jakiegoś słowa. Dzisiaj np. jest na tapecie "grzyb" i "mgła" co brzmi mniej więcej "gzyp" i "mga". Fajnie odpowiada na pytania. Do niedawna np. na pytanie który? lub która? zawsze odpowiadał "ten", a teraz jak się go zapyta, który (coś tam)? to mówi "ten", a jak która? to mówi "ta" :-) A na pytanie, które zaczyna się od ile? mówi ZAWSZE "tsy" :laugh2: No i jest tak: "Ile masz misiów?" - tsy, "Ile masz oczek?" - tsy itd.

reklama
Do góry