reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Witam mamusie, Aga dzwonilam do cioci i ona mi powiedziala to samo coCi dziewczyny powiedialy. Norma dla kobiet w ciazy to nawet 18,5 i zwieksza sie pod koniec ciazy a zmniejszone leukocyty w ciazy wskazuja na zaburzenia wiec z Toba wszystko ok, ja zreszta szperalam w moich wynikach i tez mam takie tendencje wzrostowe :)
Masz sie nie martwic , wiec sie nie martw ;D ;D ;D

Kaśka współczuję ci z tym ZUSem. Ja też z nimi miałam do czynienia w tamtym tygodniu, ale na szczęście udało mi się wszystko załatwić przez telefon. Kurcze, od 10 lat płace im co miesiąc składki i nie było problemów, a jak tylko poszłam pierwszy raz na zwolnienie, to od razu pojawiły sie problemy. Doszukali się jakiegoś błędu w druku wpłaty z 1999 roku, no i od razu tekst, że jak tego nie wyjaśnie, to nie dostanę chorobowego. Na szczęście trafiłam na jakąś miłą panią, która mi wszystko wytłumaczyła przez telefon i nie musiałam do nich nawet iść, bo wszystko załatwiłam przez internet. Normalnie w szoku byłam, bo pierwszy raz trafiłam na taką miłą osóbkę w ZUSie :D

No Klaudia to rzeczywiscie mialas szczescie z ta pania w Zusie bo tam mile osoby zdarzaja sie rzadko ;D
ja teraz tez czekam na decyzje z Zusu w sprawie przedluzenia mi L4 i mam nadzieje ze nie bede miala problemow. Siedze na zwolnieniu od poczatku ciazy i nie mialam jeszcze klopotow z Zusem wiec moze teraz sie za mnie wezma?

Ale dziwnie z tym zusem. Mi wyslali z pracy taki dokument do wypelnienia dla lekarz po polrocznym siedzeniu na zwolnieniu. Lekarz mi wypelnila, zanioslam do zusu i oni mojej lekarz odeslali orzeczenie o moznosci przedluzenia chorobowego bez zadnej komisji, a ona odeslala to do mojej pracy. Glupio, ze u ciebie ta komisja i do tego wolaja cie drugi raz. Przeciez moglabys byc w takim stanie, ze ruch nie byl by ci wskazany, ja bym sie niezle wkurzyla i chyba zadzwonila tam do nich, lub poprosila meza by zadzwonil i ich opieprzyl, ze zmuszaja mnie do takiego lazenia gdy ja mam jak najmniej chodzic. Ale sie wkurzylam.

Ja tez poprosze o sloneczko!!!!
Kiedy sie to lato wreszcie pojawi??
W sobote mam zaproszonych gosci na grila i mam nadzieje ze w domu ich goscic nie bede musiala ,tylko na ogrodku posiedzimy sobie, ale widze za oknami ze jakos male sa szanse na ciepelko :mad:

oj Tusiu to ten Twoj przypadek z Zusem byl chyba jakis pojedynczy bo z tego co wszedzie slysze zawsze sa jakies problemy i o wszystko trzeba sie z nimi bic, niestety

ja też jestem na zwolnieniu od poczatku ciąży ale pracuję od 6 lat, a oni mnie tam traktują jakbym zaczęla pracę miesiąc przed zajsciem w ciążę. Mam ich dosyc i tylko raz trafiłam na miłą kobietę a tak to kiepskawo z tymi ludkami w zusie.  :( Widząc moje wypisy ze szpitala kręcą tylko głowami i stwierdzają ze jest to uzasadnione że nie pracuję i powinnam leżec a za chwilkę dostaję kolejne wezwanie czy to jest normalne?

reklama
oj Kasiu to wszystko przez ten balagan w naszych cudownych urzedach. Napewno te Twoje wnioski im sie gubia i ciagle od nowa ci posylaja,

Do góry