reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

mój Damian Klaudio spał na normalnym łóżeczku
od roku,bo mu było za mało miejsca w łóżeczku i płakał,
więc przenieśliśmy go najpierw na materac,by sobie nie
zrobił krzywdy,a od półtorej roczku spał juz na normalnym łóżku

Hanti! a czy zabezpieczałaś jakoś Damiana (i łóżko :-) ) przed upadkiem? Bo mojej Julence też ciasno w łóżeczku i coraz częściej sypia na naszym łóżku (a my podzieleni: mąż w drugim pokoju, ja z J :dry: ) i nie wiem - właściwie to się boję - zostawiać j samą :-(

reklama
no własnie - nawet się nie przywitałam! kawa wypita, korespondencja posegregowana i czekam na pełen pozytyznych emocji (!) dzien w pracy...

oglądam te zabawki z Biedronki i myślę, że faktycznie mogłabym pokusić się na te łosie rogi - Julka już teraz gania z opaską i wszystkim wkłada ją na głowy ;-) i na pewno kupię te klocki z historyjkami - jak byłam mała :-D też takie miałam i z tego co pamiętam (starość nie radość!) świetnie się bawiłam! A J już teraz układa puzzle, wiec myśle, że i te klocki przypadną jej do gustu :-)

idę szukac innych prezentów:-)

uuuuuuuooooooooo, a co to, co to ?:)
Teletubki w toku a tu ciszaaa
no no

ja tam nie chcę byc prorokiem ...

Elfiku czyżbys miała krtę ATI Radeon ??? ba mój komp własnie taką ma i pobiera mi skrót alt+c ...jak się wejdzie w program karty i zakładce hotkeys odhaczy "ptaszka" to dzaiała "ć", ale jednorazowo (w sensie ze po uruchomieniu kompa znów trzeba zaznaczac), wiec jak Twój Grzes wpadnie na to jak zaznaczyc na stałe to daj znac :)

i...
Tak Aniu mamy taka właśnie karte i Grzesiu juz wpadł na pomysł jak to naprawic bo działa mi już bez zarzutu wiec jak wróci z pracy to zapytam i Ci napisze :tak:
o kurcze ale to zleciało:szok: Chyba czas zmienić nicka :dry: :-p :-p :-p Może alka3? ;-) :-) :-) :-) :-) :-)

dziękujemy Elfikowi kochanemu za pamięć :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

hihi :elvis:

:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: CO TO ZA SZPITAL???? NIECH ONA TAM NIE IDZIE!!!!!

Ps. domyślam się że to pierwsze to przejęzyczenie ;-) ale to drugie jest niedopuszczalne!!!!:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
O rany, tak Ewciu przejezyczyłam sie miało byc po terminie porodu hiihhi a co do tej drugiej sprawy to dziewczyna nie zgodziła sie na cesarke a jakos to dziecko musiała urodzic wiec to była jej decyzja a nie lekarzy :tak:

Elfiku, nie wiem dlaczego ale ja sie o Ciebie martwię ostatnio:no: :no: :no: :-( :-( :-( Nie wiem dlaczego ale mam nadzieję że to tylko jakieś wymysły moje :-( :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:
o rany :elvis: :elvis: :elvis: nie martw sie kochana!! Ja moze mizernie wygladam ale mam dosyc siły żeby nie jeden problem pokonac, pewnie i tym razem jakos sie wszystko da wygładzić :tak:

Elficzku powiem szczerze,że dzidzia bardzo duża się urodziła,
Gratulacje dla dzielnej mamy!!!!:-):-):-)
a co do wyciskania to sprawdźcie w necie,czy to aby dozwolone,
bo mi się obiło o uszy,że nie...............chociaż mi Otylcie
lekarz łokciem wyciskał,bo nie miałam siły przeć
i jest ok....................ale lepiej sprawdzić;-) :-)
no jeszcze mi sie przypomniało że ta dziewczyna nie miała wcale skurczów partych :no: nic a dostała trzy kroplówki i miała rozwarcie na 8cm, lekarz kazał przec a ona nie umiała :no:
a to jej trzecie dziecko
Łosiek pojechał w delegacjon, odwiozłam go na pociąg a my Julmonsterką jesteśmy same do piątku. Może ją zaszczepię w tym czasie? Bo mamy karteczkę na szczepienie po 16 miesiącu.

Przez te wyjazdy na PKP nie widziałam całej Magdy.M, ech.
Edytko oby czas bez męza szybciorem Ci zleciał
magdy m. nie żałuj bo nic wielkiego sie nie stało-Agata wróciła do Bartka, Kasia bajeruje tego Filipa a ciagle mysli o Piotrusiu, Piotrus mysli o Magdzie ale do niej nie dzwoni, Mariola wreszcie przespała sie z Wojtkiem a na koniec on ja przylapal jak pisala maila do Piotrka .koniec :tak:

no i cos jeszcze chcialam.....................poza tym ze tymi wazy14.100 i ma 84 cm
Kredziu to dużego masz juz chłopaka w domku :tak:
My mamy szczepienie w przyszła środe to sie dowiem ile waży ta moja chudzina :tak: ale pewnie ze 4 kg mniej niz Tymi a jest bądz co bądz o miesiąc starsza :tak:
dziekuje Kredziu
napewno bedzie ok
a jeszcze bede spokojna jak Mili bedzie miala dobra opieke
dzis dzwoniła do mnie nastepna chetna dziewczyna
i znajomi mi podesłali jeszcze dwie
no wiec musze wybrac jakas
ale postanowiłam wg zgłoszen,aby było sprawiedliwie
jesli pierwsza dziewczyna po blizszym zapoznaniu i rozmowie mi sie spodoba to reszty juz nawet nie ebde przepytywac bo po co
Lilka sorry że sie wtrącam ale ja bym jednak na Twoim miejscu spotkała sie z tymi innymi kandydatkami :tak:
Popatrz miałaś już jazdy z jedna opiekunka i tak naprawde nigdy nie wiadomo na pierwszy rzut oka czy dana osoba znowu nie okaże sie złym wyborem.
Nawet jesli zdecydujesz sie na ta pierwszą dziewczyne to spotkaj sie z innymi tak dla pewnisci, dla porównania i choćby po to zeby powiedziec im na koniec ze rezugnujesz ale w razie czego czy mozesz zadzwonic do nich gdybyc byla kiedys znowu w potrzebie :tak: nie zaszkodzi to napewno a moze mimo ze ta pierwsza okaże sie dobra, trzecia bedzie jeszcze lepsza od niej?
Chodzi o Twoje dziecko wiec wybieraj z wiekszego grona opiekunek, tak ja bym zrobiła :tak:
oczywiscie pisze to żeby Ci podpowiedziec i mam nadzieje ze nie masz mi za zle?

hello, hello!!!
całą się trzęsę , a dokładnie to moje ledwo widoczne mięsnie się trzęsą ;P mąz zakupił mi płytkę z cwiczeniami pilates i wymiękłam, jestem autentycznie cienias...ale co tam postanowiłam cwiczyc wiec cwiczę moze za 2-3 m-ce wykonam prawidłowo te cwiczenia :)

Lilus zgadzam się w 100% z Elfikiem sprawdz wszystkie dziewczyny w koncu to chodzi o Mili, nie...ps. po Twoim ostatnim poscie stwierdzam ze bardzo dzielne mamy to "młode" pokolenie na bb. Trzymam kciuki za powodzenie Twoich i Karola planów

Elficzku
bedę wdzieczna za podpowiedź w sprawie "ć" bo cholera mnie bierza za każdym razem...no i gratuluje straty 1,5 kg :D

Haloooo lasencje, pamiętacie mnie jeszcze:confused:
Nie mogłam się wbić na to cholerne forum, niby mnie logowało i wyświetlało tylko białą stronę z reklamami i nic poza tym!!!:baffled::wściekła/y:Myślałam że to już koniec mojej przygody z BB, ale jestem!!!!:cool2:I już was nie opuszcze!!!

reklama
Haloooo lasencje, pamiętacie mnie jeszcze:confused:
Nie mogłam się wbić na to cholerne forum, niby mnie logowało i wyświetlało tylko białą stronę z reklamami i nic poza tym!!!:baffled::wściekła/y:Myślałam że to już koniec mojej przygody z BB, ale jestem!!!!:cool2:I już was nie opuszcze!!!
Niunka jak sie ciesze ze w koncu jestetes...szczerze to juz myslałam ze znów ktos z Was zachorował...co tam u Was ??

Do góry