reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

lila dasz sobie swietnie rade na poczatku na pewno bedzie ceizko ale pozniej przejdzie.............................tak mi sie wydaje :) bedziesz sobie swietnie radzila tak jak radza sobie superowo nasze pracujace mamusie :tak::elvis:

reklama
a i juz wiem co lekarka mowila bo mlody pytal czy te przebudzenia tymika sa spowodowane zabkami tylko jak mysli to poradzila zeby tymonowi 2 poduszki walnac pod materac ze moze ma problemy z zatkanym nosem i ciezko mu oddychac i dlatego sie budzi i zlosci....................mlody ma wiecznie zatkany nos juz jest uzalezniony od kropli sprejow i mowila ze moze tymi ma to po nim :baffled: oby nie !!!!! ja wczoraj rano mialam nos zapchany myslalam ze sie udusze !!!! az spac nie moglam i glowa mnie rozbolala !!!!

wrzucialm tymikowi jedna poduche pod materac i zoabczymy...........moze i faktycznie to to bo np jak sie przebudzi i strasznie marudzi to chce spac a jak ja go rusze by np do nas go zabrac to zaczyna sie bardziej zloscic.............wiec tak jakby chcial spac ale przez sen marudzi i sie wkurza a ostatnio nie zabralam mu poduszki z lozeczka na noc i jakos 2 noce lepiej spal :confused:

lila dasz sobie swietnie rade na poczatku na pewno bedzie ceizko ale pozniej przejdzie.............................tak mi sie wydaje :) bedziesz sobie swietnie radzila tak jak radza sobie superowo nasze pracujace mamusie :tak::elvis:

dziekuje Kredziu
napewno bedzie ok
a jeszcze bede spokojna jak Mili bedzie miala dobra opieke
dzis dzwoniła do mnie nastepna chetna dziewczyna
i znajomi mi podesłali jeszcze dwie
no wiec musze wybrac jakas
ale postanowiłam wg zgłoszen,aby było sprawiedliwie
jesli pierwsza dziewczyna po blizszym zapoznaniu i rozmowie mi sie spodoba to reszty juz nawet nie ebde przepytywac bo po co

najlepsze jest to ze ta dziewczyna jest z mojej byłej ulicy :cool2:
ale jakos w tym czasie co ja sie wyprowadzałam ona sie przyprowadziła
tagze sie minełysmy i jej nie znam

pamietam jak poszłam na te pieczarki to jakos wcale o Mili nie myslałam
jakos tak skoncentrowana byłam na zrywaniu tych pieczarek,potem na przerwie na poznaniu mniej wiecej osob
i jakos tak nie myslałam o domu tagze powinno byc dobrze:-)
choc pierwszy dzien w nowym miejscu pracy jest dla mnie straznie paralizujacy :zawstydzona/y: i nerwowy
ufff jak sobie juz pomysle to mi zoładek do gardła podskakuje:baffled:

w styczniu Milenke ide zapisac do złobka
w styczniu zapisy na wrzesien :wściekła/y:
jakies to popaprane jest
pozamykali przedszkola i tylko jeden oddział żłobka jest na 20 dzieci
a mieszkam w miescie 15-sto tys.!!
mam nadzieje ze Mili sie załapie
bo kocha dzieci
bedzie miala juz dwa latka, no i złobek kosztuje o ponad polowe mniej od opiekunki......ciekawe jak to wszystko pojdzie:confused:

ok ja juz uciekam.................

lila no to i tak chyba nie tak duzo czasu chyba ania sz kube musiala duzo wczesniej zapisywac..........albo mi sie cos popapralo :baffled:

a co z martuska ???????

Ja widziałam taką podobną zabawkę dziś w Ikei, ale kosztowała 40 zł to sobie odpuściłam zakup. Julka super bawiła się tym w Zakopcu w jednej knajpie i dlatego chciałam jej kupić właśnie coś takiego.

Łosiek pojechał w delegacjon, odwiozłam go na pociąg a my Julmonsterką jesteśmy same do piątku. Może ją zaszczepię w tym czasie? Bo mamy karteczkę na szczepienie po 16 miesiącu.

Przez te wyjazdy na PKP nie widziałam całej Magdy.M, ech.
Edziu masz tu linka do tej zabawki,
pierwszy jest z zabawką z Ikei
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=140987217
a drugi z taką samą zabawką,tylko tańszą
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=143697060

zresztą obydwie aukcje prowadzi ta sama osoba,
prawdę mówiąc ja nie widzę różnicy między zabawkami,
oczywiście poza ceną:baffled: :confused: :eek:

a co do Waszej przymusowej "samotności",
to chyba po zrobieniu prawka nie odczuwasz jej tak bardzo???
bo ja jak zostaję sama,ale mam do dyspozycji autko,
to nie narzekam zbytnio na chwilową samotność;-) :tak: :-)

witam babeczki :-)

miałam zagladnac jeszcze przed praca, ale sie nie dało, wziełam sie za sprzatanie i jakos mi tak zlecialo do 18.....

jakos mi tak czas powoli leci, jakos do tej 7 rano straaaasznie długo!!!!
dobrze, ze R ma jutro wolne, to moze uda mi sie pospac rano!!!!

no i jak pisałam wam ze wszystko powoli sie zaczyna układac....to napisałam tylko o pracy
a teraz tez moge napisac o planach mieszkaniowych poniewaz sie zdecydowalismy co robic

a wiec postanowilismy ze skoro znalazłam prace to sobie pozyjemy
Karol zaproponował ze nie bedziemy nic kupowac pod hipoteke tylko bedziemy tu wynajmowac i sobie zyc jakis czas bez wszelkich kredytow (stare kredyty powoli nam sie koncza,a potem zamierzamy splacic debety i byc na czysto)

postanowilismy odetchnac
ostatnie czasy to tylko zarabianie pieniedzy i zadnych przyjemnosci
zero wakacji,jakichs wypadów weekendowych bo oszczedzamy i spłacamy
dosc nas to zmeczyło
zamierzamy splacic kredyty,powymieniac sobie garderobe na cacy od podstaw
pojechac na jakies małe wakacje a moze wieksze......tak poprostu na luzie
qrcze jestesmy mlodzi a nic z tej mlodosci nie mamy
ile mozna!!!

zgodziłam sie na Karlosowy pomysł (rozmawialismy sobie wieczorkiem)
na drugi dzien jak poszedł do pracy tak sobie pomyslałam ze po co wynajmowac?? i placic te 650zł jak mozemy kupic malutkie mieszkanko?

powiedzialam o pomysle Karolowi i stwierdzil ze w sumie czemu nie

to jest skomplikowane,mam nadzieje ze zrozumiecie :-) hahahaa cała Lilka

poprostu zamierzamy jeszcze tu posiedziec chwilke i wyjechac za granice aby zarobic sobie na wlasny domek
ale skoro tu placic musimy za wynajem to....u nas buduja sie nowe bloki(nie spoldzielcze) i postanowilismy tam kupic sobie maluskie mieszkanko z 50 m kw. i rata mesiecznie wyjdzie nas mniej niz teraz placimy za wynajem
a jak wyjedziemy to mieszkanko wynajmiemy i z tych pieniedzy bedziemy splacac kredyt

takie sa nasze plany!!!
Karol powaznie sie namyslil bo przejrzał ze w pracy mimo ze jest kierownikiem nie ma na co wielce liczyc
zarabia tyle ze fizyczni maja wyzsze wyplaty
a bez przesady....po to ludzie studiują i sie ucza aby dobrze zarabiac

cały czas przeglada oferty pracy zagranica by sie zorientowac co jest wymagane itp.
postanowiłam wiec po szkole rozpoczac nauke j. angielskiego
a jesli beda u nas zapisy zimowe to i od zimy zaczne
czas to pieniadz a ja go dosc juz zmarnowałam

z ta zagranica...mamy wielu znajomych co wyjechali,albo i maja rodziny swoje...tagze jak sie zdecydujemy w danym momencie to zaczniemy dzialac jak nie to sami sobie poradzimy
zreszta tu w Wolsztynie moja przyjaciolka ma narzeczonego Anglika i wiem ze i na ich jakas tam pomoc moglibysmy liczyc

nie wiem co nas naszło,ale mnie ten dom na wsi nie przekonuje,pozatym gdziekolwiek sie pytam o prace u siebie to pytanie jedno z wielu czy jestem z W?
bo dojezdnych nie specjalnie chcą....
pozatym,czy opiekunka do dziecka,szkoła,przedszkole...wszystko mam na miejscu
nie musze dowozic dziecko tylko zaprowadze lub samo pojdzie jak juz bedzie wieksze
miasto to wieksza wygoda,zreszta ja sie nie czuje by isc na wies....jakas taka miastowa jestem a W.i tak jest mały.....zawsze marzyła mi sie ucieczka do duzego miasta :-)

no to was zameczyłam hahaa

w tym tygodniu idziemy wybrac plan mieszkanka :-)
małe a cieszy! teraz wiem co to znaczy :-)
zawsze własne ....;-) choc bedzie ciasne

hello Joasiu:-)

fajnie,że masz czas do nas zajrzeć,
z tego co czytam,chyba nie macie zbyt dużo pracy???

reklama
Edziu masz tu linka do tej zabawki,
pierwszy jest z zabawką z Ikei
IKEA MULA NOWA EDUKACYJNA ZABAWKA KOLEJKA (140987217) - Allegro
a drugi z taką samą zabawką,tylko tańszą
NOWA EDUKACYJNA ZABAWKA KOLEJKA NOWOŚĆ!!! (143697060) - Allegro

zresztą obydwie aukcje prowadzi ta sama osoba,
prawdę mówiąc ja nie widzę różnicy między zabawkami,
oczywiście poza ceną:baffled: :confused: :eek:

a co do Waszej przymusowej "samotności",
to chyba po zrobieniu prawka nie odczuwasz jej tak bardzo???
bo ja jak zostaję sama,ale mam do dyspozycji autko,
to nie narzekam zbytnio na chwilową samotność;-) :tak: :-)

Wiesz Kasiu, gdybym tutaj miała mamę lub siostrę to wszystko byłoby inaczej, a tak to wcale nie jest tak super bez łośka. Zresztą boję się prowadzić samochód jak pada. Dziś wracalam w nocy z PKP w deszczu i cały czas miałam gęsią skórę.
Oczywiście mam tę możliwość, żeby ruszyć się z chałupy jak zechcę ale nie wiem czy skorzystam heh.

dobra, spadam lulu
do jutra babulce !

Do góry