reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
I rzecz jasna moje dziecie też się namiętnie rozkopuje w nocy:tak:. Ja wstaję, bo boję się o przeziebienie.Temperatura w nocy to coś ok. 19-20 st i mały spi w body, bluzeczce na długi rekaw, rajtuzkach, albo długich spodenkach i skarpetkach.

Hanti Mati też się sam nie przykrywa nad czym ubolewam, zwłaszcza jak sobie pomyśle, że czeka mnie tyle jesienno-zimowych nocy, kiedy to bde wstawała nakrywac małego. Latem było lepiej......:-p:errr:

moja też się rozkopuje, ale ja się tym już nie przejmuję bo kładę ją spać w pajacu i w bodziaku z krótkim lub długiem rękawkiem pod spodem. Jak jest chłodniej to pod pajaca zakładam jej jeszcze skarpetki (tak spała u mojej mamy). W mieszkaniu mamy ciepło i nawet jak się rozkopie to nie zmarznie- oczywiście młoda, bo ja to śpię pod kołdrą, kocem i jeszcze mnie trzęsie z zimna....

E-mamo coś się od zycia nalezy w końcu:tak:. Zresztą jak teraz poganiasz sobie za Julinką to zaraz te grubości pójdą w niepamięć.

Ja nie wiem co się dzieje, ta pogoda u nas to jakaś porąbana, co chwila leje i to tak mocno, ze huczy mi w całym domu(przez okna dachowe), a do tego tak wieje, że chyba zaraz pozbede się drzwi wejściowych. :szok:

Chciałam jeszcze powklejać jakieś fotki, ale widze, ze mam odłączony kabel i nie będe sama kombinowac. :baffled:

A i jeszcze jedno caly dzien się laski upominają , że pustki na bb i co przychodzi wieczór i żadna nie podnosi frekfencji(e-mamo;-)).

To żeby było sprawidliwie to ja też znikam.:cool2:

Kredzia do czego ten link???

to jakieś ubezpieczenia dla maluchów???

kasiu nie nie ubezpieczenia to bylo do wyslij to pioseneczka dla dzieci nie wime o co lata znowu :baffled:

asiu dasz rade z nowymi obowiazkami w pracce nie strachaj sie :) :happy:

klaudus dzieki kochana za odp w sprawie spanka i zabaw no ta memory niezly pomysl ............16 klockow no no niezly rekord !! :tak:

aniu gratulacjeeeeeee ! :happy:

elficzko dzieki :elvis: ...........hehe a te karty niezle no wiesz chyba edukuje ;) raczki na bank !
tymi tez kartami lubi sie bawic uikladamy z nich domki :tak:
a co do spiworka tez sie zastanawialam byly u nas w lidlu za 9.9 takie ladne duze i cieple ale nie wiem bo tymi za bardzo sie przemieszcza i chyba nie dalo by rady no nie wiem.............lila kupila milence i chyab chwalila..........

o i mamy kolejna opinie na tem spiworka..........wiec u nas by sie nie zdal a juz ostatnio bylam zdesperowana (ppo tym jak tymi sie obudzil chyba z zimna, bo nozki mu zamarzly prawie !! :-() no ale ubieramy cieplutkie nieobciskajace (przecielam sciagaczki ;-)) no i ubieramy 2 dlugie rekawy a tymika przykrywam dopukie nie pojdziemy spac a pozniej nie.chyba ze sie przebudzi :)

anie dzieki za info o ubraniu :elvis:

hej tusiaczku :elvis: wiesz ja nie elficzka ;) ale tez mam niestety takie rozstania :-( jak ania u nas byla i odjezdzali z rodzicami i bibkiem i tuskim w brzuchu ;-) to buczalam jak by conajmniej umierali...........zawsze ania jakos tak cos sensownego powie pociesza.........ja bardziej bucze choc ona tez jest przykolowana (pamietam jak pierwszy raz wyjezdzalamna stale tu i w nocy poszlam ja przebudzic i sie pozegnac to biedna tak mocno mnie przytulila i mowila nie jedz.........to bylo nasze takie pozegnanie......................o boziulko rycze.......)

.
.
.
.
nie wiem jak to bedzie teraz bo wiecie jeszcze nie bylam nigdy w zyciu goscinnie w naszym rodzinnym domciu ! nie mialam nigdy tak ze nie bylo mnie tak ladnych kilka miesiecy (jesli uda sie pojechac na swieta to nie bylo mnie w domu.....ponad 5 miesiecy.........posiedzic kilka dni z kochanymi osobkami i wracac...........:zawstydzona/y::-:)-()

ahaaaaaaaaaa a co do tych zwyrodnialych matek ! no to co piszesz to juz przegiecie ale wiem jakie sa szurniete tu tak samo ! matki opatulone a dzieciaczki bez czapek na glowach !!! kurtala i zero czapki (wiadomo nie wszystkie) mi w glowe pizdzi czape wyciagam z kartonow a te........................ale lato tak samo ukrop grzeje slonce a tu te male czarne lepetynki bez ochrony !! masakra !

a ja koncze doczytywac i uciekam..............................

a jestem tu o takiej porze bo tymi zasnal ale przyjechala tesiopwa z gerardem i sie biedak przebudzil no i poszedl do naszego wyrka i zasnal a my razem z nim obudzialm sie o 1.30 zrobilam zupke na jutro i kuchnie posprzatalam :) umylam sie n o i zeszlam tu ale musze uciekac bo tu zimno i gardlo zaczyna mnie bolec..............

No i strasznie mi się podoba jak Tymuś Kredzi się boi :-)

dziei klaudus............................tak niezly jest jak tak albo on sie boi (mial korbe i bal sie pralki jak ja widzial a pozniej to widzial ze nam sie to podobie ;) top chodzil i jak mu sie przypomnialo to sie bajal ;) ale ostatnio sie nie boi ;) ) a tu akurat pokazywal jak sie boi prosiaczek bo tylko go zoabczy to odrazu pokazuje i mowi BU ze sie boi prosiaczek hehe

elficzku zdrowka ! ysia natalka zdrowka !!! ---heh nasz klocek to prawie 15 kg !!! chyba e waga zle wazy

reklama
Kurcze, to Olylka zdolniacha!!! Mój Maciek to tylko przykrywa pieska z którym śpi. A on sam zawsze odkryty :-)

a ja jadę po pizze.............mam już zamówioną:tak: :-p :-p :-p :-p :-p :-p

a taki mi wisi jęzor................jupiiiiiiiiiiii

szlaona hehe :elvis:

brunetko i edziu dzieki za ubieranko ;) juz jestem rozeznama :tak:;-)

edzia ciesze sie ze wyjkazd jak najbardziej udany.....no moze mimo tej pogody :baffled: ale najwazniejsze ze pobylismie razem ! i sie zregenerowaliscie :tak:

Do góry