reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

E_mama , nareszcie -hello!:-):-):-):-)
jak juz ochloniesz, napisz koniecznie , jak było, jak się Julii podobały góry, i oczywiscie jak Tobie sie podobało??

Dziewczyny sorry ze wczoraj nie napisałam jak obiecałam, ale małżonek zrobił przemeblowanie i źle podłączył modem:rolleyes2:
ale nadrabiam:
"[FONT=&quot]Ograniczenie niepożądanych zachowań. [/FONT][FONT=&quot]Wbrew obawom niektórych rodziców, dziecko tracące wewnętrzną równowagę, gdy ktoś mówi mu „nie”, wcale nie jest złe. Całkiem przeciwnie, gdy widzę taka scenę, mówię: „Biedne maleństwo. Nikt go nie nauczył akceptowania granic”. Dzieci muszą się nauczyć, czego od nich oczekujemy. Dzieje się to tylko wtedy, gdy rodzice ich tego uczą. Pomagając dziecku żyć z ograniczeniami, ofiarowujemy mu z pewnością jeden z największych darów. Cały rozdział VII (jak chce mogę juz indywidualnie wysłas rodział VII lub całą książkę) poświęcam dyscyplinie, o której wolę jednak myśleć jako o edukacji emocjonalnej. Wyjaśniam w nim zasady filozofii Raz/Dwa/Trzy. Raz – gdy pewne zachowanie – takie jak bicie lub gryzienie – pojawia się po raz pierwszy – wkraczamy natychmiast. Dwa – jeżeli niepożądane zachowanie zdarza się po raz drugi, to mamy już do czynienia prawdopodobnie z wzorcem. Trzy – gdy coś takiego ma miejsce po raz trzeci, to znaczy że pozwoliliśmy dziecku na zbyt wiele. Kiedy dziecko w jakikolwiek sposób przestaje panować nad swoimi emocjami – wrzeszczy, krzyczy, wyje lub wykonuje agresywne ruchy – wówczas powrót do równowagi może być dla niego trudny. Nie zawsze jest to łatwe, można jednak opanować takie zachowania w zarodku, o ile obserwujemy dziecko z uwagą."
fakt tu jest bardzo ogólnie ale szczerze nie mogłam znaleźc tego fragmentu o którym wam pisałam...pewnie jest w tym rozdziale VII...musze jeszcze raz przeczytac
[/FONT]

reklama
reklama
Do góry