reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
zdrówka dla wszystkich chorusków !!!:tak: :elvis: :elvis: :elvis:

Babki jak oduczyć Julkę pić mleko o 5 rano, jak ją przetrzymać tak do 7 przynajmniej? Macie jakiś pomysł? Ona budzi się co raz wcześniej, przez dłuższy czas jadła mleko o 6 rano i to była znośna pora, ale teraz zaczyna płakać już od 4:20, 4:40... daję radę do około 5 ale później już wymiękam i wstaję robić jej to mleko. Dobrze, że później zaraz zasypia i jeszcze daje odespać matce trochę.

edziula nie wiem .................a julinke bierzesz do was ? czy nie ?

Nie, nie biorę, bo wtedy Ona się całkiem rozbudza i chce wchodzić na parapet albo ściągać wszystko z niego i jeść ziemię z doniczki.
Jeszcze się nam nie zdażyło, żeby kiedykolwiek Julcia z nami zasnęła. No może jak była całkiem maleńka i karmiłam ją piersią to czasami troszkę z nami spała jak ja zasnęłam podczas karmienia i nie odłożyłam jej do jej łóżeczka.:zawstydzona/y:

Właśnie moje dziecko wysyła mnie na siłownię, przywlokła moją torbę, którą zawsze ze sobą zabieram i robi mi PA PA, hihihi:szok: :cool2:
Ciekawe co sobie zaplanowała na czas jak matki nie byłoby w domku :tak: :tak: :tak: wolna chata, pewnie jakąś imprezkę :no: :tak: :tak:

no a teraz już wspina się po krześle na parapet :szok:

chorobcia myślałam, że przed etapem wspinaczek zaliczymy etap pt. chodzenie !!!

Edytko a co Julka je na kolacje i o której? moze ona mało sie z wieczorka najada i dlatego tak sie wczesnie na to mleko budzi?
U nas tak własnie było i teraz mamy kolacje podwójną- najpierw kromeczka chlebka i jakas wedlinka albo keiłbaska a po pól godzinie kaszka z mlekiem.

reklama
Edytko, mam z porannym mlekiem ten sam problem. Mały wypija zawsze na dzień dobry o 6-tej całą butlę, a przecież już o 8-mej ma śniadanko w żłobku. I tak się powoli przymierzam do tego, żeby zamiast tego mleka dac może ciepłą herbatkę? Obawiam się tylko, że mnie nią co najwyżej opluje :no: Bo on uwielbia mleko i czasem nic poza nim nie chce :sorry2:

Do góry