reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Lilka, nie napisałam, ze wg Ciebie mleko modyf, jest najzdrowsze, tylko zdziwiło mnie, że ktoś, kto przywiązuje wagę do tego, co zdrowe a co szkodliwe (przykład mleka KROWIEGO-PATRZ WĄTEK JEDZENIOWY) serwuje dziecku alkohol. I żadnym argumentem dla mnie nie jest ten, że mleko daje się non stop, a piwo tylko od czasu do czasu :baffled: Chodziło mi o zasady i argument z mlekiem był jedynie przykładem.
Nie będę Ci już jednak więcej "wyjeżdżać", rób co chcesz. Tylko pamiętaj, że napisanie o czymś na forum zawsze niesie za sobą konsekwencje, że ktoś napisze coś niekoniecznie po Twojej myśli.

A historia z piwem mnie wkurzyła, bo wg mnie to gruba przesada.

nianiulec gratulacje bezsmokowca...........................ktore dzieciaczki nie ssaja smoka juz ? a czy mamy jakies bezsmoczkowe od urodzenia ? wiem ze byly ale chyba na smoki sie przerzucialy pozniej :confused:

no a z nowosci...............o ilu ciazach wiesz ? ania.sz ania.i i ania.g :happy::happy::happy:.................no u klaudusi wiesz chyba ze juz narazie nic, martuska tez narazie niet ;-) niewiadomo zco z lila

ohooo zaczyna poplakiwac :sick:

Dzieki Kredzia.
Powiem Wam szczerze, ze tu rzucanie przeszło jakos niezauwazenie prawie. Moze w dwie pierwsze noce Maks się obudził i jakoś bardziej żałośnie płakał ale przytulanie do mnie go w sekundzie uspokajało. W sumie to jestem przyzwyczajona, bo po szpitalu , podczas choroby a teraz zabkowania Maks i tak budzi się w nocy chociaz raz więc jak się budził na tego smoka (dwa razy) podczas jedej nocy to dla mnie normalka była. Jesli któras z Was się zdecyduje to bardzo zachecam i proponuje sie jakoś szczególnie nie przygotowywac psychicznie. Bo moim zdaniem to wiecej strachu niz to wszytsko warte.
Najlepiej tak jak u Klaudii. Zginął smoczek i Klaudia poszła za ciosem:tak: Bradzo polecam.

Mój plan numer 2. Samodzielne zasypianie ;-) :-) Ale dam Maksowi jezscze jakies dwa tygodnie. Moze poczytam wiecej nowej tracy i bede miec wiecej wiedzy:tak:

Dziewczyny a apropos mleka bo tak mi przyszło do głowy.

1.Czy któraś z Was daje dzieciaczkom juz np kaszkę mannę, ryż na mleku albo coś innego na mleku krowim ?
2. Czy Wasze bobaski jedzą np. serki danio, bakusie lub inne mleczne produkty ?

A i jezscze dzięki Wam odkręciłam łózeczko "dziurą po szczebelkach" do ściany. Szczebelki tez włozyłam, bo ten mały cwaniak wyciagał. Teraz jak łózeczko stoi odwrotnie juz go tak nie kusi :-D

To pierwsze przymiarki do samodzielnego zasypiania:-)

No dobra a teraz robię juz ukłon i spadam do domu.
Miłego popołudnia laseczki.

Do jutra;-)

Dziewczyny a apropos mleka bo tak mi przyszło do głowy.

1.Czy któraś z Was daje dzieciaczkom juz np kaszkę mannę, ryż na mleku albo coś innego na mleku krowim ?
2. Czy Wasze bobaski jedzą np. serki danio, bakusie lub inne mleczne produkty ?

Jeśli chodzi o kaszki lub ryż na mleku krowim to ja nie daję jeszcze Julce, ale zjada już normalne jogurty np. Bakomę czy Jogobellę. Nie daję jej produktów Danona bo ta firma jakoś do mnie nie przemawia. Daję też Julce serki takie do smarowania na kanapkę- albo topiony albo biały.
A mleko pijemy Nestle Junior.

reklama
Do góry