reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

elfiko pisze:
DASARIA pisze:
zanim ponadrabiam napiszę co się wczoraj stało:

Darcię użarła osa  :( i było pogotowie, i dostała zaszczyk, a ja wpadłam w depresję, bo stało się to w domu.
Zostawiłam ją na parę sekund samą w pokoju, bo poszłam wyrzucic pieluchę i nagle słyszę przeraźliwy krzyk, Daria miała otwartą buzię (tak  że było widac migdałki) i darła się w niebogłosy, pierwsza moja myśl : zęby, ale zobaczyłam na jej ramieniu zataczającą się osę, myślałam, że umrę, byłam pewna że użarła ją w buzię, dopadłam telefon i zadzwoniłam na pogotowie, ale coś mnie podkusiło i ściągnęłam jej bluzeczkę i na całe szczęście okazało się że użarła ją zaraz przy szyji, pogotowie przyjechało w ciągu 5 minut, dali jej zaszyk, zyrtek i calcium. Dziewczyny to co ja wczoraj przeżyłam to nie da się opisac, wszystko trwało chwilę, ale dla mnie to była wiecznośc, myślałam, że Darcia się udusi  :(

Kochane uważajcie na swoje dzieciaczki
dziś pozostał jedynie ślad jak po ukąszeniu komara

Joasiu napisz proszę, co można zrobic w takiej sytuacji w domu, zanim przyjedzie pogotowie??? co zrobic jak dziecko zostanie ukąszone w buzię??

boshhh Asiu  :-[ daj Darci buziaka od cioci elfiko
Ja tez bym pewnie spanikowała  :-[

przekazałam buziaczka

reklama
Joaska pisze:
asiu nic sie nie da zrobic, jesli osa ugryzie gdzies w okolicy buzi, gardla niedajboze, to trzeba zrobic oklad z czegos zimnego ( kostki lodu zawinac z sciereczke, alebo termofor z zimna woda) to zpowoduje, ze obrzek nie bedzie taki duzy.............i pogotowie natychmiast!!!!

straszne jest to, że czasem są takie sytuacje że nie możemy pomóc własnemu dziecku :( :(

e_mama pisze:
Dasaria uff uff, dobrze że z Darcią dobrze !!! Ona jest uczulona na jad os? czy to chodzi o to, że jak osa użre dziecko w szyję to się puchnie i dlatego te zastrzyki?
Moją jak ugryzło coś (nie wiem osa albo pszczoła) to tylko spuchła trochę i na drugi dzien nie było prawie śladu, pomogły okłady z wody z sodą i smarowanie miejsca ukąszenia sokiem z cebuli.

nie wiem, czy Daria jest uczulona na jad, ten zastrzyk to pewnie tak na wszelki wypadek, Darcia miała już przeboje alergiczne na mleko, jabłko, więc może dlatego

Iwon pisze:
Jeszcze tylko jedno pytanko, czy Wasze lipcówny i lipcowce ;D chodzą jeszcze w sandałkach czy już w krytych, jesiennych butkach ?

my mamy buciki z odkrytymi tylko paluszkami i teraz w takich chodzimy bo sandałki juz za małe ;D

obiadek zrobiłam
dzisiaj barszczyk i pyzy czy kluski jak kto woli faszerowane z miesem i do tego sosik pieczarkowy :)
tak wiec zjemy i za jakieś 1,5 godzinki wybywamy na mega spacer do miasta(zawsze nam schodzi prawie 4 godziny)

DASARIA pisze:
ania.g pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

leze i płacze :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

to ze mnie????

kawkuje...............mmmmmm ( znowu Iwon powie ze o niczym innym nie pisze na BB tylko o tym, ze siedze i kawe pije ;D ;D ;D ;D)

lila nie z Ciebie, nie.....................tak to jest jak sie nie jezdzi na spotkania, jedno haslo i polowa sie smieje a polowa nie........

Joaska pisze:
lila nie z Ciebie, nie.....................tak to jest jak sie nie jezdzi na spotkania, jedno haslo i polowa sie smieje a polowa nie........

zapytałam.bo czytam i czytam
wertuje do tyłu i nic smiesznego nie zauwazyłam
no i to mi przyszlo do glowy ze moze ze mnie hihiii :laugh:

reklama
a ja w sklepie spotkalam dziewczyne z która lezałam na patologii
tez urodzila w lipcu ale szybciej ode mnie

no i dzis ja spotkalam.....nie dosc ze bardzo ładna dziewczyna to fajna
super ubrana,ma swoj interes i merca wypasionego ze hej
ja przy niej to jak sierotka normalnie ::)
strasznie zazdroszcze mlodym co sa juz tak ustawieni od poczatku dzieki rodzicom
choc to złe uczucie,ale zazdroszcze....

Do góry