reklama
hanti pisze:Niuńka pisze:A z tymi chorobami to przekichane. Paula trzy tyg temu brała antybiotyk bo miała anginę i teraz od niedzieli znów antybiotyk bo coś już na oskrzelach słychać było. A na pocieszenie od lekarza usłyszałam że migdałki nadają się do wycięcia, bo inaczej czekają nas znów infekcje gardła dwa razy w miesiącu a co za tym idzie antybiotyki. Więc narazie spokojnie czekam i łapie mega doły że moje dziecko jest mega chorowite![]()
![]()
![]()
Witaj Niuńka,co do tych wycinania migdałków,to się dobrze zastanów,
bo maja koleżanka małej wycięła i angina za anginą i tak była nadal
( przeżycie dla dziecka strasznie niemiłe i bolesne)
a mojemu Damianowi też kazali wyciąć migdałki i już nawet miałam skierowanie do szpitala,
ale się wstrzymałam i jakoś samo mu przeszło
zaczął więcej chodzić na basen i po przejściu już do szkoły
też jest inaczej,bo tam rodzice nie zaprowadzają chorych dzieci,tak jak w przedszkolu
może zanim jej wytniesz te migdały,to poszukaj u Was "groty solnej"
tam są duże dawki jodu,a jod uodparnia na infekcje górnych dróg oddechowych,
albo jakieś tabletki uodparniające dawaj Pauli,
no i te jogurty z elcasei defensis(chyba tak to się pisze)
one naprawdę pomagają(wytestowałam je na sobie,kiedy nie za bardzo miłam czym się leczyć
podczas karmienia piersią),tylko conajmiej jeden dziennie trzeba,
przy chorobie i zaraz po niej
bynajmiej dobrze się zastanów i zrób ten wstrętny zabieg w ostateczności
Kasiu Paula już przeszła usówanie migdałka tego trzeciego rok temu i poprawa była niesamowita. Niestety teraz narosły jej te boczne i już widze, że w nocy ciężko jej się oddycha, chrapie a w czasie infekcji to już jest strasznie. Narazie czekam...zobaczymy jak to będzie sie dalej rozwijać.
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
DASARIA pisze:To pewnie przez te upały, Daria też teraz więcej śpi, ale wstaje o 5 rano:
;D
ja to widzę, że nasze córy to są jakieś gwiezdne siostry chyba
raczkowanie w tym samym czasie, ząbki mniej więcej po tyle samo hihi
no i ta nieodzowna 5 RANO ;D ;D ;D ;D
nawet cyfrówkę mieliśmy taką samą hihihihihihi
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
DASARIA pisze:Moja Daria teraz chodzi ubrana tylko w samej pieluszce, a i tak ma kropelki potu na nosku![]()
Jula śpi, ciiiii
hanti
Lipcowe Mamy '05
a moja Otylcia,jak dzisiaj wstała przed 7 rano,to do tej pory jeszcze nie spała,
a juz ledwo co łazi..............prawie się słania na nogach
a też ubrana w bluzeczkę i pieluchę,no i skarpetki..........bo ja mam kafle na podłodze
a juz ledwo co łazi..............prawie się słania na nogach
a też ubrana w bluzeczkę i pieluchę,no i skarpetki..........bo ja mam kafle na podłodze
reklama
Dziewczyny a jak usypiacie swoje dzieciaki? Ja odkad wróciłam do pracy tak teskniłam za maksem, ze dla własnego sumienia zaczełam dla zabawy go lulać do snu. Na poczatku nie umiał ( bo zasypiał sam zawsze) ale szybko sie przyzwyczaił. I teraz musze dzwigać takiego klocka ( a wazy juz chyba z 11,5 kg albo wiecej). Powiem szczerze ze zaczyna mnie bolec kregosłup.. :
Co tu zrobić? Za duzy juz chyba zeby od oduczyc..hmm