reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Elfiko - Daria też jakieś dwa miesiące temu miała ostra biegunkę, takie mieliśmy zalecenia:

GASTROLIT- do picia
LAKCID - 2 razy dziennie
do jedzenia jedynie oprócz mleka tzw.; marchwianka (rosół z piersi kurczaka + ta piuerś z rosołu + ryż + oliwa z oliwek+ marchew)
dużo płynów do picia

i to chyba wszystko

u nas biegunka utrzymywała się 2 tygodnie (była ze sluzem i z pasemkami krwi) :( ::)

elfiko pisze:
cześć babulce
pije szybka kawe i ide z Weronika do lekarza znowu bo ta jej biegunka sie nasiliła kurcze :-[
w nocy sie obidziła cała upackana bo jej z pieluchy wypłynęło a potem jeszcze trzy razy ja przewijałam i dzisiaj juz raz :-[
cokolwiek zje zaraz z niej leci a w brzuszku jej tak głośno jeżdzi :-[

Cześc Elficzku!
Podaj Weronisi jak najszybciej smecte. Paskudne to ale działa.

Mam nadzieję, że dziś uda nam się dotrzec na szczepienie ::)
Daria znowu śpi, a już powinna jeśc ...

DASARIA pisze:
e_mama pisze:
DASARIA pisze:
hi hi no właśnie gdzie reszta????
Martuska pisała, że pokaże się wieczorkiem
pifka górą!!  ;D :D :laugh:

Martuśka już się pląta gdzieś po wątkach pobocznych hihihihi

hi hi hi też ją przyłapałam, napisała kompementa o mnie  ;D ;D to nie będę jej przeszkadzac niech pisze hi hi hi

:laugh: :D :laugh: ;)

Czesc babeczki,
no taka ochote miałam wczoraj popisać, to po rozmowie z mamą dziecko zaczęło mi sie budzić i musiałam z nim polegiwać. Potem Slawek przyszedł i jako, że ma dzis wolne rano zaproponował film nocna pora i ogladalismy. No fajny wieczor był 8) Tylko, ze ja mam okres :p

Kredziu nasza, jak tam piersi???? Jak Tymus daje radę z tęsknotą?

Dobrze, ze juz jestescie razem. A rodzice do kiedy zostaja??
jejku pisz do nas jak najczesciej!!!!!!!
Buziaki pocieszaki! :-* :-* :-*

Tusia co do ząbków to ja ALkowi nie myłam długo, bo twierdziłam, ze moje mleko na wieczór mu opłukuje wszystko :) Ale od kiedy zaczłą jesc mleko modyfikowane na wieczór to żabki zaczęłam myć przynajmniej wieczór. Mamy paste taką od roczku i nią zaczełam szorować żabki Alusia. Czasem pogrysie szczoteczke, czasem sie pośmieje i otwiera buźkę szeroko, a ja mu wtedy przejadę kilka razy.
Mamy taką małą szczoteczkę dla dzieci. No i ja myślę, że o takim poważnym myciu tu nie może być mowy, bo dzieci są małe i 3 minut na myciu nei wytrzymają. Do tego wypluwać nie umieją. No wiec myjemy w moare mozliwosaci najdokladniej

reklama
No i zmyły się baby proszę!
Niuńka, Ty sie tu częściej pokazuj :police: :police:

A gdzie Mania?????

Idę Aluniowi mleczko zrobić :)

Do góry