reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Milene zwazyłam i jej waga jest wrecz książkowa :)
od urodzenia prawie potroiła swoją wage

ur.sie mając 3300g a wazy 9500kg

ale jak na nia patrze to niby chudziutka a nozki takie fajniuchne ma :laugh: i brzusio tez jest pokazny :laugh:

reklama
elfiko pisze:
w sobote robimy roczek dla 18 osób i na dzień dzisiejszy nie mam absolutnie żadnej koncepcji co dac jeśc takiej ilości ludzi???
Może macie jakieś pomysły, narazie mamy tort zamówiony  ;D

u nas imprezka zaczęła się ok 14-tej więc był obiad jednodaniowy: 4 rodzaje mięsa, ziemniaki i surówki, dwa sosy do wyboru
potem był tort, ciasta i szampan i tyle
jedzenia full zostało i nie muszę gotowac przez najbliższy tydzień ;D :laugh:

wow
to ja cholercia jakąś wyzere chcialam pszyszykowac
ale tak sobie mysle ze na zbyt wiele (prezenty dla Mili) nie mam co liczyc bo Karola familia cierpi na brak $

troche mnie to wkurza bo bracia Karola jeszcze nic od urodzenia Milenie nie kupili i strasznie mnie to @#$#@#$
bo rok przed Mili siora ich urodzila corke to nawet oryginalne ciuchy i buty kupowali,na roczek jeden dal zlote kolczyki.......

powiedzialam Karolowi ze jak mi z pustymi rekami przyjda po roku to bedzie 3 wojna swiatowa
bo uwazam ze poprostu olewają moje dziecko i tyle!!!

gwiadka nic,imieniny nic,dzien dziecka nic.........i jak na roczek -chrzciny bedzie nic to piorunami bede swigac ze az jasno bedzie w chalupie :mad:

nie jesatem materialistka ale to juz przesada!!

DASARIA pisze:
4 rodzaje mięsa,
ziemniaki i
surówki,
dwa sosy do wyboru
potem był tort,
ciasta
i szampan i tyle
jedzenia full zostało i nie muszę gotowac przez najbliższy tydzień  ;D :laugh:

boszzzzzzzzzz
kto to wszystko robił ? Ty czy firma kateringowa ???
4 rodzaje mięsa ??? ::) ::) ::) :p :p :p :p :p szacuneczek ;) ;) ;) :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

no i o menu mialo byc  ::)

a wiec u nas w sobote sa chrzciny-roczek dla rodziny a w niedziele dla przyjaciol
ogolnie ma byc ok.20-30osob (to wszystko zalezy od tego czy dostaniemy dom do tego czasu) łącznie (sob.-niedz.)

menu:
zupa krem z kury (nie chce tradycyjnego rosołu bo nie umiem go jesc to raz ,a dwa w szkole mnie uczyli ze to nie zupa tylko efekt tam uboczny przy robieniu zupy)
potem mysle ze z 3 rodzaje miesa,schaboszczak,dewolaj i schaboszczak z piersi kurczaka  ::) ??? nie wiem jeszcze
do tego ziemniaki,frytki
sos ciemny
surówka z białej,z pory z papryka,buraczki

potem tort i chyba z 6 rodzaji ciast :pijak,sernik,rolada capucino,jablecznik, i cos jeszcze

potem sałatki z 3 rodzaje,galantyna,krokiety z kapusta i grzybami i moze jakies wedlinki

jak mnie rodzinka wkurzy to bedzie połówa z tego  >:D

ze wzgledu na to ze jestem kucharką z zawodu i dobrze gotuje :D w kuchni rządze JA a do pomocy mam kumpla z ktorym razem mialam praktyki i tez jest bardzo dobrym kucharzem

a ciasta piecze mi mama chrzestnej Milenki :)
tort zamawiam

no i tort jest dla mnie wilka niewiadoma ::)

chodzi o to ze impreza ma charakter 2 w 1

i nie wiem jak tort zamowic
czy ma byc na chrzciny czy na roczek???
bo sie chyba nie da aby byl na to i na to

moze napis ze na chrzciny a +swieczka (ktorą juz kupilismy ;) )???

co myslicie?

ok powinnam spadac bo Karlosowy czeka 8)

reklama
e_mama pisze:
DASARIA pisze:
4 rodzaje mięsa,
ziemniaki i
surówki,
dwa sosy do wyboru
potem był tort,
ciasta
i szampan i tyle
jedzenia full zostało i nie muszę gotowac przez najbliższy tydzień  ;D :laugh:

boszzzzzzzzzz
kto to wszystko robił ? Ty czy firma kateringowa ???
4 rodzaje mięsa ???  ::) ::) ::) :p :p :p :p :p szacuneczek  ;) ;) ;) :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

hi hi prawie wszystko ja dzień wcześniej, tort był zamówiony ;D

Do góry