Ja ciągle mam Wam psać o moim Alku
Mamy juz od jakiegos połtora tygodnia 8 zębów i Aluś chodzi od 2 tyg. Jeszcze jak ma do wyboru to wybiera na czworaka, ale co raz częściej jednak stópki wygrywają. Jest baaardzo ostrożny, co mi sie podoba.
Z rzeczy, które potrafi moje dziecko, godne przekazania są drobiazgi, za którymi przepadam. :laugh:
Alexander pięknie dmucha buzią (wcześniej w gre wchodził tylko nos

) i zdme świeczki baardzo ochoczo. Przy wieczornym rozbieraniu (czy rannym) jak ściągam mu bluzeczkę to mówię "ALus rączki do góry", a moje dziecko pięknie ręce do góry podnosi, żebym mogła mu bluzeczkę ciągnąć. Da sobie spłukać głowę prysznicem (nie chodzimy na basen więc jest to umiejętność domowa

) pokazuje palcem to co chce dostać, włącznie z piciem, robi rączkami myju, myju z efektem glowsowym "miju, miju". Potrafi często pierwszy ode mnie wypatrzeć samolot na niebie, wogóle samoloty i ptaszki to to co Alusie lubią najbardziej

Zanim zaczął chodzić sam nauczył sie kopać piłkę

i zaczynam sie zastanawiać czy jakimś piłkażem nie zostanie

Kurde i jeszce inne rzeczy robi jak udawanie krówki "myyyyyyy" pieska "y, y, y " pisklątek "py py py py py", robienie Amen do Bozi.
Piszę o tym wszystkim, bo się cieszę, wiecie, ze ja nie mam tu rodziny, kamerka wszystkiego nei odda i chce mi sie dzielić różnościami ze wszystkimi bliskimi skoro nie mogę im Alunia pokazać
No i gada to moje małe Szczęście jak najęte w swoim języku co jest prześmieszne " aa kpwdy, byy???, abdzi, kudigala" no i tego typu wiązaneczki :laugh:

;D
Ma swoje wybryki, bo potrafi tez wymuszac płaczem, bardzo lubi smak pasty do zębów (nie swojej) :

papieru do zjedzenia nigdy nie odmówi, choć nauczył sie juz wyplówać. Po schodach wychodzi i schodzi sam (na czworaka) musze mieć oczy rozrzucone po całym domu :

, budzi sie nadal w nocy, ale przed południem śpi pieknie aaa tfu tfu tfu!! 2 godziny minimumi po południu z godzinę, ale tak do 17-stej max mu pozwalam, bo potem sa cyrki z położeniem do spanka wieczornego. Jet tez pieknei od dłuzszego czasu aaa tfu tfu
Kocham Go na zabój!!!! 8)