reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
A co do przewijania, to Maciek leży spokojnie tylko jak dam mu pudełko sudocremu :) Bierze go oczywiście do buzi i otwiera :) Wzięłam się więc na sposób i jak mi się skończyło jedno opakowanie, umyłam go i teraz jak go przebieram zawsze mu je daje do ręki, on sobie zębami otwiera jak butelkę piwa i się nim bawi :) Ja ukradkiem otwieram drugie pudełko (z kremem) i smaruje mu pupę. No i dzięki temu mamy spokój przy przebieraniu. Gorzej jest z ubieraniem się na spacer :)

Joaska pisze:
czesc babeczki z rana............

powitam sie dosc nieoptymistycznie........jestem niewyspana, czuje sie jakby przejechal po mnie pociag, za oknem zaraz zacznie lac,dziecko moje dostalo malpiego rozumu i pokazuje rozki............ehhhhh

Kuba w nocy budzil sie z 10 razy.......na raczki nie, smoka nie, tylko cyc...........a ja tam chyba powoli koncoweczki mam niestety......zastanawiam sie nad jakim mlekiem modyfikowanym...w srode idziemy na szczepienie, wiec zapytam co i jak..........widze, ze On poprostu jest glodny, wczoraj jak zwykle dalam mu cycusia na wieczor a on nic, nawet sie nie szykowal do spania, musialam zrobic mu jeszcze flache kaszy i dpowiero po wczesniejszych wygibasach, demolkach zabawek i laskotkach z tata poszedl spac..............oczywiscie ze mna na lozku, bo ostatnio tylko tak chce zasypiac!!

a jak mnie nie bylo w spbote to ryczal strasznie, Rafal juz tracil cierpliwosc ( a dobrze mu tak, niech pobedzie troche mama), dziecko tesknilo za mna i chyba za cycem..............qrcze stwierdzilam, ze Kuba ma zle nawyki, ze usypia ze mna i jak mnie nie ma to jest tragedia............ale co ja mialam zrobic, zawsze wszystko przy nim robie sama, to sie dziecko przyzwyczailo, nie...................ehhhh
Asiu- na jakie szczepienie idziecie???
Mi powiedzieli w przychodni, że na szczepienie mam dopiero przyjśc jak mała skończy rok

DASARIA pisze:
Joaska pisze:

powitam sie dosc nieoptymistycznie........jestem niewyspana, czuje sie jakby przejechal po mnie pociag, za oknem zaraz zacznie lac,dziecko moje dostalo malpiego rozumu i pokazuje rozki............ehhhhh

Kuba w nocy budzil sie z 10 razy.......na raczki nie, smoka nie, tylko cyc...........a ja tam chyba powoli koncoweczki mam niestety......zastanawiam sie nad jakim mlekiem modyfikowanym...w srode idziemy na szczepienie, wiec zapytam co i jak..........widze, ze On poprostu jest glodny, wczoraj jak zwykle dalam mu cycusia na wieczor a on nic, nawet sie nie szykowal do spania, musialam zrobic mu jeszcze flache kaszy i dpowiero po wczesniejszych wygibasach, demolkach zabawek i laskotkach z tata poszedl spac..............oczywiscie ze mna na lozku, bo ostatnio tylko tak chce zasypiac!!

a jak mnie nie bylo w spbote to ryczal strasznie, Rafal juz tracil cierpliwosc ( a dobrze mu tak, niech pobedzie troche mama), dziecko tesknilo za mna i chyba za cycem..............qrcze stwierdzilam, ze Kuba ma zle nawyki, ze usypia ze mna i jak mnie nie ma to jest tragedia............ale co ja mialam zrobic, zawsze wszystko przy nim robie sama, to sie dziecko przyzwyczailo, nie...................ehhhh
Mi powiedzieli w przychodni, że na szczepienie mam dopiero przyjśc jak mała skończy rok

asiu mamy jeszce jedna zalegla dawke na zapalenie opon mozgowych , jakas tam skojazona szczepionka, Kuba wczesniej byl chory i nam sie przesunelo wszystko!!!!i daleto dopiero teraz..........

elfiko pisze:
Iwon pisze:
Wczoraj na zakupach zaczął odstawiać swoje wygibasy, chcąc w ten sposób wymusić wzięcie go na ręce. I kiedy mój Mariusz pokiwał mu groźnie placem i powiedział głośno nie wolno... Kornel uspokoił się. Ja bym go już oczywiście więła na te ręce, a tu proszę, łosiek przekonał mnie, że można sobie jednak a dzieckiem poradzić.  ::)

Zmienianie pieluch to drugi słaby punkt moejego macierzyństwa i chyba zacznę dzisiaj wdrażać program " przewijanie na kolanie"  ::) Wersję na stojąco zostawiam sobie na wyjście awaryjne  :p

Miłego dnia  :)

heheh u  mnie to nie wygląda tak prosto bo po pierwsze przeważnie jestem z łobizem sama i to ja musze grozić palcem i mówic Nie wolno! na co moje dziecko reaguje szerokim bezzębnym uśmiechem i dalej robi to czego jej przed chwilą zabroniłam , mało tego popiskuje sobie do rytmu wesoło  :-[
załamka co w takiej sytuacji??
u nas powodem ciąglych walk jest piecyk gazowy w kuchni, Weronika sobie uwielbia kręcic gałkami z gazu!
Na moje nie wolno ona hihihi i dalej swoje , to ja biore pod pachy i do pokoju wynosze , sadzam a ona w ryk, chwila wrzasku na cały dom jaka ta mama paskudna jest a potem znowu idzie do pieca i dalej swoje. Sytacja razu pewnwgo sie powtórzyła 10 razy i w końcu wsadziłamją do kojca gdzie z duża ilościa decybeli obwieszczała światu jaka jest nieszczęsliwa z mamą  domu  ::) :-[

:laugh: :laugh: :laugh: ale z tej Weronisi rozrabiarka, ale ona tak słodko wygląda, że jej można wszystko wybaczyc :D ;D :angel: :angel: >:D

elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
wiecie gdzie jest teraz mój łoś???

nie??/
bo ja tez nie wiem ???

na grafiku ma napisane,ze ma dzisiaj wolne hmmmm

hmmmmmmmmmm

no właśnie hmmmm wstał wcześnie bo weronika sie obiudziłą o 7.00 to go juz nie bylo......

zadzwon do Niego i sie zapytaj.................

nie zabrał telefonu.................

hmmmmmmmmmmmmmmmm

::)

:police: :police:

DASARIA pisze:
Joaska pisze:

uffff bo już myslałam, że o jakimś szcepieniu zapomniałam

witam lipcoweczki

weszlam bo mam czas
Milena wali dzis rekordy w spaniu

spi od wczoraj od godziny 22!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

normalnie cala chate posprzatalam ,obiad przygotowalam i sie nudze!!!

reklama
obudzila sie :laugh:

spała 15 godzin!!!!

it7uiagahyaym jk ohhklngggg gjlmj888888888888888888888.,m yh,kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :D :D

Do góry