reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Cześć Babeczki :)
U nas szaro, buro i zimno, brrr. Normalnie włączyłam kuchenke gazową, żeby w domu nagrzać. Masakra !!!!!

Co do puzzli piankowych, to my kuiplismy takie z numerkami i jestem BARDZO z nich zadowolona. Odkąd Maciek tylko zaczął siedzieć, to bawi sie na nich. Wprawdzie tez wyciąga kółeczka ze środka i wsadza do buzi, ale tu jest tylko parę takich małych elementów (kółko z 6, 8 i 9). A jak się chce Maćkiem pochwalić to robię ludzi w konia i każe mu pokazać gdzie jest 1 i 4 (jakos tak sobie upodobał te numerki) i wszyscy się zachwycają jakie inteligentne dziecko, że w wieku 11 miesięcy juz numerki zna, hihi. A on tak zna numerki, jak słonko na niebie i pieski w ogrodzie. Jak mu się każe to pokazuje :D :D :D Ale jak ktos nie ma dzieci, to się zachwyca i jest święcie przekonany, że to takie mądre dziecko. A ja wtedy mówię: No jacy rodzice takie dziecko, hihi. :D

reklama
elfiko pisze:
heheh u  mnie to nie wygląda tak prosto bo po pierwsze przeważnie jestem z łobizem sama i to ja musze grozić palcem i mówic Nie wolno! na co moje dziecko reaguje szerokim bezzębnym uśmiechem i dalej robi to czego jej przed chwilą zabroniłam , mało tego popiskuje sobie do rytmu wesoło  :-[
załamka co w takiej sytuacji??
u nas powodem ciąglych walk jest piecyk gazowy w kuchni, Weronika sobie uwielbia kręcic gałkami z gazu!
Na moje nie wolno ona hihihi i dalej swoje , to ja biore pod pachy i do pokoju wynosze , sadzam a ona w ryk, chwila wrzasku na cały dom jaka ta mama paskudna jest a potem znowu idzie do pieca i dalej swoje. Sytacja razu pewnwgo sie powtórzyła 10 razy i w końcu wsadziłamją do kojca gdzie z duża ilościa decybeli obwieszczała światu jaka jest nieszczęsliwa z mamą  domu  ::) :-[
U nas jak Maciek robi coś zabronionego, to zawsze na niego działa pytanie: "Maciuś, a gdzie jest...?" No i tu zaczyna sie lista pytań. Gdzie jest lampa, gdzie jest samolocik itp. Maciek od razu pokazuje i zapomina co chciał zrobić, więc ja wtedy go biore na ręcę i prowadzę do innego pokoju. I dzięki temu nie zlości się, a ja nie muszę mu co chwilę czegoś zakazywać. Jedyne co co chwilę powtarzam, to że nie wolno czegoś do buzi wsadzać. Ale to niestety nie skutkuje :(

Klaudia pisze:
Cześć Babeczki :)
U nas szaro, buro i zimno, brrr. Normalnie włączyłam kuchenke gazową, żeby w domu nagrzać. Masakra !!!!!

Co do puzzli piankowych, to my kuiplismy takie z numerkami i jestem BARDZO z nich zadowolona. Odkąd Maciek tylko zaczął siedzieć, to bawi sie na nich. Wprawdzie tez wyciąga kółeczka ze środka i wsadza do buzi, ale tu jest tylko parę takich małych elementów (kółko z 6, 8 i 9). A jak się chce Maćkiem pochwalić to robię ludzi w konia i każe mu pokazać gdzie jest 1 i 4 (jakos tak sobie upodobał te numerki) i wszyscy się zachwycają jakie inteligentne dziecko, że w wieku 11 miesięcy juz numerki zna, hihi. A on tak zna numerki, jak słonko na niebie i pieski w ogrodzie. Jak mu się każe to pokazuje :D :D :D Ale jak ktos nie ma dzieci, to się zachwyca i jest święcie przekonany, że to takie mądre dziecko. A ja wtedy mówię: No jacy rodzice takie dziecko, hihi. :D

:laugh: :laugh: :laugh:

elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
wiecie gdzie jest teraz mój łoś???

nie??/
bo ja tez nie wiem ???

na grafiku ma napisane,ze ma dzisiaj wolne hmmmm

hmmmmmmmmmm

no właśnie hmmmm wstał wcześnie bo weronika sie obiudziłą o 7.00 to go juz nie bylo......

zadzwon do Niego i sie zapytaj.................

nie zabrał telefonu.................

hmmmmmmmmmmmmmmmm

Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
wiecie gdzie jest teraz mój łoś???

nie??/
bo ja tez nie wiem ???

na grafiku ma napisane,ze ma dzisiaj wolne hmmmm

hmmmmmmmmmm

no właśnie hmmmm wstał wcześnie bo weronika sie obiudziłą o 7.00 to go juz nie bylo......

zadzwon do Niego i sie zapytaj.................

nie zabrał telefonu.................

hmmmmmmmmmmmmmmmm

::)

Joaska pisze:
wkoncu spi.............ufff

musze wypic kawe bo padne na pyszczek..................:)

no no klaudia..............ale masz malego geniusza w domu :)

ja już kawe wypiłam a Weronika właśnie wstała :laugh:
ale mamy zgrane dzieci co? ;D ;)

reklama
A ja właśnie kawkę wypiłam a mój mały geniusz idzie spać, więc stąd musze spadać. Papa, miłego dzionka.

Aha no i witam Anię po powrocie!!!!!!!!!!! No i oczywiście na zdjęcia czekamy :)

Do góry