reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
elfiko pisze:
heloł kochane moje z rana
ja to Was za te moje nieobecności ciągłe przepraszam ale ostatnio wieczorami to taka padnieta jestem,ze mi sie laptopa rozkładac nie chce a łoś zwykle okupuje mi kompa. Do tego wszystkiego czytam, dużo czytam bo mam zaległości strqaszne, kilka ksiązek leży do nadrobienia a zauważyłam,że troszke hmmm przytępiałam  ::) :p i musze na nowo mózg rozruszać.
Mam okazje chwycić mała robótke domową -taki tam projekcik ze stali a że juz wszystkie przepisy,żasady sie pozmieniały to czytam prawo budowlane, konstrukcie stalowe zeszłoroczne żeby sie troszke unowocześnić. W tym moim obecnym zawodzie to tak jest ,że jak sie nie jest na bierząco z normami, przepisami to już klapa nic sie nie wskóra.
No i mam dylemat bo zaproponowano mi prace, tzn dopiero w przyszłym roku ale w moim obecnym zawodzie tylko jest problem bo ja nie mam uprawnień i musiałbym je zrobic a to troche kaski jest i ja nie wiem do końca czy chce sie tym zajmować. Miałam wcześniejszy plan isc na studia , zmienic kierunek całkowicie a teraz juz sama nie wiem........
troche kuszące to ,że praca pewna ale jeśliby sie potem okazało że to nie dla mnie.... nie chciałabym robic czegos czego nie lubie...hmm musze decyzje podjąc do pażdziernika bo wtedy sie zaczynaja kursy przygotowywujace do egzaminów .
ja też doszłam do wniosku, że przytępiałam :( :-[ :-[
od wczoraj czytam osławiony KOD ... i muszę przyznac, że czyta się go jednym tchem (już pół książki przeczytałam ;D)

siemano.

no to tak.

Gratulacje dla MELL - dzielna dziewucha.
Dla juleczki gratulacje zabka (iedy my sie doczekamy ::))

Elfiko no tak troche z tymi zdjeciami sie migam, wkleje jak sie zmieni - jakis zabek moze jej wyjdzie, albo wlosy urosna ;) nie no musze popstrykac.

Moja tez strasznie nieznosna, ale tragedia sie jakas z nia dzieje. ona nie lubi duzego pokoju (chyba jej sie znudzil) non stop w nim jeczy, a jak jest gdzie indziej i ja nagle z tamtad zabiore do pokoju to jest histeria. Dalam ja wczoraj i dzis do mojej mamy i tam u niej zero jekow. A tu normalnie tylko jeki i placz. Od mamy ja wezme i jak przyniesiemy do pokoju to juz wiem co bedzie ::), jak ze spaceru do domu wracam to tez histeria. Na dol schodze robic pranie to zawsze z nia chodzilam, teraz juz nie moge, bo jak ja juz tam wezme to histeria ze wraca zaraz na gore. Zabawkami tez nie chce sie bawic, ciekawia ja tylko nowe rzeczy i te nie dozolone.
Z nowości jeszcze to ostatnio Maja jak stala obok mnie a ja patrzylam w druga strone (gadalam z łosiem) była podejrzliwie cicho i nieruchomo. No to sobe mysle co ona tak grzecznie przy mnie stoji. Ja sie odwracam a ona cała biała - wcina sudocrem ::) Pamietajcie - jak dzieci grzeczne to napewno cos broja.

dziekuje za wszystkie gratulacje jestescie kochane :-* :-* :-*

moze pojźniej lub jutro coś więcej napisze bo mam ból głowy ::) ::) 8) ;) ;) ;) 8)

Czesc baby! ;D
Mell no ogromniaste gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aja wczoraj bylam na 80 urodzinach babci mojego meza i bardzo mi winko smakowalo ::)ale nawet dosc dobrze sie dzis czuje.Dzis znowu jedziemy w odwiedzinki do babci na reszte winka ;) ;D

wróciłam własnie od rodziców ale teraz za bardzo nie moge pisac bo weronika szaleje ::)
tylko szybciorem odpowiem- jestem inżynierem budowlanym specjalnośc konstrukcje stalowe.Teraz żeby w zawodzie pracowac to musze zrobić albo magistra albo uprawnienia np. konstruktora stali. Na magistra szkoda mi czasu bo to nic mi nei da ,lepsze uprawnienia ale one bagatela kosztują 3000złegzamin plus kurs którego dokładnej ceny teraz nie znam bo ciagle sie zmienia ale w zeszłym roku to kolejne 300zl było.
półroczny kursu plus egzamin a jak sie go nie zda to wszystko od nowa. Nie ma poprawek niestety.
egzamin trudny jak cholercia ale tym sie najmniej martwie.
jeszcze jest warunek żeby na ten kurs chodzić trzeba mnie c dwa lata praktyki w zawodzie lub umowe o prace na conajmniej rok po zrobieniu uprawnien. Ja bym dostała ta umowe na bank już po zdecydowaniu sie na ten kurs ale no właśnie tych ale jest kilka i musze to gruntownie przemyśłeć.

reklama
a my po filmie..........bedzemy powoli zbierac sie do spania tzn. Kuba bo spal dzisiaj lacznie moze 1,5 h :)

elfiku qrcze to 3 tysiace to sporo, ale jak tak pomyslec dlugofalowo to chyba sie oplaca, co???

Do góry