NiaNia pisze:
elfiko pisze:
pragne zakomunikowac ,ze moje dziecko wspaniałe zrobiło przed chwilą swoja pierwszą kupę do nocnika i .... siku też ;D ;D ;D
jako,że nasz stary nocnik miał za dużą dziure i pupcia Weroniki tam wpadała to dziadkowie zakupili w sobote nowy nocniol mniejszy ;D
od wczoraj trwały próby i dzisiaj SUKCES !!!!! ;D
Eee szkoda gadac. Duzo małych sytuacji któe sie nazbierały. Juz kiedys pisałam
Elfiko opowiadaj jak to sie stało?? Ja tez juz zakupiłam nocnik i posadziłam na nim Maksa w ubranku, to tak go ogladał ze zwinął się w rulonik i prawie zrobił fikołka :laugh: Nie bardzie wiem od czego zacząć naukę :
hihi było tak: dłam jej najpierw ten nocnik do pooglądania i oczywiście zaraz sobie go na głowe włożyła- wszystko ostatnio ładuje na głowe ;D pooglądała, pobawiła sie to ja posadziłam tez w ubraniu ale też te fikołki robiła wiec wymyśłiłam jakby jej tu uwage od tego nocnika odwrócic. posadziłam ja już bez pampersa na niego a przed nią postawiłam takie małe krzesełko i na nim zabawki, siadłam obok i sie z nią bawiłam, pierwszy dzień po 10 minutach nie przyniósł rezultatu wiec dałam spokój, wczoraj to samo a dzisiaj poprostu posadziłam ja wtedy kiedy zazwyczaj robi mi kupe- zaraz po mleku o 13stej ;D i sie udało ;D. Biłam jej brawo, pochwaliłam, pokazałam( najmniej przyjemna częśc nauki
) co narobiła i tyle. Powiem szczerze ,ze o wiele przyjemniej jest w taki sposób bo zamaist całego umazanego tyłka aż po pępek miałam do wywalenia tylko kupsko z nocnika a na weronike zużyłam jedna chusteczke i wsjo :laugh:
polecam
a tak zaczęlam z ta nauką bo wczoraj oglądałąm z tatą jakiś program o dzieciach i tam sie pewnien amerykański psycholog dziecięcy wypowiadał,żeby dziecko zacząc wczesnie uczyć nawet jak jeszcze nie całkiem rozumie bo podobno taki maluch nie rozumie dokładnie o co chodzi ale łatwiej uczy sie pewnych zachowań .