reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Ja witaminki bralam w 3 i 4 msc, ale jakos tak chwilowo przestalam:), mam tez zazywac magnez, ale raczej profilaktycznie niz aby cos tam leczyc, bo wyniki mam ok:)

Lilka, rzeczywiscie radze sie skontrolowac porzadnie u lekarza - w ciazy lepiej huhac i dmuchac na siebie.

reklama
Chyba trzeba teraz zbierac sily na te nasze dzieciatka, strach pomyslec co sie bedzie dzialo juz niebawem (u ciebie prawdopodobniej szybciej:))

Klaudio u mnie cisnienie to zawsze tak 130/80 najwyzsze jakie mialam to 135/80
Witaminki biore od 2 lub 3 miesiaca ciazy,chyba 3.a jest to ELEVIT magnez zelazo.Teraz doktorka z ELEVITU kaze mi sie przenies na Feminatal poniewaz jest tam jod. ::)

Klaudio, biore witaminki juz od samego początku, bo musialam podtrzymywac ciąże [elevit]. I od dwoch miesiecy lykam zelazo. A mimo to wyniki spadly. Chociaz obok anemii problem jest z badaniami moczu - ale jeszcze nie wiem jaki. Na razie kazali powtorzyc badania. Poza tym wyszlo na to ze waze mniej niz na ostatniej wizycie. Jakos tak wszystko sie skumulowalo  ::)

Lilka - chyba musisz uwazac na cisnienie. I nie wolno Ci sie denerwowac. A z tego co opowiadalas ostatnio to chyba nie bardzo masz warunki w domu na spokoj. Moze wiecej spacerow? Nie wiem jak u Wac, ale w W-wie to od kilku dni takie piekne slonce!!!

Ja też biorę Feminatal 1 X dziennie, od początku ciązy.

A słoneczko też u nas mocno przygrzewa. Także spacery są nam wszytskim bardzo wskazane.

Gazelaczku u nas tez jest sliczna pogoda :D a w drugi dzien swiat to poszlismy sobie zrobic runde dookola jeziora,lecz w polowie wysiadlam bo mnie krzyz bolal(tzn.te okolice) no i na nogi juz nie moglam,a jeszcze czulam jakby brzuch mi spadl na dol i mi tak ciazyl..... ::) ja to mam,nie? chyba najwieksza kaleka ciazowa wsrod was jestem ;D

Lilko z tego co ja wiem jak sie puchnie to oznacza zatrzymywanie wody w organizmie, trzeba ograniczyc w diecie sol.

reklama
A ja przez swieta cos nie mialam apetytu i kilogram jestem do tylu :mad:. Co do wynikow to nie mam takich jak przed ciaza, ale lekarz mowi, ze sa dobre, choc niektore sa zawyrzone, a niektore zanizone. Poprostu moze tak to juz jet w ciazy.
A moj dzidziol to ma raz dzien , ze kopie i kreci sie prawie caly dzien, ze az zastanawiam sie kiedy to male spi? a raz taki dzien jak dzisiaj, ze malo co sie rusza tak jakby prawie caly czas spal i tylko chwilami sie budzil. Czy wasze dzidziolki tez tak maja?

Do góry