reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ja witaminki bralam w 3 i 4 msc, ale jakos tak chwilowo przestalam:), mam tez zazywac magnez, ale raczej profilaktycznie niz aby cos tam leczyc, bo wyniki mam ok:)

Lilka, rzeczywiscie radze sie skontrolowac porzadnie u lekarza - w ciazy lepiej huhac i dmuchac na siebie.

reklama
Chyba trzeba teraz zbierac sily na te nasze dzieciatka, strach pomyslec co sie bedzie dzialo juz niebawem (u ciebie prawdopodobniej szybciej:))

Klaudio u mnie cisnienie to zawsze tak 130/80 najwyzsze jakie mialam to 135/80
Witaminki biore od 2 lub 3 miesiaca ciazy,chyba 3.a jest to ELEVIT magnez zelazo.Teraz doktorka z ELEVITU kaze mi sie przenies na Feminatal poniewaz jest tam jod. ::)

Klaudio, biore witaminki juz od samego początku, bo musialam podtrzymywac ciąże [elevit]. I od dwoch miesiecy lykam zelazo. A mimo to wyniki spadly. Chociaz obok anemii problem jest z badaniami moczu - ale jeszcze nie wiem jaki. Na razie kazali powtorzyc badania. Poza tym wyszlo na to ze waze mniej niz na ostatniej wizycie. Jakos tak wszystko sie skumulowalo  ::)

Lilka - chyba musisz uwazac na cisnienie. I nie wolno Ci sie denerwowac. A z tego co opowiadalas ostatnio to chyba nie bardzo masz warunki w domu na spokoj. Moze wiecej spacerow? Nie wiem jak u Wac, ale w W-wie to od kilku dni takie piekne slonce!!!

Ja też biorę Feminatal 1 X dziennie, od początku ciązy.

A słoneczko też u nas mocno przygrzewa. Także spacery są nam wszytskim bardzo wskazane.

Gazelaczku u nas tez jest sliczna pogoda :D a w drugi dzien swiat to poszlismy sobie zrobic runde dookola jeziora,lecz w polowie wysiadlam bo mnie krzyz bolal(tzn.te okolice) no i na nogi juz nie moglam,a jeszcze czulam jakby brzuch mi spadl na dol i mi tak ciazyl..... ::) ja to mam,nie? chyba najwieksza kaleka ciazowa wsrod was jestem ;D

Lilko z tego co ja wiem jak sie puchnie to oznacza zatrzymywanie wody w organizmie, trzeba ograniczyc w diecie sol.

reklama
A ja przez swieta cos nie mialam apetytu i kilogram jestem do tylu :mad:. Co do wynikow to nie mam takich jak przed ciaza, ale lekarz mowi, ze sa dobre, choc niektore sa zawyrzone, a niektore zanizone. Poprostu moze tak to juz jet w ciazy.
A moj dzidziol to ma raz dzien , ze kopie i kreci sie prawie caly dzien, ze az zastanawiam sie kiedy to male spi? a raz taki dzien jak dzisiaj, ze malo co sie rusza tak jakby prawie caly czas spal i tylko chwilami sie budzil. Czy wasze dzidziolki tez tak maja?

Do góry