mania
Fanka BB :)
Iwon pisze:Och, jak miło Może niekoniecznie z powodu gorszych nastrojów co niektórych, o jakich tutaj słyszę, ale znowu jest jak dawniej...szczere zwierzenia, babskie rozmowy o facetach, Niania na forum Super!
Wprawdzie nie wypowiem się wiarygodnie na temat depresji spowodowanej monotonią :, ale mogę Was "pocieszyć", że tak źle i tak niedobrze. Mnie czasem zmęczenie ogarnia, a wtedy do dołka już całkiem blisko Najbardziej nadal wkurzają mnie weekendy, które w niczym nie przypominają tych dawnych. A ja z uporem osła próbuję zorganizować je sobie tak, jak kiedyś. Czuję, że cierpi na tym moje dziecko... Bo tutaj wyjście do rodzinki, tutaj wieczorny wypad do pubu, tutaj zakupy, i niby jestem z nim, ale jakoś obok. Ostatnio nachodzą mnie jakieś wyrzuty i.. tęsknota za bliskością z moim kochanym skarbem. Dlatego postanowiłam się bardziej wyciszyć, poświęcić małemu jeszcze więcej czasu, wsłuchać się w niego...Tak jak wtedy, gdy nosiłam go pod sercem...
Co do kolejnej ciąży- podobnie, jak Niania, mam mieszane uczucia. Tyle że u mnie nie zależy to tyle od relacji z mężem, ile od mojego stanu ducha : Boję się, że ucierpi na tym moje poczucie wolności :. Jednym słowem- raz planuję już rozpoczęcie starań za dwa lata i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, innym razem dopada mnie zwątpienie...Myślę jednak, że wygram walkę z egoizmem, bo najważniejsze, żeby mały wychowywał się z rodzeństwem.
Iwon kiedys przeczytalam: dzieci sie nie planuje one same przychodza wiesz co ja musze sobie caly czas powtarzac poswiec wiecej czasu wiecej czasuuuu dla dzieci.....ale cholipa czasami doba nie chce miec wiecej h i ja mam przez to wieczne wyrzuty sumienia :-[