reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

kolorowa_kredka pisze:
AniaSzwarc pisze:
melllcia była lecz sie zmyła :(

a z przebierankiem to w takim razie chyba wszystkie mamy problemy - taki czas naszych pociech nastał :( tylko kiedy minie ???

szkoda że melcia poszła :(

aniu muszę ci napisać że tytus też niechętnie się ubiera, choć jużdużo lepiej niż kiedyś a ma 13 i pół mieszka a dodatkowo ciąga się za szmatki i pieluchę żeby go rozbierać na golaska, bo tak uwielbia łazić ::)
a to Tytek wariat ;D ;D ;D

a co do kontaktu z dziemi to faktycznie ze jest b. ważny i myśle ze moze uczyc dzieci zachowan prospołecznych...jak byliśmy na wsi u teściów i Kubełek bawił sie ze swoimi sistrzeńcami to czuł isę jak ryba w wodzie i nawet rzedko isę za mną oglądał...ale fakt ze tam były dzieci dużo starsze (min.8 lat) za to jak przyeżdza siostra z Szymonkiem to chłopaki zachowują sie jakby się niezauważali dopiero w długi weekend gdy widzeilkiśmy się 3 dni z rzedu to zaczeli łapac konrtak..szkoda ze teraz nie mozna tego stanu utrzymac...

reklama
elfiko pisze:
no i zachcialo mi sie takiego malego czlowieczka drugiego :p ::)

kochana kiedy drugie ??? :)

wiecie co a z tym drukowaniem naszych fotek to jakieś debilstwo :mad: :mad: po co to komu wryyyyy dobrze że już zablokowane wszystko...............no moze poza naszymi brzuszkami, a co z nimi zostają ?

tak aniu żebyś wiedziała mały wariat ;) i uczy tymona włazić na różne rzeczy, tzn tymi się mu przygląda i szkoli, ostatnio był lepszy od nauczyciela..........u siostry podszedł pod komodę i złapał się góry i noge na gałkę zadzierał ::) oczywiście nie udało mu siętam wleźć ;)

dobrej nocy aniu :) .............ja tu jeszcze wam troszkę podrukuje :p

aha za pamięci........tymi poszedł wczoraj spać po 20.30 jakoś i o 4 przełożyłam go bo marudał, a wciska się w kąt kojaca, przypomina mi się plamek, nasz żłów jak się wkopywał, tymi robi to samo ;) dałam smoka, myślaąłm że będzie się domagał cyca, a tu o 6 dopiero na cyca do maminego łóżka i do 9 pospał ::) ;D

Martuska pisze:
Kredzia pisalas, e jez juz nabial, to mam rozumiec, ze Tymik juz nie ma skazy? Chyba cos mi umknelo 8)

martuś wiesz nie wiem sama, ale od jakiegoś czasu wcinam sery i już nie czytam etykiet na jedzonku :) ale ulga rany, tylko nie piję mleka jeszcze, a i tymikowi dałam raz danonka i raz dostał jogurt nat z malinkami i lekko go wysypało

Martuska pisze:
Kredzia Ty bidulko, jak tam reka goi sie?

a co do ręki to dopiero się papra :( bo to mam na zgięciu u małego palucha na tym bliżej opuszka taki niby odcisk, poparzone teraz pękło i się papra, a na drugim na zgięciu drugim od opuszka :p no i ciągnie, ale to znaczy że sie cośrobi to siegoi chyba ;)

ok jeszcze 19 stron nie wiem czy dzis dam rade :(

babcia teściowa nie wiem jaka dla tymika będzie, jak narazie strasznie nie może się doczekać kiedy go zobaczy, a moi rodzice serce za całą trójce by oddali !

dziewczyny wszystkie te fotki w zieleni masakra !! takie zarąbiste, te domki na wsi drewniane jeszcze z tymi belkami wiecie chyba o co mi chodzi..........??

aha i zapachem koszonej trawki uwielbiam się rozkoszować ! czasami pachnie mi arbuzikiem które też uwielbiam :)

mania pisze:
chyba ja tez juz sie nie nadaje do klikania :-[ brak czasu i wyrzuty sumienia w stosunku do dzieci :p

musze wam tylko powiedziec ze do 11 :00 mam podjac decyzje czy kupic czy nie kupic ???
zaraz wam pokaze co ::)

dokładnie to samo czasu mało, w dzień szkoda mi tymika a teraz jak śpi tymi to też mam wyrzuty, że komp mu buczy, a dziś muszę się przyznać że przegrałyście z żelazkiem ;) miałam tyyyyyle prasowania, takiego koniecznego wyjsciowego ;) najbardziej pogniecionego więc jak tymi poszedł spać to zabrałam sięza to co teżlubię :) no a was jużna wieczorek zostawiłam, choć konam z lekka zwłaszcza kolana mnie łamią :( ale chcę choć troszkę nadrobić

a i jak maniu co z autkiem ??? no a niezłe jest :) tylko tak to żarcie paliwa ::) we włoszech mieliśmy znajomych hamerykańców ;) i mieli dodża (nie wiem jak się pisze) i niezła bryka ale co zrzarł to hohoooooo

AniaSzwarc pisze:
a co z Kolorową_kredką ??? Kredziu gdzie jesteś i co robisz ze Cie nie ma na BB ??

:-* dziękuję kochana za pamięć :) a jakoś tak mi do kompa nie po drode było sama nie wiem ale jak nadrobie to postaram się choć raz dziennie zerknąć :)

gratulacje dla gabki za kroczenie :)

a edziu nie martw się moze po prostu julinka jest z tych nieraczkujących ! nasz ben nie raczkował wogóle nie umiał, najpierw nauczył się chodzić po roczku ! a później do zabaw nauczył sie chodzić na czterech !

tofinku aguś nie żegnajcie się bo i ja bym musiała się pożegnać a ego nie chcę :)

tymi właśnie usiadł, przełozył się na drugą stronę znowu usiadł, wrócił na pierwsza stronę pomarudał dałam smoka i się coś wierci chyba będę kończyła, bo mu przeszkadzam

a co do snu to w nocy mamy raczej jedną pobudkę i śpimy od 19.30 lub 20.30 do 6.45, 7.45 dziś do 9 ;D a w dzień przeważnie 2 razy i różnie ostatnio po pół godzinki, jak jesteśmy z tymim we dwoje w domku to nawet do 2 godzinek śpi !

reklama
AniaSzwarc pisze:
gazelaczek pisze:
Maniu, ja się caly czas zastanawiam jak to robisz, żeby zgrać dzieci na wspólny sen :) To chyba dla Ciebie jedyna szansa na odpoczynek :)

swoją droga Maniu szacuneczek dla Ciebie...jak mam lenia to zawsze sobie o Tobie myśle ze Ty z 2 dzieci sobei świetnie radzisz i dodatkowo zawsze coś tam pichcisz...

hihi aniu ja też często myślę o was wszystkich ale w sytuacji kiedy myslę sobie o nas we włoszech zawsze mam przed oczyma maniule i martulkę z ich rodzinkami :) i to tak działa jak balsam :)

a ja jeszcze siedze i mam chyba 8 stron..............oczywiście o pobocznych wątkach już dziś niemarzę!

Do góry