reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Martuska pisze:
Iwon a co do tych wirtualnych kumpeli to ja dokladnei to samo pomyslalam ;) No tak Niania juz nas powoli chyba opuszcza :(

Widzisz Nianiulec, nie masz wyjścia, teraz musisz się regularnie u nas meldować ;) 8)

Dzień doberek :)

Co do opiekunek, częściwo zgadzam się z Anią G.. Faktycznie z obcą osobą jest o tyle lepiej, że łatwiej stawiać warunki i wyznaczać granice. Z rodzinką w tym kontekście zaczynają się problemy. Sama tego niestety doświadczyłam. Jestem bardzo zadowolona z opieki mojej kuzynki, ale gdy się zajmowała małym nieraz odnosiłam wrażenie, że do pewnych spraw podchodzi z dziwną "lekkością", właśnie dlatego, ze jest moją siostrą ( na przykład gdy zadarzyło jej się rano spóźnić). Pod koniec zrobiło się nawet trochę gorąco ::). Zgadzam się również, że lepiej zostawić sobie babcię na "nagłe wypady" ;) Zwłaszcza, gdy nie wykazuje ona chęci do zajmowania się wnukiem. Z drugiej jednak strony podzielam opinię Martusi, że jednak najfajniej mieć kogoś zaufanego wokól siebie. Teraz małym zajmuje się moja mama i radzi sobie świetnie, ale przede wszystkim widzę, że robi to z wielką ochotą. Choć początkowo obawiałam się o to, czy wykaże entuzjazm. Jak widać, niepotrzebnie :) Ona przepada za małym i przyjeżdża do nas każdego ranka z radością. Nie mam nawet większych problemów ze zdyscyplinowaniem jej w kontekście rozpieszczania małego. Choć na pewno dzieje się parę rzeczy, o których nie wiem, jak to zwykle z babciami bywa ;)

reklama
czesc babeczki :)

pikne sloneczko mamy za oknem..........i cieplutko jest, ah az sie chce wstac z lozeczka hehe :)

kawka juz mi sie pazy...........teraz tylko przydalby sie jakis tarasik do wypicia tej kawki..........mmmmmm

ide nadrabiac hehe

:)

hej hej

a tymi dziś do po 9 pospał ;D

przyjdę później teraz tymi na śniadanklo idzie i postarm się dziś poczytać co tam pisałyście :)

tymi już po śniadanku..............................chciałam, ale ............................tymi nie daje łazi po całym pokoju i teraz właśnie stoi pod biurkiem i kabel od aparatu ciągnie..........................wylądował w kojcu ;D ah choć zerknę i rozeznam się ile tam tego mam .................................

mam................................23 strony ::)

elficzku super że koleżanka szczęśliwie urodziła
niuńka fotki superowe wszystkie takie zieloniutkie są bajeczne !

maniulka jeszcze nie emigrowaliśmy..............................jak by co na bank bym wam dała znać że sieżegnam chwilowo :) a teściowa ma mnieć po 17 neta ;D stałe w końcu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko że wolne, ale co tam mogę się trochę powkurzać ;) ale będę was miała !! nawet jak się wyprowadzimy od niej, to zawsze będę mogła ją przy okazji odwiedzić ;)

ok już marudam ,.... yjhg nf.hghghggghggghggggghggggghgghgggggghhhhhhghhhhhhhhgggggghgggggghgggggghhhhhhh j.ggvvvvvvvvvvvv.vvvvvvvvv...................to goczywiscei tymi....................gi ghdxc ghz ihhhhe idzie s vpav7ć7u77fffgvr /c gg................ v mvv.jjjjjjjjjjjjjjjjjjj............j idfzie4 spac dhhhy cnnnnnnnnnnn

cześć baby
u nas taka piękna pogoda,że aż dech zapiera achh bosko!
ja kawe sobie serwuje chociaz nie potrzebuje nawet bo moje dziecko które oczywiście nie ząbkuje spało dzisiaj nie przerwanie od godziny 19.30 do 7.30 :o

pierwszy raz spała dłużej nic do 6tej rano i dlatego bacznieja obserwuje czy aby nie chora ale wydaje sie ok ::)

Łos mój do pracy wybył rano i znowu sama jestem i obiadu mi sie nie chce robić ale zrobie lasagne :p

ja mam dzisiaj dzien prania i prasowania............jedno pranie juz wisi na balkonie, drugie sie pierze...............jeszcze w rekach pralam pare swoich rzeczy, ktorych mi szkoda wlorzyc do pralki........

no i czeka mnie prasowania Kubusia rzeczy.............musze posegregowac za male rzeczy i wyciagnac juz te pasujace na niego :)

reklama
a i jeszcze wam chciałam napisać bo czekałam tylko aż jakiś czas minie i czy to aby nie pomyłka jakaś ale nie..
jakis miesiąc temu odpuściłam sobie zupełnie wszelkie domowe afery z powodu nieróbstwa mojego łosia, on nic w domu nie robił a ja to zlewałam, sama robiłam tyle ile sie dało przy małej a reszta :p sobie czekała na lepsze czasy i tak np. zawsze koszule temu mojemu paskudzie prasowałam wszystkie po praniu a teraz tylko wtedy jak potrzebował to jedną no w porywach dwie sztuki, to samo z praniem , pralke włączałam jak kosz z brudami juz stękał że mu ciasno :p
trwało to może z 10 dni ::) i co?
łoś oszalał mi chyba bo sprząta sam, zmywa!!!!!!! pierwszy raz jak pozmywał to myślałam że mi zaraz oswiadczy ze ma kochanke i sie wyprwadza! ;) a ten kurze ściera, śniadanka jak jest w domu robi, z Weroniką sie bawi :o i to nie tylko w pokazywanie komputera czy tv!na zakupy jechał ostatnio bez marudzenia i nawet mi kilka sztuk karmi kupił ;D
a wczoraj wybyłam z domu na 4 godziny , wracam a tu kąpiel dla dziecka gotowa tylko wode do wanny lać, kolacja zrobiona, podłogi umyte, i POZMYWANE!
kurcze oszalał cz co? aż sie dziwnie z takim łosiem w domu mieszka ......... ::) ;D

Do góry