reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

co do przebiórki to u nas jest: "ne ne ne ne łaaaaaaaaaaaaaaaaaa" a to nein to z niemieckigo chyba , co ??? :p ;D ;)
a był u nas sąsiad arab i powiedział ze baba to po arabsku tata, wiec Kuba najpierw mówił tata, potem mama

Maniu a jak poszła siostrze matura?

reklama
Agula! to sie zgralysmy z tym zoo ;D a widzialam w galeryjce ze byliscie w nowym ...czy chlopcy jechali kolejka? chociaz nie wiem czu jeszcze to cudo jezdzi ::)

Aniu moja siostra jdaje 4 pisemne i 2 ustne ..jezyk polski juz ma za soba i angielski mowi ze poszlo dobrze :)

za tyzien w poniedzialek bedzie juz po ale wyniki niestety dopieo na poczatku lipca ::) (z pisemnych )
jak to teraz jest zdjane sie na studia nie znajac wynikow z matury ::) ???

Elfiko u nas jest zawsze ryk przy ubieraniu ::) Właściwie, to dopiero mi uświadomiłaś, że JEST PROBLEM, bo ja zdążyłam się do tego przyzwyczaić i traktuję to jako normalny repertuar, a kurcze, przecież takie duże, prawie roczne maluchy, nie powinny już chyba tak histeryzować? Z pampersem to samo, marudzenie, płacz, chociaż jest postęp, bo już nie muszę za nim po całej chałupie biegać. Leży grzecznie i "tylko" się skarży :p

elfiko pisze:
aa przypomniało mi sie... od kilku dni chce Was o to zapytac i zawsze mi ucieknie
jak wasze dzieciaczki znoszą przewijanie i ubieranie?
u nas z tym istny koszmar jest ::) Weronika nienawidzi sie przebierać, ubierać, smarowac, czesać i wszystkich czynności związanych z tym,żeby doprowadzić ja do użytku publicznego ;D
Każde smarowanie i ubieranie po kąpieli kończy sie histrią i musze po kilka razy przerywac, brać ja na ręce i uspokajać bo sie ąz zanosi ::)
drugi problem to zmiana pieluchy!
Na hasło -Weronika pupcie przewiniemy mała ucieka na czworakach i wrzeszczy nain nain ::) ::) ::)
a ja za nią i zapinam pampersa w najróżniejszych pozycjach czasami ją trzymam głową w dól !! Tragedia normalna !
a buzi posmarowanej tak porządnie kremem przed wyjsciem na spacer to chyba nigdy nie miała ::)

Adaś kiedy jest ubierany po kapieli to leży spokojnie i znosi wszystkie zabiegi w miare :) Jeśli natomiast mam go przebrać przed spacerem to juz masakra, wyginanie, obkrecanie, siadanie, wstawanie ::) ::) a ubieranie pampersa to juz istny koszmar ::)

Cczcesc dziewczyny
kurde nie bylo mnie troche i nadrabiam dzisiaj.
Jakos tak nie zagladnelam w piatek, w soborte bylam na spotkaniu z dziewczynami z Londynu (mamy z U.K) niedziela rodzinna i prosze dogralam sie :p

Mell ogrod masz piekny, taki troche dziki i bajkowy :)

Adasiowi zabkow gratulujemy

Hanti powodzenia w pracy jak dajesz rade??

Klaudia witam, choc jeszcze niedoczytalam jak tam po Krynicy ;)

O MArtus!! czesc wlasnie o Tobie myslalam :) jak tam po spotkaniu ?

Iwon!! Kochana roczniak nie roczniak i tak sa problemy ::) moj Tymul juz 2 lata a jak mam go ubrac, przebrac, umyc mu rece, zalozyc buty itd to dostaje cholery :p ::)

Moona jak tam Gabrysia zdrowa juz?

Aga fajowe ziele i zjezdzalnia.Macie chyba duzy ogrod co? :)

Lila ciekawe jak dajesz rade z tesknota? No ciekawe czy ten okres sie pojawil ::)

zauważyłyście, że dziś 2 minuty i 3 sekundy po 1 w nocy mieliśmy taką oto datę:
01:02:03 04-05-06    

Edytko jestes niesamowita ;D ;D ;D :laugh:

Maniu oj Opatrznosc czuwa czuwa :) Bogu dziei, ze wszystko dobrze :)
A jak tam siostra po maturze wiadomo juz cos?

Martus tyle tylko ze mysli ze ok Kaska- moja mlodsza siostra nalezy do tych pilnych uczniow wiec mysle ze dobrze bedzie :)

reklama
Elfiko, Joasiu wy to chyba jakieś niemieckie dzieci macie (nain, nain) ,hi hi

Majciocha uwielbia dzieci, odrazu taki okrzyk zadowolenia i nawet jak raz była śpiaca i marudzila w wózku to jak dziewczynka podeszła odrazu czort mały się uspokoił i cieszył, a jak dziewczynka poszła to znów marudzenie ::).
Co do przebierania to Majka juz troche spokojniejsza, wczesniej nie dawała sobie zmienic, uciekała z gołym tylkiem, mama nakrzyczla i trochę skumała, ze trzeba grzecznie lezec. A wcześniej to mi uciekajacą, gołą, obsraną pupą wymalowywała łóżka. Nieraz jeszcze jej sie zdaża uciekać, ale już nie tak. Ubierac się daje, ale wczesniej jak było trzeba te kurtki ubierac to była masakra - krzyk, pisk i płacz. Teraz mam problem z czapkami, majka ciagle sobie ściąga, szału można dostac.

Do góry