reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Kurcze, wybieram się zrobić test obciążenia glukozą i właśnie zadzwoniłam zapytać czy mają czynne w piątek i wiecie co się dowiedziałam? Że musze mieć skierowanie od lekarza, mimo że chce zrobić prywatnie, a w dodatku muszę sobie sama kupić glukozę w aptece. No chyba mnie szlag trafi. Moja ginekolog nie dała mi żadnego skierowania ( chodzę prywatnie), tylko kazała mi przyjść za miesiąc z wynikami. Miesiąc minął wczoraj, a ja jeszcze nie zrobiłam tych badań bo byłam chora, no i nie wiem co teraz robić. Czy u was też trzeba mieć skierowanie, nawet jak się płaci za to badanie?

reklama
To dziwnwe bo ja byłam kilka dni temu i żadnego skierowania nie musiałam mieć a roztwór glukozy sami mi dali do wypicia. Może myśleli że chcesz zrobić na NFZ. Ja za badanie zapłaciłam 15 zł.

No właśnie nie. Mówiłam, że chce prywatnie, babka powiedziała, że kosztuje 10 zł, ale muszę mieć skierowanie. Już zadzwoniłam do drugiego ośrodka i powiedzieli mi to samo :(

To moze byc irytujace :mad: :p :laugh:.No i teraz co..?Znowu do gin.po skierowanie...Rety mozna sie naprawde zdenerwowac,klaudia,ze ty jeszcze ze skory nie wyskoczylas? ;)

No wkurzyłam się totalnie. Nie mam zamiaru iść tylko po skierowanie do gin. Obdzwonię wszystkie analityki w Tarnowie, moze w końcu mi gdzieś to zrobia bez skierowania. To chyba tylko w Polsce jest możliwe, nie dość ze się im chce zapłacić, to jeszcze sie trzeba prosić :)

cześć dziewczynki
mnie strasznie bolą krzyże tak, że nie mogę chodzić wy też tak macie?
Klaudia widzę że jesteś z Tarnowa To niedaleko mnie (Dębica)
Myślę,że u nas niepotrzeba skierowania na to badanie bo ja go nie mam a też muszę ten test zrobić

Klaudio, ja sie specjalnie pytalam czy mam miec skierowanie - ono nie jest potrzebne, ale musze wiedziec ile tej glukozy i po jakim czasie mam miec test (ja mam 50 glukozy po 60min). moze o to chodzi w tym calym skierowaniu, żeby było wiadomo jak robić to badanie.
Powodzenia

reklama
Muszę się pochwalić - w końcu poczułam pierwsze ruchy bobaska. Na razie bardzo pojedyncze, ale odczuwalne. Bardzo się z mężem cieszyliśmy :D.
Ale fajniutko, w końcu i ja dołączyłam do grona przyszłych matek, których dzieciaczki w brzuszku coś tam szaleją ;D

Do góry