reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Aiu g. czy to znaczy ze juz czujesz ruchy maluszka?! :D

Tusiu nie martw sie ta mniejsza aktywnoscia Majeczki. Jesli nie czujesz ZADNYCH ruchow zadzwon do lekarza i poprosc by sam zobaczyl ale jesli czujesz ruchy tyle ze mniej to moze Maja sobie odpoczywa?! zjedz cos slodkiego dodasz jej energii i zaraz poczujesz jak sie wierci ;) a moze po prostu rosnie jak na drozdzach i ma juz mniej miejsca na koziolki i lada dzen bedzie Ci wciskac lokiec pod rzebra ;)

reklama
Maniu, niestety a moze naszczescie nie czuje nadal (łozysko z przodu). Ale na wczorajszym USG ukazal sie maly berbec, ktory ostro wierzgal nozkami i z raczkami szalal. Gin. stwierdzil, ze dzieki temu lozysku moge narazie spac spokojnie, ale juz niebawem mam sie podobno szykowac na ostre szalensta bobaska ;D

a ja dzis mialam badanie z glukoza
nastawialam sie na jakies okropienstwo, ale musze przyznac, ze gdy na czczo zaczelam pic tego slodziaka z cytrynka to nawet bardzo mi smakowalo. Inna rzecz, że pozniej juz mdlo sie zrobilo - jednak za slodkie  :) I z cytrynką rzeczywiscie dobry pomysl.

A moj misiaczek ostatnio wyrazil protest. Generalnie staram sie spac na lewym boku, ale raz zdretwiala mi noga i przekrecilam sie na prawy. Wtedy rozpoczelo sie bombardowanie w brzuchu - gwaltowne i dlugotrwale. Gdy odkrecilam sie z powrotem na lewy bok - wszystko ucichlo. Hm... to dziecko to bedzie mialo charakterek  ;) :)

Kochana Maniu czuje jak sie budzi i rusza, ale od trzech dni juz az tak nie dokazuje. Niewiem moze ma to cos wspolnego z tym, ze przez ostatnie tygodnie nie bolalo mnie podbrzusze i brzuch mi bardzo malutko urusl, a teraz znowu zaczyna bolec i sprawdzam a on rosnie jak na drozdzach przez te trzy dni 2 cm urusl (rano mierzone).

Czeeeeść to ja!!! z dobrymi wieściami.

Wróciłam od mojego ginekologa. Milismy dziś usg połówkowe. Dzidziuś jest śliczny, potwierdzony synek :) Ma juz z nózkami 30 cm. A wszytskie wymiary bardzo podobne do dzidziusia ani.g ( troszke mniejsze bo dzidziuś jest mniejszy). Kamień spadł mi z serca po raz kolejny. Wcale się nie dziwie, że tak czuje jego kopy - ma bardzo długie nogi i duże stopy ;D Nawet widziałam już jego włoski ( ma czarnego irozezika hihihii ). Widze go i czuje. I juz sobie wyobrażam jak bedzie wygladał. Jest taki grubuitki, ma pulchne raczki i brzuszek. Tak sie cieszymy!

Asiołku piękna łazienka, bardzo lubie takie kolory. Ale dzidziuś bedzie miał luksusy!
Klaudia ja tez notorycznie odczuwam bóle pleców, tak na dole. Zwykle pod koniec dnia w pracy. Robie sobie ciepłą kapiel i jakoś przechodzi. A pomyslec co bedzie dalej....:-)
Tusiu nie martw sie Majeczke., Ja nawet dzis pytałam lekarza o ruchy. On powiedział, że nie można dac sie zwariować. Nie wyczekiwac i nie zliczac ruchów. Dziecko raz moze byc bardziej a raz mniej aktywne., Tak jak i my. Czasem mamy duzo pracy, duzo sie ruszamy i dlatego mniej to czujemy, albo wogole. A dzidziuś moze np. się odwrócic nózkami w strone twoich pleców. I wtedy nie bedziesz czuła kopniaków. Warto się zrelaksowac, wziac kapiel a potem sie połozyć. U mnie to działa :)

A to zdjecie mojego dzidziusia.
W pierwszej chwili jest wrazenie , że niec nie widać...ale jak chwile sie przyjrzycie widac bużke, nosek, oczki i pępowine przy twarzy.

fotki105ud.jpg

Już tak bardzo go kocham :)

reklama
Do góry