reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

A ja jestem zła na moją lekarkę, bo ma usg ale nie ma drukarki, no i mimo, że robi usg przy każdej wizycie, to nie mamy ani jednego zdjątka :(
Ale będzie fajnie, jak już urodzimy te nasze dzidziolki i będziemy się chwalić ich zdjęciami. Już się nie mogę doczekać :) Nasze dzieciaczki jak dorosną i się dowiedzą, że jeszcze przed porodem były w internecie w całej okazałości, to się pewnie na nas wściekną :)

reklama
Wiecie co wczoraj zrobiłam? Napisałam do Łukasza maila, że niby od synka. Umieściłam to zdjątko, bo dzidzia podobno tak teraz wygląda
mysliciel0id.jpg

Napisałam jak to synuś kocha tatusia i podpisałam Kajtuś.
Łukasz wieczorem przychodzi i mówi: "Nie wiem jak Kajtek to zrobił, ale napisał do mnie maila. Ciekawe skąd ma tam zasilanie w brzuszku?" ;D :D :)

Spojrzałam teraz na najwspanialszą liste świata i zobaczyłam że większość to chłopcy.

To dobrze bo moja córcia będzie miała w czym wybierać ;D ;D ;D ;D

O ile nie okarze się synkiem ;D ;D ;D ;D

Zrobiłyście mi smaczki na te wymiarki bobaska. ja muszę poczekać do poniedziałku. Nie chce znać płci to chociaż może inne newsiki mi to wynagrodzą ;D

Dzieki dziewczyny za te pocieszonka :laugh:.Mam dolka tak sobie...sam przyszedl i mnie zlapal ;).
Wiecie co ale tak sobie myslalam o tym naszym aucie dzisiaj i mowie do meza ,ze teraz to ja raczej juz za kierownica jezdzic nie bende,normalnie stracha mam,lepiej niech mi kupi 2 auto,malucha jakiegos albo cos,mniejszy stres bende miala.

a moj Macius ma dużą głowę... ciężko bedzie urodzic chyba  ;) U mnie podali jaki rozmiar odpowiada jakiemu tygodniowi ciąży i glowka jest najbardziej 'zaawansowana' wiekowo. A badanie bylo robione w 21 tygodniu i kilka dni

BPD=   58mm [wymiar dwuciemieniowy]
FOD=   72mm [wymiar potyliczno-czołowy]
FL=     39mm [długość kości udowej]
HC=    205mm [obwod glowki]
AC=    179 [obwod brzuszka]
waga=  ok. 530 g

AGA - Nie powinnas się stresować takim samochodem, bezpieczniejszy, mniejsze prawdopodobienstwo popsucia sie niz taki maluszek. A przeciez ubezpieczony bedzie, wiec nie ma sie czym martwic :laugh:

Gazeleczku, alez smiesznie jak piszesz moj Macius. Moj maz ma tak na imie i jakos tak za kazdym razem mysle o nim jak piszesz to imie. Wymiary ma wprawdzie troszke chyba inne ;) ;D

Gazelaczku to Twoj Macius tez do malych nienalezy !! Moj maluszek w takiej samej skali tez najwiekszy mial brzuszek i glowke !

reklama
Aniu, nasze Maciusie na pewno mają inne wymiary, hi hi

Anitko, jakos bedziemy musialy zatem poradzic sobie z urodzeniem takich wielkoludkow, hi hi

Moj maluch zawsze na usg byl jakos do przodu i potem wskazywano ze bedzie szybszy porod. Ale nie wiem czy to nie znaczy ze po prostu bedzie większe dziecko. Moja szefowa urodzila coreczke ktora wazyla 5,200!!! Na dodatek rodzila naturalnie i bez znieczulenia. Ale ona w ogole jest twardą kobieta, choc wygląda jak nastolatka.

Do góry