reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Oj, Mania ma urodzinki!!!

Kochana Maniu - życzę mnóóóóstwo energi, żebyś sobie radziła z maluszkami i Duzym zresztą też  ;D Powodzenia z nauką i wszędzie tam gdzie jest Ci ono potrzebne. I wielkie buziaki ode mnie i Maciusia  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

reklama
E-mamo, ja mialam takji fajny okres w lutym. Misio ząbkował, brzuch Go ciągle bolał, w nocy nie chcial spac i plakal... Do tego zlapal przeziebienie i w zwiazku z katarkiem wszystkie trudnosci zwiększyly sie. Bylam zalamana, bo trwalo to tak dlugo, lekarze powtarzali tylko ząbkowanie i tyle... No i rzeczywiscie - zęby wyszly i bylo troche spokoju... przez dwa tygodnie, bo potem znowu zaczęła się jazda, ktora trwa do dzis, hi hi

U nas czasem pomaga paracetamol w czopkach. Lekarz powiedzial, ze Viburcol juz w tymm wieku nie dziala, i ze nawet mozna wieksza dawke paracetamolu zastosowac. Zasada jest taka, ze na 1 kg dziecka bierze sie 15 mg paracetamolu. Ale powiedzial, ze mozna wziąc taki 125 mg. Moze spróbuj?

No a poza tym, to chyba powinnas odpocząć. Ja dzieki temu ze chodze do pracy, to lepiej znosze te wszystkie atrakcje.

Edytko z tym spaniem Weroniki w dzień róznie bywało. Jakiś miesiąc temu wcale spac nie chciała, wiec zaczełam ją usypiac w wózku. Ja nie bujam bo tez sie za bardzo nie da, poprostu zasłaniam rolety, puszczam cichutko radyjko, przymykam drzwi i ja woże po pokoju, zasade mam jedną nie moge na nią patrzeć bo nie zaśnie i zaczyna po jakims czasie płakać, a jak ja patrze sobie gdzie indziej( czasem ukratkiem zerkam co robi) to nie trwa dłuej niż 10 minut i zasypia.
Tak było a teraz zasypia na łóżku naszym dużym, kłade ja , ja obok, okna zasłonięte, radyjko gra, głaskanie po głowie i po 10 minutach śpi. Obkładam ja kołdrami i poduchami i wychodze.
dzisiaj już śpi drugi raz, rano 45 minut a teraz juz godzine.
potem dam jej obiad i może około 16.30-17 jeszcze raz ja uśpie jak będzie marudzić.
W łóżeczku mała nie zaśnie, za dużo rzeczy ją interesuje i ciagle sie wierci, skubie ochraniacze i noci z atmosfery spokoju i snu.

Melll zapomniało mi sie jakoś Ci odpowiedzieć. Wózek sprzedałam w gratce bo na alegro sa duże prowizje i sobie je zostaiłam za koniec, jakby na gratce sie nie udało to wtedy. Dostałam za niegpo 350 zł wiexc nie najgorzej, na spacerowy wystarczy w zupełności. ;D

Kurcze, Korniszon ma 38 stopni gorączki, jest troszkę ospały i ma lekko zaczerwienione oczka :( :( :(

Od kilku dni się mocno ślini, nie może zasnąć, bierze raczki do buzi. Myślicie, że ta temperatura to od ząbkowania???

A teraz sprawa numer dwa: ogłaszam przetarg na super dietę, dzieki której szybko i bezboleśnie zrzucę dwa kilo ::) Ważę już tyle, co przed ciążą, dzięki diecie 1000 kalorii, ale mam ambicje ważyć tyle co przed, przed ciążą :p i nie mam sił na te cholerne dwa kilo. Nie chce mi się już wydłużac tego w czasie. Mam dośc, chcę schudnąć teraz, zaraz, natychmiast :mad:

Iwon, zrób moze glodowke? Nie karmisz piersia, to sobie oczyścisz organizm na wiosne. Polega to na tym, ze przez dwa dni eliminujesz mieso i surowe produkty [trzeba jesc glownie golowane owoce i pieczywko np z twarozkiem], a potem przez 1-2 dni [a mozna nawet do dwoch tygodni :p] tylko pijesz [soki bez cukru, woda, herbaty owocowe lub zielona]. No i potem przez kolejne 2 dni trzeba stopniowo wprowadzac pokarmy.

Druga opcja - zrezygnuj na jakis czas [2 tyg] z chleba, ziemniakow, slodycze i wszystko co jest węglowodanemi ;D Polecam dietke South Beach. W MErlinie mozna tanio kupic książke Arthura Agatsona, twórcę diety. Ja kiedys stosowalam i bardzo sobie chwale.

Co do Korniszonka - wygląda na ząbkowanie. A wiec jest szansa ze po prostu minie ;) :laugh:

Dzięki gazelaczku :-* Głodówka powiadasz? Zachęca mnie szybkość i skuteczność tej diety. Może się zmobilizuję :p

reklama
kochana maniulku ! wszystkiego co najlepściejsze dla ciebie !!!
1700uc.jpg

Do góry