reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ja dziś mam urwanie głowy z dzieciakami. Paula nie była w przedszkolu bo obudziła się rano z bólem brzuszka. Wstała a tu bach - trzy razy gleba, jakieś zawroty głowy miała, do tego blada jak ściana i pot na czole. Przeraziłam się. Ale poleżała trochę i jej przeszło.No i tak myśle, że w poniedziałek zrobie jej badania.
Do tego Adaśko też ma jakieś akcje z wymiotami. Zdarza mu się to tak raz dziennie, ale tak dużo że szok, chyba więcej od dorosłego człowieka i nie wiem od czego. Narazie poprzestałam z nowościami, odstawiłam wszystko to co wprowadziłam niedawno, ale to nic nie pomaga. Dalej wymiotuje. Przecież to nie jest normalne. Rozumiem że może to byż reakcja alergiczna ale daję mu takie jedzenie jakie dostawał2-3 miechy temu. Boję się iść z tym do lekarza bo jak Adaś był małutki i miał problemy z brzuszkiem to kierowali nas na gastroskopie pod narkozą do kliniki. Wtedy się nie decydowałam i terasz rteż nie chce. Cholerka juz nie wiem co to może być!!! :( :( :( :(

reklama
Niunka duzo zdrówka dla dzieci, ucałuj :-*

dziewczyny u nas fajowe komplety tanio można kupic, za 20 zł kupiłam takie jak wam sie podobają :p

p10100036bn.jpg

p10100052ri.jpg

Dzieki Kochane przekaze Duzemu jak wroci  :D  :-*

Niunka u nas maludy tez mialy takieakcje i to byl ten paskudny wirus jakas grypa zoladkowa i Tymcio wypiotowal 3 dni a Gaba na szczescie tylko 1 ale do tego rozwolnienie  ::) no i slabiutke byly te moje babellki
doktor zalecil picie takego plynu pedialyte tu sa rozne smaki wiec jakos przemycilam a to sa jakies wody z elektrolitami zeby dziecko sie nie odwodnilo
sprawdz w aptece moze maja cos takiego moze sole fizjologiczne ??? i podawaj malemu!!!!! to bardzo wazne i kontroluj ciemiazko!!!!!!! u mojej chrzesniaczki przy takiej chorobie troszke sie zapadlo powodem bylo odwodnienie i mala w szpitalu wyladowala  :-[
taaaak dawaj jak najwiecej pic i jesc jak nie chce to nie zmuszaj bo potem jak juz wyzdrowieje nadrobi wszystko
ojej mam nadzieje ze bedzie dobrze!!!!!!!!

mania pisze:
Dzieki Kochane przekaze Duzemu jak wroci :D :-*

Niunka u nas maludy tez mialy takieakcje i to byl ten paskudny wirus jakas grypa zoladkowa i Tymcio wypiotowal 3 dni a Gaba na szczescie tylko 1 ale do tego rozwolnienie ::) no i slabiutke byly te moje babellki
doktor zalecil picie takego plynu pedialyte tu sa rozne smaki wiec jakos przemycilam a to sa jakies wody z elektrolitami zeby dziecko sie nie odwodnilo
sprawdz w aptece moze maja cos takiego moze sole fizjologiczne ??? i podawaj malemu!!!!! to bardzo wazne i kontroluj ciemiazko!!!!!!! u mojej chrzesniaczki przy takiej chorobie troszke sie zapadlo powodem bylo odwodnienie i mala w szpitalu wyladowala :-[
taaaak dawaj jak najwiecej pic i jesc jak nie chce to nie zmuszaj bo potem jak juz wyzdrowieje nadrobi wszystko
ojej mam nadzieje ze bedzie dobrze!!!!!!!!

Maniulka dzięki za rady ale to raczej nie jest wirus. Małemy czasmi zdarzało sie zwymiotować, ale to było rzadko. Teraz zdarza się to raz dziennie porządnie. Poza tym jest wszystko ok.

hmmm. Niunia ale co to moze byc??? bo zdrowy maluch nie wymiotuje tak czesto :-[ no przykro mi ze taki problem macie ? :(

Zaraz mnie zczysci chyba :mad:.Ja sie tu rozpisuje na temat wloskow Kredzi -jakie to one fajne-wysylam -a tu co-nic!!!!Zniknelo wszystko ::) :mad:
Kredziu refleksiki wygladaja jakby je specjalista robil bardzo fajnie!!!

Joł,
nareszcie chwilka przy kompie :p

Ewelinko jak już pisałam w sms-ku przesyłam raz jeszcze moc pozytywnej energii i dziekuję za rady oraz konsultację z ciocią :) Jeszcze zużyję do końca butelkę ketotifenu i pomknę do lekarki podpytać, czy mnie zleje, jak daruję sobie ten trzeci, ostatni miesiąc dawkowania ::)

Myślę, że moje dziecko dręczą zęby. Wciąż się ślini i wkłada rączki i pieluszkę do buzi. W ciągu dnia jest marudny, ma problemy z zasypianiem. Ciekawość świata i nowe akrobacje na pewno też mu nie pomagają się wyciszyć, ale zębiska są chyba głównym winowajcą :p

Kasiu fajnie, że już jesteś..mała ma prawo się "dąsać"; przykra prawda, ale tak małe dzieci bardzo łatwo i szybko zapominają o najbliższych :( Jednak równie szybko się oswajają i "przypominają" sobie o nas ;) Daj jej troszkę czasu, będzie jak dawniej :)

Agnieszko R.
z reguły staram się nie przywiązywać zbyt dużej wagi do rzeczy materialnych, a przynajmniej nie doprowdzać się do stanu gorączki na widok nowego auta u sąsiada ;) Ale muszę przyznać, że do modelu KIA, jaki nam zaprezentowałaś mam słabość 8) I jeszcze ten kolorek.Mmmmmmniam.... Masz cudne autko :) Jak mi kiedyś jakaś wygrana w totku do kieszeni wpadnie, KIA będzie z całą pewnością moim pierwszym zakupowym szlaeństwem ;)

Niuńka
nie gniewaj się, że o to pytam, ale dlaczego nie zdecydowałaś się na te badania w klinice, skoro Was kierowano? Rozumiem, że Adaś już dużo przeszedł i jakiekolwiek zabiegi, zwłaszcza pod narkozą, przyprawiają o szybsze bicie serca, ale kurcze, skoro aż tak wnikliwe badania zalecano, a teraz malutki codzień wymiotuje, co nie jest normalnym objawem, może powinnaś jeszcze raz to przemyśleć? Żeby się maluszek nie męczył :( :( :(

reklama
Kredzia pasemka odlotowe, a kolor oczu faktycznie powalający... :)

Ale Tusia Twój kolor oczu robi na mnie nie mniejsze wrażenie :) U Kredzi widać, że są pięknie zielone, a u Ciebie są pięknie...nieokreślone :) Jaki to kolor? Piwny? Żółty? Piaskowy? A jaki kolor oczu mają Twoi rodzice?

Do góry