reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

e_mama pisze:
Ciekawe jak tam Hanti po imprezce???
A dziękuje jakoś sie trzymałam,chociaż poszłam spać o wiele za późno,bo koło 4 nad ranem
ale,że popijałam sobie słabsze drinki,to jakoś żyłam w dzień
tylko zapłon miąłam,jak mucha w smole ;)

reklama
a miałam jeszcze dodać,że szkoda mi grzyweczki Kubusia,
ale tak wygląda bardzo dorosło ;D

dziękujemy wszystkim ciociom bb-bumowym,
za życionka dla Otylci :-* :-* :-*

moja bidulka strasznie kicha i pokasłuje
boje się o nią
no,ale lekarz dał nam to co uważał

gazelaczek pisze:
Ale Kubuś zmienił wygląd!!! Tylko czemu od razu taka smutna mina?  ;) ;D

No i dzien dobry w sobote. Qrcze, nie mam sily. Maciek wszedl w taki moment, ze musze non-stop przy nim byc. Jedeny luz gdy ma drzemke. On juz chce tylko wstawac i przemieszczac sie, przy czym w ogole nie ma rownowagi i sie ciagle przewraca. Potrzebny jest ktos, kto go bedzie asekurowal  ::) Na dodatek te pierwsze kroczki to takie lewo-ledwo, biedaczek szybko sie meczy, a nie umie z pozycji stojącej zejsc do siedzącej. Nie wiecie co zrobic z tym fantem? Jak pokazac dziecku bezpieczne schodzenie z pozycji stojącej?
gazelaczku u nas to samo teraz juz nawet do łazienki musze go ze sobą brac, ale zauważyłam dzisiaj ze juz ostrożniej siada, nie zawze ale sie stara, ale ogólnie masakra ile dzieci mają pary, krzysiek całymi dniami najchetniej by biegał od pokoju do pokoju, a wstawanie uwielbia łapie sie wszystkiego co sie da, postoi a potem sie puszcza (myśli że bedzie szedł czy co?) i musze cały czas krążyć za nim po mieszkaniu, czyli zero luzu i bb w ciągu dnia, śpi krótko to tez nie ma szans na regenerację sił (moich), za to wieczorem pada na twarz, usypia od razu przy cycu i bez gadania

dziewczyny ale te nasze pannice ładniusie i takie duże już :) a julcia chyba bardziej do taty podobna ??

chyba kładę się do wyrka buziaczki kochane i do juterka !!!

hihi jesteśmy na dacie moich urodzin ;) jeszcze tylko 20 i mamy 2 tysiaczki :) a ja jestem od stronki 338 :D a oto mój pierwszy post tutaj ::)
kolorowa_kredka pisze:
Witam wszystkie mamuski :)
Chciałam się pochwalić że też mam to szczęście że zostanę mamusią:) Z niecierpliwością czekam na ten cudowny dzień. Po mniej więcej trzech miesiącach udało nam się! Planowy termin z okresu i pierwszego USG to 30 lipiec drugi z wyczuwalnego "bulgotania" i kolejnego USG na 12 sierpnia, ale my się trzymamy tego pierwszego no i oczywiście bliższego :D

pozdrowionka

a tu przywitała mnie elficzka nasza kochana a ja jużwiedziałam że też się uzależnie :D
elfiko pisze:
Kolorowa kredko ;D witamy wsrod przyszlych mamusiek :laugh:
Zagladaj do nas czesto bo tutaj sa same fajowe mamusie i napewno szybko sie z nami zaprzyjaznisz ;D a moze tez sie uzaleznisz hihihi co zdarzylo sie wiekszosci z nas ::)
Ale to takie przyjemne uzaleznienie wiec warto ;)

kolorowa_kredka pisze:
witam dziewczyny :) sorki ale dziś już nie pogawędzimy zbyt długo, bo zmykamy spać ale jeszcze na pewno uda nam się trochepoklikać, a od netu... już kiedyś byłam z lekka uzależniona :) jak by nie było mojego faceta tak poznałam i siedzieliśmy prawie codziennie od ok 21 do 6 czasami 7 rano :D
pozdrawiam i kolorowych snów życzę :)

P.S miło mi tu z wami się zapowiada :-*

no i od początku wiedziałam że będzie milusio :D

Ja też zmykam do spania

do jutra spokojnej nocki :-*

acha........ naczytałam sie dziś o oczyszczaniu organizmu i zainteresowała mnie jedna metoda, ale o tym może jutro ;)

no no to za miesiąc z hakiem będzie rocznica :)
Melll pisze:
Ja też zmykam do spania

do jutra spokojnej nocki :-*

acha........ naczytałam sie dziś o oczyszczaniu organizmu i zainteresowała mnie jedna metoda, ale o tym może jutro ;)

tylko koniecznie...i ja się zmywam...do jutra :)

a do mnie jutro wpadnie Sylwia79 z Niną :) :) :) już sie nie mogę doczekać bo chyba za 3 tyg się nie widziałyśmy

reklama
Cześć  :)

Niuńka autko bardzo zgrabne  :)

Otce nadal zyczymy szybkiego przegonienia wstrętnego kataru  :-* :-*

Kredeczko gratulacje dla TYmcia, jak na moje oko, to Ci niewiele czasu na relaksik zostało  ;) Zaraz bedziesz biegac za raczkującym brzdącem  :)

Kornelek raczkuje już na całego, najnardziej lubi wędrówki z pokoju do kuchni (mamy salon łączony z jadalnią, więc nie jest to aż taka długa droga  ;)). Zaczął się też kolejny etap- mały klęka na kolanach i sięga sobie rączkami rzeczy ze stolika, a w łóżeczku chwyta tym sposobem za barierki i ogląda podłogę. Pewnie za chwilę zacznie stawać z podparciem  :p

Weekend bardzo udany, głowka troszkę od winka bolała, ale imprezka udana. Kornelek nawet nie pisnął zza ściany  :)

No i znowu śpi ładnie od 19-tej do 5 rano, a po jedzonku drzenka do 6.30. Dzięki Ewelinko raz jeszcze  :-* :-* :-*

Uciekam do pracki, miłego dzionka  :)

Do góry