reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witaj Kurka,pisz na ogólnym,bo my nie wszystkie na butelkowych siedzimy ;D
a z Twojej Ani to niezła akrobatka.............tylko gratulować ;D.........może jakieś zdjatko byś nam wkleiła???

a mi m oj łoś zrobił właśnie śniadanie.................o bosshe,niewierze właśnym oczom ;)

właśnie z tym wstawaniem u Iwon,to ja też wygrywam spanie,bo mój loś młodszy i to o cale 4 latka :laugh:

reklama
a co z joasią ????

ok kłade sie bo wymiekam

hanti mój o 3 :D no no a śniadanka pogratulować;)
a maila dostałam ze stronka jakuba ale nie właziłam nie wiem mam lęk o wirusy !!

Elfiko u Nas zeby sa,ale jeszcze w dziaslach juz widac dwie biale kreski mysle,ze to kwestia tygodnia moze dwoch bo czekamy na nie juz 3 miesiace tyle czasu juz sie slini i wszystko gryzie.Jak narazie znosi to nawet niezle ,ale wszystko przed nami moment przebicia przez dziaalo jest chyba najbardziej bolacy.
Elfiko czy ty czasem ze slaska nie jestes jak tak gwara czaskasz ? Chlopak mojej siostry jest z Siemianowic Sl.jak zacznie gwara mowic to normalnie nie moge sie nasluchac.Ja mieszkam na trasie Katowice -Krakow i tu i tu mam po 30 km.Tak wiec czesto jestem i na slasku i w malopolsce.

Iwon pisze:
:)

Mój mąż przebił wszystkich w argumentacji na temat: kto robi więcej w domu  ::)

Wczoraj ponownie miała u nas miejsce debata na powyższy temat  :p Pozwólcie, że przytoczę jej najweselszy i rozwalający mnie fragment:

ja: no, a ja za to wstaje do małego w nocy...
on: ...tutaj padły mało ważne, typowo łosiowe wykręty .. ;)
ja: ale zostańmy przy tym nocnym wstawaniu, własnie, dlaczego to ja ZAWSZE wstaję do niego w nocy?
on: bo...jesteś młodsza..

:laugh: :laugh: ;D :p :p ::) ::) ::)

Gazelaczku  to w szczególności dla Ciebie z zyczeniami szybkiego i szczęśliwego zakończenia rozłamu z łosiem  ;) >:D >:D >:D

Dzięki Iwon :-* :-* :-* Z jakiegoś powodu nic nie robi lepiej na obolałą duszę niż opowieści innej obolałej duszyczki ;) :)

ok Kureczko masz racje ja mieszkam sobie w woj. śląskim a dokładnie tarnowskie góry
tak całkowicie po śląsku mówić nie umiem, tyle tylko co od babci podsłucham i tata czasem tez cosik zajedzie po tutejszemu

najgorzej jak babcia i dziadek zaczynaja po swojemu to juz nic nie rozumiem

Lilka to sie już niedługo powiekszenia kociej rodzinki spodziewaj ;D
ja maila nie dostałam
weronika właśnie usiłuje zjeśc reklame z tesco ale nie wie jak bo w buzi smok i co teraz?? ;D
ciekawe kiedy wpadnie na to zeby go wypluwać :D :D

Joaska pisze:
boshhhhhh ale mi bb chodzi, jak krew z nosa!!!

poczytalam Was, ale chyba nie dam rady czegos napisac...............czekam tylko na podanie kaszki i ide chyba lulu!!!

Niania moja cora tez ma byc Gabrysia............Kuba mial nia byc ale.......

a co do ciazy, to brakuje mi pierwszych chwil z moim dzidziolkiem, tak jakos to zlecialo, ze trocje zaluje teraz, za malo sie umialam tym cieszyc!!moze przy drugim dziecku bedzie inaczej..........a co do drugiej ciazy to teraz mamtyle planow, ze cora musi poczekac, jakies 4 latka!!

Maks tez miał być Gabrysią ;D Dlatego Maniowa Gabi jest dla mnieuosobieniem tego jaka bedzie moja córczka (z reszta jak widziałam Mani Tymcia jak byłam w ciazy i wiedziałam ze to juz chłopczyk to tak sobie wyobrazałam mojego Maksa ;D)
My wczoraj doszlismy do wniosku ze Gabrysia jest planowana za dwa trzy lata ;D)

A tak wogoel to witam :)
Niania na specrze a jak pakuje nas na wyjazd. Juz w srode ruszamy na narty ;D Ech ciesze sie bardzo bo na to wyglada, ze  juz w czwartek ruszam do pracy 8) W tym tygodniu dowiem sie wszytskiego ostatecznie.
Lece sie wykapac i nadrabiam reszte. Buziaki

dziewczyny sprawa tego dziecka grubaska ode mnie z przychodni juz nabrała rozpędu, matka ma kuratora z opieki społecznej, mały dostal specjalna diete i jest pod kątrolą dietetyka dziecięcego. ma tez leki rózne na zapobieganie wad rozwojowych spowodowanych otyłościa u niemowląt i chyba bedziie ok.
podobno ta matka sie rozplakała jak sie jej opieka społeczna na glowe zwaliła i obiecala dbac o malego.
mieli kontrole taka bez zapowiedzi i podobno dom zadbany, dziecko ma swoj pokoj, wszystko ok no poza tym jedzeniem, ale mysle ze bedzie poprawa.

Elfiko ale sie ciesze ze wreszcie ktos sie tym zajął!!!!!
super ze nie przeszlas obok tego nieszczesliwego dziecka bez zainteresowania.... :-* :-* :-* :-*
takich ludzi jak ty powinno byc wiecej!!!

reklama
elfiko pisze:
dziewczyny sprawa tego dziecka grubaska ode mnie z przychodni juz nabrała rozpędu, matka ma kuratora z opieki społecznej, mały dostal specjalna diete i jest pod kątrolą dietetyka dziecięcego. ma tez leki rózne na zapobieganie wad rozwojowych spowodowanych otyłościa u niemowląt i chyba bedziie ok.
podobno ta matka sie rozplakała jak sie jej opieka społeczna na glowe zwaliła i obiecala dbac o malego.
mieli kontrole taka bez zapowiedzi i podobno dom zadbany, dziecko ma swoj pokoj, wszystko ok no poza tym jedzeniem, ale mysle ze bedzie poprawa.

Elfiko,to tylko można pogratulować takiego obrotu sprawy ::)
może ten grubasek stanie się w końcu normalnym wagowo dzidziolkiem ;D

Do góry