reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

elfiko pisze:
Nianiu bosko!!! strzal w dziesiatke to malo powiedziane,  a jak maz? podoba mu sie??
Podobało ;D Całe szczescie choc załoze sie ze wolałby bez grzywki. Ale tak patrzył atrzył wczoraj i mówił co chwila "no fajnie ci fajnie w tych włosach :)" . Nawet z tych emocji poszlismy razem na lunch ;D jak za starych dobrych czasów ;D

reklama
mój plan na dziś:

-jade do lekarza po zwolnienie
- prasuje meza koszul (kilka)
>:D- robie z niania kopytka ;D
- powysyłam sobie troche aplikacji :)

No i nanowszy news - jedziemy na narty ;D :)  :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) za tydzień na 5 dni do Bukowiny. Bylismy tam dwa lata temu i mamy ogromny sentyment :) Ale fajowsko.

Ja się witam z kawą również, choć dzidzia brzęczy w łóżeczku, to znak, że pewnie długo sobie nie posiedzę...

Wracając do wczorajszego dnia to, rzeczywiście Niania- super odmiana! warto było zaryzykować. Napisz proszę czy na co dzień prostujesz włosy czy masz z natury proste?

Za nami ciężka nocka, chyba przesadziłam wczoraj z ilością jabłek z jagodami i się młoda nieźle namęczyła a my razem z nią.
Jabłka z jagodami na pohybel! ;D ;D :p

Hej kochane! Duzo produkujecie, widac BB znów przeżywa passe  :D

elfiko pisze:
po pierwsze czy ty te mleko modyfikowane wprowadzilas dwa tygodnie temu? tz´n. czy dwa tygodnie temu dalas Maciejce pierwszy raz?

Elfiko, wyjasnie to najdokladniej jak potrafię.

Mciek dostal mleko modefikowane gdzie 3 tyg temu po raz pierwszy. Nie smakowalo mu i przez pierwsze dwa dni wypijal ok 120ml. Pomyslalam, że moze to i lepiej - stopniowo sie przyzwyczai. Trzeciego dnia wypil 210ml i bylo OK. Ale potem zrobilam kilka dni przerwy, bo jakos nie moglam sie rano zorganizowac z tym mlekiem. Po kilku dniach znow raz dziennie, rano zaczął dostawać mleko modyfikowane. Przy czym caly czas bylo to OMNEO. W pewnym momencie pojawily sie male klopoty z brzuszkiem - troszke ulewal, pobekiwal i odchodzily gazy. Ale bylo w miarę OK.

Gdy skonczyla sie paczka OMNEO, dalam Mu butelke zwyklego BEBIKO 2. I po tej jednej butelce zaczal sie cyrk - ulewanie, bole brzucha, bąki takie że szok. Widac, że wyraźnie coś mu szkodzi. Nastepnego dnia wrocilam więc do OMNEO. Dodatkowo zageszczalam je kaszka ryzową i samego mleka dalam mniej - ale tylko o 30 ml. Ulewania minęły, ale Maciejka drze sie okropnie bo Go boli brzuch. Pobekiwania i pierdzioszki non-stop  ::) :mad: :p

E-mamo - nie wprowadzalam żółtka. Przy tych cykach to na razie dałam sobie na wstrzymanie. A propos, dziewczyn - skąd bierzecie jajka? Zastanawiam sie czy lepsze są takie ze sklepu [czyli fermowe, hodowane nie-wiadomo-na-czym] czy takie od baby z targu, ale wtedy nie wiadomo czy świeże.

Elficzku, czyli zgodnie z tym co piszesz, powinnam dluzej testowac jedno mleko. Twoja teoria jest zgodna z tym co mowil mi lekarz. Stwierdzil mianowicie, że Maciek jest w takim wieku, że już nie powinien miec klopotow ze zmianą mleka. Tym bardziej ze nie robie tego drastycznie, ale jedna butla dziennie. I mam nie zmieniać. Dal tylko Debridat na ulewania i zeby go nie bolal brzuch.

No i klopot jest taki, że wczoraj kupilismy NAN2, czyli trzeci rodzaj mleka  ::) Zgodnie z tym co mowisz, mam testowac jeden rodzaj mleka, tak? To napisz mi jakie mleko mam mu teraz dawac? Skonczyc OMNEO, BEBIKO? Bo rozzumiem ze NAN nie... Ale sie naplątało. A maly zaraz sie obudzi i musze mu coś podać  :o :o :o

reklama
Do góry