reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No z tą wodą to nie wiem co teraz ::) tak mi się wydaje, ze sie zamroziło, bo tylko tam nie leci a po remoncie tam zlew przenieślismy. Kurde trzeba coś wymyslec przeciez nie bede do kibla powode latac kazdej zimy. Cos spieprzyl chyba fachowiec, mowił, ze nie bedzie zamarzała i sam zaproponował taki uklad. Zobaczymy co na to teść jak wróci z pracy.

reklama
elfiko pisze:
Tusia musze Cie rozczarować- łoś poszedł spac bez rzadnych efektów specjalnych bo Weronika dawała czadu cała noc i musiałam ją nosic :-[
tez jestem niewyspana.
O 4 rano musiałam ja całą przebrać bo się tak zlała że nawet materac mokry, kurde ja chyba pampersów zakładać nie potrafię bo ostatnio non stop tak sie zdarza  :mad: no i jak ja przebrałam i położyłamdo łózeczka to ona myk na brzuch i dawaj na cały głos śpiewać!!! Nosiłam ja godzine ale nie chciała spać wieć dałam jej w końcu mleka i w pięc  minut spała ufff a była już 5 rano to ja myk do wyra a 6.10 słysze abbbbbbeeeeeeeeerrrrrrrrrrr z łóżeczka!!!! i koniec spania!! ach te dziecko mnie wykończy  ::) ;D

E_mamo u mnie - 16 i ja jade na zakupy bo musze, trudno, zapatule Weronike na maksiora i ide,
elfiko jest taki soczek klarowny bobovity(winogrona z melisą i rumiankiem) i moja niunia tak superaśnie wyciszyła się po nim,że może byś spróbowała(a dodam jeszcze,że u nas po winogronach pod każdą inną postacią jest ból brzuszka,tylko ten klarowny soczek jest ok),bo ja to ostatnio meliskę piję ................i zakrecam grzejnik,jak Otylcia już śpi(bo po kapieli mam sypialnię nagrzaną)+kładę bardzo mokry ręcznik i tak on do rana paruje nawet na zimnym grzejniku i wybudzeń nie ma............POLECAM INNYM MAMĄ ;D

hanti pisze:
elfiko pisze:
Tusia musze Cie rozczarować- łoś poszedł spac bez rzadnych efektów specjalnych bo Weronika dawała czadu cała noc i musiałam ją nosic :-[
tez jestem niewyspana.
O 4 rano musiałam ja całą przebrać bo się tak zlała że nawet materac mokry, kurde ja chyba pampersów zakładać nie potrafię bo ostatnio non stop tak sie zdarza :mad: no i jak ja przebrałam i położyłamdo łózeczka to ona myk na brzuch i dawaj na cały głos śpiewać!!! Nosiłam ja godzine ale nie chciała spać wieć dałam jej w końcu mleka i w pięc minut spała ufff a była już 5 rano to ja myk do wyra a 6.10 słysze abbbbbbeeeeeeeeerrrrrrrrrrr z łóżeczka!!!! i koniec spania!! ach te dziecko mnie wykończy ::) ;D

E_mamo u mnie - 16 i ja jade na zakupy bo musze, trudno, zapatule Weronike na maksiora i ide,
elfiko jest taki soczek klarowny bobovity(winogrona z melisą i rumiankiem) i moja niunia tak superaśnie wyciszyła się po nim,że może byś spróbowała(a dodam jeszcze,że u nas po winogronach pod każdą inną postacią jest ból brzuszka,tylko ten klarowny soczek jest ok),bo ja to ostatnio meliskę piję ................i zakrecam grzejnik,jak Otylcia już śpi(bo po kapieli mam sypialnię nagrzaną)+kładę bardzo mokry ręcznik i tak on do rana paruje nawet na zimnym grzejniku i wybudzeń nie ma............POLECAM INNYM MAMĄ ;D
dzięki Hanti za dobre rady tylko ja to mam mały problem a mianowiucie Weronika nie wypije mi tego soku, nie ma szans!!! ona pije TYLKO jabłkowo- jagodowy w ilości 20ml dziennie i to na siłe wciśnięte. ::)

tusia to cos mało masz tych stopni w domu :-[ ja mam teraz 21 a dopiero mąż pół godziny temu rozpalił, zwykle jak sie pali to mamy 23,24 stopnie a w nocy palimy tylko do 23 tzn ostatni raz dokładamy o tej godzinie do pieca i w nocy mamy 18 stopni

reklama
no dlatego ja ubieram się po domu jak eskimoska i wiecie taki zmarźluch ze mnie, że i tak mi zimno. Mam jeszcze piecyk elektryczny ale nim dogrzewamy w nocy, bo wtedy to juz wogóle można zmarznąć. A ogólne ogrzewanie całego domu jest na gaz i bardzo drogo kosztuje. Na szczęście Majki pokuj jest najcieplejszy, u nas przez okna strasznie wieje, nie mamy uszczelnionych. Wszędzie plastiki i to ich minus, że przepuszczają chłód.

Do góry