reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Hmmmm, Michałek miał podobnie z jabłkiem, tzn bez wysypki, ale widać było że się męczył chłopak. Dałam mu marchewę - spoko zjadł, potem przerwa, a dziś skończył marchewe z ziemniaczkami, zrobimy dzień przerwy i sprobuje marchewe z jabłkiem. Swoja drogą, ja nie wiem jak te dzieci to jedzą, ja tej marchewy spróbowałam i ... bleeeeh....

reklama
No i muszę Wam powiedzieć, że gdyby nie teść, to bym chyba padła - codziennie zabiera mlodego na min 1 godzinę spaceru ( nawet wczoraj -7 a oni godzinę jeździli ) a ja pomimo, że w tym czasie piorę , sprzątam, zmywam układam, to jestem psychicznie tak wypoczęta, że aż jestem w szoku. Jednak świadomość, że NA PEWNO za chwilę się nie obudzi,  NA PEWNO zaraz nie będzię płakał, NA PEWNO nie będę musiała do niego za chwilę lecieć - czyni cuda...
a dzisiaj jak pojechali, to poszłam sobie do sklepu, a w drodze powrotnej zahaczyłam o solarke  8) 8) ::) ::) :p :p i o dziwo po 10 min czuję że brzuch i plecy mi się opaliły  :o :o Muszę częściej takie praktyki robić  - zdecydowanie poprawił  mi się nastrój. No i od przyszłego tygodnia zapisałam się na basem - może jest jeszcze nadzieja dla mojego kręgosłupa  ::)

Joaska pisze:
a my jeszcze nie umyci zasluemy sie muzyczka...............mmmmmmmmmmmm
a jaką?
my z Tosią ostatnio delektujemy się nową plytką KATE BUSH polecam SUPER moja purchawka bardzo lubi kolysac się na rączkach z mamą :laugh:

tofinek pisze:
Joaska pisze:
a my jeszcze nie umyci zasluemy sie muzyczka...............mmmmmmmmmmmm
a jaką?
my z Tosią ostatnio delektujemy się nową plytką KATE BUSH polecam SUPER moja purchawka bardzo lubi kolysac się na rączkach z mamą :laugh:

a u nas to roznie, ostatnio uwielbiamy klimaty latynoskie........szalejemy sobie wtedy z maluchem w trojeczke!!!

reklama
dziewczyny, a czy Spicie z maluszkami przy zapalonym świetle? dowiedzialam się, że to jest niezbyt zdrowe, bo wtedy galka oczna nie odpoczywa i może to powodować w przyszlości problemy ze wzrokiem..
u nas pali się calą noc mala lampka i sama nie wiem jak to rozwiązać, bo Tosia budzi się b. często i takie ciągle zapalnie i gaszenie światla to chyba by ją rozbudzalo :p

Do góry