reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Moja Majka w nocy ok, ładnie przesypia, nieraz nawet zrobi kupe, bo wejde i smierdzi wiec przez sen jej zmieniam pampersa i oczywiscie sie rozbudza, geba jej sie smieje i wcale sie nie zlosci, ze ktos ja tu budzi no i po tej akcji wkladam jej smoka zgaszam swiatlo i wychodze. Chwila i ta spi na nowo. Jakos juz chyba zrozumiala, ze noc i ciemnosc oznacza spanie. No ale za to za dnia mam kongo, Majka mnie wykancza, nie chce sie bawic ja musze za nia wszystkim machac i co piec minut zmieniac jej pozycje - to na brzuszku, to na plecach to w tym pokoju, to w tamtym, to w lezaczku to na raczkach. Inaczej to marudzenie i placz. Na krok nie mozna jej zostawic i nie potrafi sie czyms dluzej zajac. :p

reklama
dziewczyny ja małego też cały czs noszę i w dzień prawie nie śpi non stop sie wybudza
a ja na diecie eliminacyjnej cały czas chodzę głodna ciekawe kiedy się przyzwyczaję ale czego się nie robi dla maluszka

U nas też kongo :( cały dzień przy cycusiu, a jak wypadnie jej z buzi to bek. Wczoraj było podobnie, ale trochę lżej, za to w nocy przyśniło mi się, że mi Julka sutka odgryzła, ciekawe co będzie po dzisiejszym maratonie- może przyśni mi się ampuacja piersi?? >:D
Już nie wiem co robić? czy to przejściowe, czy może tak się domaga stałego jedzonka? A o nocy nie wspomnę....

Ale mam dość, a do tego od południa znowu nie ma wody, a rano była tylko zimna. Dziecko nie kąpane, a ja to się w mineralnej będę myła... Szl..g by to normalnie !!!!

wiki jak Cie to pocieszy to ja mam to samo. najchetniej jadlabym jogurciki ciasteczka. Zakupy trwaja teraz dwa razy dluzej, bo sprawdzam gdzie nie ma mleka - maly koszmarek. Dla mnie nabial to podstawa a tu trzeba zrezygnowac - moze dlatego tak nie tryskam energia ;)

Nie bede za to marudzic co do wybudzec i marudnych brzdacow. Jas spi w miare, a w dzien tylko popoludniu trzeba mu 100% uwagi poswiecic - wiec widze ze mam bajke ;) ;D

Ja tez jutro ide sie "naladowac" do fryzjera ;D - przed swietami trzeba zaszalec ;D

ostatnio doszlam do wniosku ze w tym macierzynstwie dla mnie najgorsze jest to ze jestem z nim troszke osamotniona - maz pracuje tak ze wraca kolo 19 (nie zawsze na kapanie zdarzy), wyjezdza bladym switem no i jeszcze dochodza czeste wyjazdy sluzbowe do wawy lub francji. No i to "porzucenie" coraz bardziej mnie wkurza - ale co tu zrobic.... ZYCIE ;D. dobrze ze was mam to sie jest przynajmniej komu wyrzalic ;D Juz mi lepiej ;) :laugh: :laugh:

Cześć kochane!

Elfiko, Joasiu, Niuńka, Martuśka, dayamanti dziekujemy za życzenia. Ostatni raz czułam się tak "przełomowo", jak mały kończył miesiąc. Te pięć miesięcy też wydają mi się jakieś ważne :)

Nianiu pewnie obaliliście już jedną flaszkę w ramach dobrego startu z nowym domem ;) Strasznie się cieszę :) :)

Elfiko super, że z guzkami lepiej. Pamiętasz, co Ci pisałam? ;) :)

Czytam Was i nadrabiam, ale po pracy jestem zmęczona, potem zabawy i przytulanki z Kornelem, wyłączam się ze wszystkiego, żeby tylko z nim pobyć, później jakieś zaległości domowe jak zaśnie i tak dzień za dniem mija ::)
Muszę się Wam przyznać, że brakuje mi Was strasznie, ale jakoś tracę zapał do udzielania się na BB. :( Ilekroć Was czytam, to po pierwsze bierze mnie nostalgia za starymi dobrymi czasami, kiedy to przesiadywałam z Wami wczesnym rankiem, spokojnym popołudniem i późnym wieczorem, po drugie czuję, że to nie jest już to samo, bo jestem zmęczona, piszę mało i moje komentarze to jakieś takie oderwane od wszystkiego wtrącenia...Pewnie dlatego, że zawsze starałam się dokładnie analizowac każdy post i wiernie odpowiadać niemal na każdą nową kwestię, a teraz robię to siłą rzeczy bardzo wybiórczo..
Ech, trochę posmuciałam, ale co tam...

Idę nadrbiać pozostałe wątki i obowiązkowo cudowną galerię maluszków :)

tofinek pisze:
Kornel-Osoba o tym imieniu jest niespokojna i nieufna wobec otoczenia. Lubi chodzić nieutartymi drogami, znosi niewygody, nie zraża się niepowodzeniami. Uwielbia wytykanie zła, toteż w życiu niejedno krytykuje, dlatego też nie ma zbyt spokojnego życia. Zna dość dobrze charaktery ludzi, umie rozszyfrować stan duszy osób przeciwnej płci, toteż niezbyt łatwo zawiera z nim przyjaźń. Trudna w małżeństwie, lubi łatwe życie, dlatego niechętnie wstępuje w związek małżeński, Przy tym wszystkim jest towarzyska, potrafi znaleźć się w każdej sytuacji życiowej, wybrnąć dyplomatycznie ze zmartwienia. Kocha zmiany, dlatego wiele podróżuje.

dzięki tofinek ::) ::) ::) To mi Weronikę razem z teściową skutecznie przegoniłaś ::) :p ;D ;D ;D ;)

tofinek pisze:
Kuba- Osoba o tym imieniu jest energiczna, posiada zmysł organizatorski, umie wypracować sobie metody postępowania i pracy. Ta systematyka przysparza im sukcesów oraz przyjaciół. Ceni towarzystwo, szanuje rodzinę. Jest dobrym gospodarzem, miłym współmałżonkiem i świetnym rodzicem. Dba o edukację swoich dzieci, kształci je na wybitnych naukowców. Szanuje opinię innych wydawaną na temat swojej rodziny, dba by nie została utracona. Jest przy tym osobą inteligentną, kulturalną, dobrze ubierającą się. Są to ludzie żądni wiedzy, dlatego ciągle dokształcają się i poszerzają swoje horyzonty. Cenią wiedzę z zakresu medycyny. Są zdecydowanymi wrogami kłamstwa, oszustwa, złego stylu bycia. Szanują osoby przeciwnej płci, jest wierni w małżeństwie. Dbają o dom.

jezeli to co tu pisze sie sprawdzi..................to naprawde bedzie tak, jak sobie marzylam!!!!!!no i bedzie lekarz w rodzinie!!!

Iwon kochana my tez tesknimy.....zawsze mozesz nadrabiac w swieta!!!!!

reklama
Do góry