reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Czesc Kobiety,
ostatnio cos nie mam szczescia do bb. Ledwie zdaze przeczytac i cos skrobnac, to mi net wysiada, a ze wieczor jest to jakos wysiadam fizycznie i wylaczam kapa.

Chcialam podziekowac jeszcze za gratulacje zabkowe dla Alka wszystkim, ktoym nie dziekowalam i pogratulowac zobkow Maciusiowi Klaudi. To takie fajne uczucie jak takiemu malemu szkarbowi wyrasta cos nowego i tym samym dorosleje w oczach ;)

Nianiu super, ze do finalizacji domku juz tak bliziutko. Pomyslnosci w zalatwianiu ostatnich spraw.

Dla Kornleka Iwonki najlepsze zyczenia z okazji piatego miesiaca

Dzieci w Galeryjce cud miodzio. Kate Twoj synus tak dorosle wyglada. Tosia taka prawdziwa dziewczynka, Maksiu to laleczka, on bedzie mial wziecie, Kubusiowe czarne oczka robia na mnie wrazenie, a Adas mikolaj i renifer w jedenej osobie ;) Niunka wyglada na zdrowego chopaka ten Twoj synus. Weronisia slodki dziubek robi, ona taka Calineczka :) Maksiu rozesmiany i widac, ze w lezaczku to on juz dlugo chyba nie posiedzi :laugh: Jasia to taki milusinski jest, wyglada na takiego co sie lubi tulic? piekny chlopczyk z niego.

reklama
Joasiu ja plukam gardlo plynem Lugola, jest ochydny, ale u mnie cuda zdzialal, mozesz sprobowac.

Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoras z was kupuje jakies gazety dzieciece?? Jesli tak to czy sajakies godne polecenia. Ja jakos, ze nie jestemw Polsce to nie orientuje sie specjalnie, wiem, ze jest Dziecko i Mamo to ja, ale czy ktoras godna uwagi?? Mysle o prenumeracie jesli cos sie do tego nadaje ::)

Teraz jeszcze musz enapisac o moim problemie. Troche sie wywnetrznie Elfiko ;) Moj Alus ostatnio wieczorami spac nie moze. Norlanie po kapieli dawalam mu dwa cyce i szedl spac. Stopniowo zaczal sie wybudac po wlozeniu do lozeczka, ale do pol godziny zasypial (nie wycagalam go tylko przekladam z boczku na boczek i glaskalam). Potem juz ze dwa wieczory musialm mu dac cyca jeszcze raz zeby usnal, a ostatnie 3 wieczory poprostu odstawia cyrk. Nie chce jesc, bo go energia rozpiera i nie moze sie skupic. Macha rekami i nogami jak opetany, wszystko go interesuje na raz. W efekcie jest wymeczony tak, ze usnac nie moze (chcialby chyba nagle) i okupione jest toplaczem, a mnie sie serce kroi. Jakjuz jest prawie usniety to zapodaje mu cyca i wtedy je i je no ipotem juz spi, tyle, ze jeszcze czasem sie wybudzi z placzem i wtedy raczki, munuta i lozeczko znowu. Wczoraj mezowi nie mogl usnac rano, po godzinnej zabawie, jak to zawsze robil, a dzisiaj jamialam to samo. Plaal, nie mogl sie uspokoic. Przestudiowalam Tracy i zla jestem, bo mam metlik i dalej nie iwem jak postepowac. Przeczytaklam, ze dziexko powinno spac 2-3 razy na dobe po 2-3 godzin a moj Alus sypial 5 razy po 45 minut. W niedziele poszdl pozno spac (bylismy na bilardzie) i w pon. odespal na zewnatrz prawie 3 godziny!!!! co mu sie jeszcze nie zdarzylo. Tracy pisze zby skarcac dawke snu dziennego, bo potem dzieko nie moze w nocy ladnie pac, ale z drugiej strony jak to robic zeby nei doprowadic do przemeczenia i placzu przed spaniem??? Jakas sie bezradna zrobnilam i mam kolowrotek. Chcialabym cos zmienic, jakos mu ulatwic i juz nie wiem jak. Moze za duzo chce na raz?
Przepraszam ogromnie, ze tyle sie upisalam, ale moze komus cos przyjdzie na mysl zeby doradzic. ::)

Martuśka, u mnie bylo podobnie i postanowilam odwocic scenariusz. Gdy po kąpieli widzę że Maciejkę rozpiera energia, to Go nie karmię. Zostawiam Go w łóżeczku żeby sie wyszalal. Wczoraj np. przez godzinę tak fikał! A gdy już widzę że jest zmęczony i zaczyna marudzić, jeszcze chwilkę odczekuję i wtedy Go karmie i ładnie usypia.
A w dzien u nas ze spaniem roznie - w ogole nie ma reguly na to kiedy i ile Macius spi...

Aaa Asiolku i jeszcze chcialam Tobie napisac, ze nalezala Ci sie taka mila niespodzianka z ta pieczatka :) Mowi sie, ze za darmo to czlowiek nic nie dostanie w dzisiejszych czasach, a juz napewno nie od obcych ludzi, a tu jednak :) :)

Jeszcze witam Loende (bo zapomnialam). Twoj synek Wiktor kurcze kogos mi przypomina i nie moge sobie przypomniec kogo ::)

Gazelaczku, dzieki za odpowiedz. Masz racje na sile nie bede go usypiac czy karmic jak go energia rozpiera. Mam nadzieje tylko, ze nie bedzie po zabawie z placzem uypial. Mialm Cie pytac czy Maciusiowi ida jakies nowe zabki? Jestem ciekawa w jakim odstepie czasowym wychodza kolejne.

Martusia dzieki za rade, postaram sie zastosowac!!!!!na razie plucze amolem!!

co do gazetek to ja kupuje rozne dziecko, mamo to ja i moje dziecko, to ostatnie jest chyba najfajniejsze, powoli juz we wszystkich powtarzaja sie tematy :)
jak cos zobacz sobie strony internetowe tych gazet, moze wtedy sie zdecudujesz!!!!

Maciej-osoba o tym imieniu jest dobra, szlachetna, obrotna, prawie nigdy nie denerwuje się. Jest dokładna w ubiorze, stara się przestrzegać zasad prawidłowej wymowy - chciałaby być mówcą. Człowiek ten lubi zmieniać miejsca zamieszkania oraz pracy, szaleje za dalszymi podróżami, a ponieważ posiada zmysł dobrego organizatora, takie wycieczki udają mu się. Wraca z nich pełen wrażeń i obfitych zarobków. Osoby te lubią osoby przeciwnej płci, toteż nieraz czynią eskapady w celach miłosnych. Uznają wolną miłość. Cenią przyjaźń i dobre towarzystwo.

Weronika-Osoba o tym imieniu jest dobra, zaradna i godna najwyższego zaufania. Jest głęboko religijna. Posiada duże doświadczenie życiowe, toteż chętnie służy innym radą. Zajmuje się działalnością altruistyczną, służy pomocą innym. Potrafi dawać przykład jak należy radzić sobie w życiu. Swoje dzieci uczy poprzez pracę. Jest osobą godną najwyższego szacunku. W swych przekonaniach bywa konserwatywna. Posiada zamiłowania do sztuk artystycznych, lubi przyrodę, czyta dużo książek. Ma talent pisarski oraz dar wymowy, dzięki czemu jest postrzegana jako osoba godna roli przewodnika.

Julia - Kobiety o tym imieniu są osobami dobrymi, miłymi, kulturalnymi i zwykle uczonymi. Zawodowo wyróżniają się, a jeżeli decydują się na karierę aktorki, stają się sławnymi. Sukcesy sceniczne osiągają stopniowo, wiele pracują nad sobą. Doskonalą swój warsztat aktorski. Mogą robić wrażenie żądnych władzy. Potrafią prowadzić wielkie interesy i osiągać dobre wyniki. Mają umysł osoby wszystko dokładnie analizującej. Mniej mają do powiedzenia w domu i rodzinie. Dbają o swój wygląd, troszczą się o ubiór, noszą się ekstrawagancko.

Kornel-Osoba o tym imieniu jest niespokojna i nieufna wobec otoczenia. Lubi chodzić nieutartymi drogami, znosi niewygody, nie zraża się niepowodzeniami. Uwielbia wytykanie zła, toteż w życiu niejedno krytykuje, dlatego też nie ma zbyt spokojnego życia. Zna dość dobrze charaktery ludzi, umie rozszyfrować stan duszy osób przeciwnej płci, toteż niezbyt łatwo zawiera z nim przyjaźń. Trudna w małżeństwie, lubi łatwe życie, dlatego niechętnie wstępuje w związek małżeński, Przy tym wszystkim jest towarzyska, potrafi znaleźć się w każdej sytuacji życiowej, wybrnąć dyplomatycznie ze zmartwienia. Kocha zmiany, dlatego wiele podróżuje.

Kuba- Osoba o tym imieniu jest energiczna, posiada zmysł organizatorski, umie wypracować sobie metody postępowania i pracy. Ta systematyka przysparza im sukcesów oraz przyjaciół. Ceni towarzystwo, szanuje rodzinę. Jest dobrym gospodarzem, miłym współmałżonkiem i świetnym rodzicem. Dba o edukację swoich dzieci, kształci je na wybitnych naukowców. Szanuje opinię innych wydawaną na temat swojej rodziny, dba by nie została utracona. Jest przy tym osobą inteligentną, kulturalną, dobrze ubierającą się. Są to ludzie żądni wiedzy, dlatego ciągle dokształcają się i poszerzają swoje horyzonty. Cenią wiedzę z zakresu medycyny. Są zdecydowanymi wrogami kłamstwa, oszustwa, złego stylu bycia. Szanują osoby przeciwnej płci, jest wierni w małżeństwie. Dbają o dom.

Maja-Kobieta ta jest konserwatywna w swych przekonaniach. Jej charakter jest spokojny, rozsądny, prostolinijny, sprawiedliwy. Jest kobietą subtelną, postępującą intuicyjnie, zgodnie ze wszystkimi regułami prawdy. Zna doskonale naturę ludzką oraz różne charaktery. Szybko podejmuje decyzje, które w zasadzie są trafne. Nigdy nie zmienia raz danego słowa. Ponosi pełną odpowiedzialność za rodzinę i dom. Lubi rodzić i wychowywać dzieci. Męża traktuje jako głowę domu, która musi zabezpieczyć rodzinie warunki materialne.

reklama
witam Panie,
Nianiu gratuluje zakupu ;D

a ja dzis juz po pracy, po obiadku - jas na balkoniku (nawet nie wiedzialam ze zabudowanie go - balkonu -  tak nam sie sprawdzi ;D)

widze ze tofinek sprawdza z jakimi dzieciaczkami ma no forum doczynienia ;)

Do góry