reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No i dzisiaj Kornelek był u babci ( w poniedziałki go do niej wozimy, pozostałe dni przyjezdża do nas Kasia). I już dowiedziałam się, że był noszony na rękach i ...zasypiał na rękach...bo "on taki biedny, jak go odkładałam, to płakał, a na rączkach tak słodko sobie spał" ::) Fajnie. ::) ;D

reklama
No to ja polozylam moje dziecko do spania, ale znajc zycie to sie jeszcze obudzi za pare minut i bedzie chcial gadac przez kolejne 20 :laugh:
Pogadalysmy z Joasia, to prawda, super czysta linia nam sie trafila, ale co to jest pol godzinki rozmowy, ledwie czlowiek liznal pare tematow. Skakalysmy zkwatka na kwiatek, ale mysle, ze za ktoryms razem z kolei powie sie wszystko ;) Swoja droga Asia ma bardzo mily glos.

Aniu Alek spi od 20 do okolo 7 rano z dwiema powiedzmy pobudkami w nocy. Przez dzien spi po 45 minut 5-4 razy. Raz udalo mu sie dobic do 1,5 godziny tylko raz w ciagu ostatnich 2 miesiecy. Generalnie jak obudzisie o tej 7 to biore go do lozka i je z drzemka do 8 wtedy ma godzine zabawy i potem spi swoje pierwsze 45 minut i tak w ciagu dnia to sie powtarza, okolo godziny poltorej czuwania i spanko 45 minut.

Kurcze ciagle mi sie wybudza teraz, nie wiem czy to prze ta szcepionke? Ide do niego

kurcze dziewczyny zaczynam nadrabiac, ale jazda wiecej sie nie dalo?
Tusia Weronika tez mi tak siada, lapie za wszystko za co idzie sie podciagnac i potem puszcza i pac na boczek!
A na przewijaku to tak szaleje ze pampers jej zalozyc graniczy z cudem.

Co do nadzerki to mozna normalnie potem funkcjonowac poza seksem( chyba 6 tygodni ) i nie wolno ciezarow nosic przez jakis czas. Ja to sie zawsze po tym zabiegu czulam do d..py caly dzien( mialam raz wymrazana a dwa razy wypalana) i lezalam sobie w wyrku.

Jejku Joasia, Twój Kuba obgryza już paznokcie u nóg? :laugh: :laugh: :laugh: Ale fajnie!!!! Mój nadal olewa swoje syrki ::) ;)

A siedząca Juleczka e mamy wygląda powalająco :laugh: :) :) :)

..no no, pogadalysmy sobie z Ciotka Marta hihihihihihi, rowniez ma przemily glosi, choc jak sama sadzi troszeczke niski.......

u nas ze spankiem podobnie.....i podobne godzinki, najdluzej Kuba spi okolo 12-13......

Iwon nasza weteranko.......mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej!!!!!!

to mialy byc fotki prowokacyjne!!!!!!!!!!!!

uffff dobrnelam do knca. Tusi spotkanie z listonoszem poprawilo moj nastroj o 100% ;D
DZIECIACZKI W GALERII ODJAZDOWE!
nagralam m jak milosc i zaraz bede ogladac
u nas z drzemkami jest tak:
wstajemy okolo 8 potem 9.30 drzemka do 11
potem spacer i wtedy tez drzemka
po obiadku ok 14 do 15.30 i pod´wieczor ok 18 drzemka 40 minut
ale np dzisiaj weronika po obiadku nie chciala spac i dopiero zasnela po 15stej na pol godziny a po karmieniu o 16 juz wcale nie spala do 19.45 kiedy to padla jak zabita w lozeczku ;D

Klaudia pisze:
A ja właśnie zamówiłam ten kalendarz z Maciusiem. Jak mi go przyślą to zdam relację czy ładny :)

A do mnie zostały już wysłane w sobotę, więc chyba będę pierwsza z relacją ;) :laugh: :laugh:

reklama
Mili spi podobnie Aniu jak twoj Jas
tyle ze te drzemki ma dluzsze
najdluzsza jest ta o 11 potrafi sie obudzic kolo 15  ;D
no ale sa wyjatki od normy

a ja pije sobie capucino i obejrzalam z Karolem o 21 ten program na 2-jce o tych dzieciaczkach z domu dziecka
ech ja to bym je wszystkie wziela do siebie
a tak wogole to ja chce urodzic jeszcze jedno dziecko a tak po cichu trzecie chcialabym zaadoptowac

jakos tak od nastoletnich lat tak marze,mam kuzynke z adopcji i super jest ja miec  :)
z tego programu od razu bym wziela ta biedna Jagodke ktorej wybilo 6miesiecy a matka ja wogole nie odwiedzila ani razu :(
jak takie kobiety moga rodzic dzieci???

no i ta biedna co obchodzila roczek a jak sie urodzila to wazyla 800g tez bym od razu wziela
ech tak mi smutno po tych programach ale mam cos w sobie ze MUSZE to ogladac

ok nie smuce juz

Do góry