reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Czesc dziewczyny,
mam zalegla opowiesc:
My z mezem poznalismy sie przez wspolnego znajomego, przyszli razem mnie odwiedzic w szkole i zaprosic na jakies ich spotkanie klasowe (sami chlopcy w klasie wiec dziewczyny "zbierali" z innych zrodel ;D). Zanim stalismy sie para nasza znajomosc trwala 1,5 roku. Kazde z nas bylo w miedzy czasie z kims innym, ale w koncu nasz partnerski uklad zamienil sie w cos szczegolnego (swoja droga to 9 grudnia minie nam 8 lat jak jestesmy para, a znamy sie jeszcze dluzej :laugh:). No i troszke czasu nam zajelo podjecie decyzji o malzenstwie, w miedzy czasie zaliczylismy dluga rozloke spowodowana stupendium Macka we Francji i to nas bardzo umocnilo. Kocham meza bezgranicznie - mam w nim oparcie, kumpla, przyjaciela, kochanka - jestem po prostu z nim szczesliwa :D

A dzis i jutro przychodzi niania na probe. Opowiem jak bylo wieczorkiem. Jestem troszke poddenerwowana - sama nie wiem czy chcialabym aby Jas byl dzis super grzeczny czy wlasnie dawal w kosc. Co ma zreszta byc to bedzie :D

Hej kochane lipcóweczki!
Aaaale się dziś wyspalam!!! Do 9.15. Hurrra! Takie szczęście juz dawno mnie nie spotkało. No i dziś jestem wulkanem energii :D I wiecie co? Postanowilam misia odzwyczaić od wstawania w nocy. I dziś była trzecia noc i Maciejka tylko stękał, ale nie obudził się :) Oczywiście jeszcze nie ma co chwalić, zobaczymy, co przyniosą następne nocki, ale coś pachnie tu Tracy, nie sądzicie, hm... ? ;D

Jeśli chodzi o włosy, też mi się sypią, ale umówiłam się sama ze sobą, że nie będę sie tym przejmować. Po prostu wiedziałam, że tak będzie i nie ma sobie czym głowy zawracać. Oczywiście łatwo mówić, hi hi ::) Ale... tak naprawdę jedyne co mogę zrobić, to dobrze odżywiać sie. I naprawdę, dziewczyny, jedzcie zdrowo, bo to sto razy lepsze niż witaminki. Witaminki zresztą tez biorę. Zdecydowalam sie na skrzyp polny, ktory juz kiedys rewelacyjnie mi pomogl. No a poza tym, sprawdzie palcami, czy przy skorze nie odrastają nowe włoski. Jeśli są, może Was to troszkę pocieszy? Ja poza tym mam ostro wycieniowane włosy teraz i na szczęście trochę fryzurka się puszy. To pomaga mi aż tak nie zauważać, że pozbywam sie owłosienia na głowie :)

czesc dziewczynki :) :)

zafundowalam sobie kapiel  zranca i czuje sie jak nowo narodzona!!!

wlasnie w tv na 2 konczy siepytanie na sniadanie o zywieniu dzieci.....kurcze przegapilam caly przez to pluskanie!!!!a mozna bylo sie cos dowiedziec, zapamietalam tylko, ze pan pediatra powiedzial, ze noc jest do spania a nie do jedzenia.......ciekawe czy On kiedys mial male dzieci???!!!

dobra zmykam po kaweczke!!!!!
gazelaczku gratulacje kochana, moze zdradzisz kolezance sekret spania cala noc?????

Joaska pisze:
e_mamo Juleczka slicznie wyglada na foteczkach  hihihihi

a co do pracy to na Twoim miejscu wysylalambym cv, jak sie uda to bedziesz sie martwila wtedy!!!!do boju lopcowko!!!!a o karmienie sie nie martw, tyle mam karmi i pracuje, Ty tez dasz rade!!!

Dziękuję za komplement w imnieniu Julki :) :-* :-* :-*

Co do CV to spać w nocy nie mogłam bo śniło mi się, że mam nową pracę :) Naprawdę mam dylemat. Z jednej strony to baaardzo mnie kusi, a z drugiej jak patrzę na moje maleństwo to mnie ściska w środku. Ale to dylemat każdej matki !
No nic, muszę to na zupełnie spokojnie przemyśleć...

Wczoraj mała się obudziła o 23 i ją nakrmiłam i spała do 6 rano !!!, chyba pierwszy raz się wsypałam !
Może to ten grzaniec, którego wieczorkiem wypiłam ?:)

Idę teraz ją nakarmić :)

E-mamo, ja bym złożyła CV. Zawsze mozesz sie umowic, że Cię przyjmą np. za 2 tygodnie i wtedy zdążysz się zorganizowac? Trzeba korzystac z okazji gdy sie nadaża, w końcu z pracą nie tak łatwo. No a poza tym... może Cie nie przyjmą? Wtedy nie będziesz miała problemu ;) ;) ;) ;D

Dziewczyny nawet nie czytam narazie co napisałyscie. Błagam pomóżcie co ja mam teraz zrobic - ZAPOMIAŁAM CZORAJ POŁKNĄC TABLETKI ANTY!!!!! boshe gdzie ja mam łeb! kurde co ja mam teraz robic brac jak bym wziela niewiem ratujcie!!! jak ja teraz mam to przyjmowac i ta 7 dniowa przerwe tez zrobic? Wiecie cos na ten temat?

reklama
Karin, Hanti - tez mialam takie bole w podbrzuszu. Nie pamietam tera juz jak dlugo, ale dluzej niz 2 tygodnie. I skonczylo sie to mega @. Tyle ze ja mialam cc i myslalam, ze dlatego mnie boli p[odbrzusze. Bo w ogole rana co jakis czas sie odzywa. Czy inne dziewczyny po cc tez tak mają?

Joasiu, Macius kiedys juz ładnie spal i teraz probuje po prostu do tego wrocic. W tym celu musialam wyeliminowac przeszkody, ktore sie pojawily do drodze, czyli gronkowiec i zwiekszony apetyt. Macius przed snem je kasze z jablkiem [gdzies godzine-dwie przed spaniem] i bezposrednio przed oproznia dwie piersi. A ja zwiekszam laktacje - pije ziola i wiecej wody.

Do góry