reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dokładnie hanti. Ja nie mam nic przeciwko pomocy socjalnej, ale okazuje się, że rząd chce zrobić z tego priorytet, zachęcając do rodzenia dzieci właśnie głównie w rodzinach patologicznych. Budżet państwa maleje, a tym ludziom na dłuższą metę i tak się lepiej nie powodzi, gdy rodzi się siódme z kolei dziecko. Szok.

reklama
Według posłów LPR, program społeczny, który proponuje ich partia, zagwarantuje: duży przyrost naturalny

dobre!!!!! a kto sie rzuci do rozmnazania to wiadomo jaka warstwa spoleczna......aby bylo na winko  ::)
program niby dobry,ale.......zawsze jest ale

witajcie babeczki
ciesze sie Asiolku ze jestes i od razu ci pisze abys podala namiary kiedy masz ur. i imieniny  ;)
trzymam kciuki za Majeczke
oby obylo sie bez operacji
tak mi szkoda takich dzieciaczkow...... :(
a mezusia przytul tak z zaskoczenia
bo ty uparciuch jestes jak ja  :laugh:  napewno sie ucieszy

a mi sie nic nie chce!!!!!
spac jak juz

Nianiu ja tez bym chciala przyjechac ale do Warszawy mam z 600km
wiec niestety nie przyjade  :( a szkoda
chyba ze wszystkie umowimy sie gdzies w gorach lub nad morzem w wakacje??? fajowo by bylo razem spacerowac po gorach lub na plarzy
a morze mazury??? ja kocham jeziora i lasy

no i z gory mowie ze ja jestem kandydatka do chlania  ;D tyle tu chetnych do kuchni a wiadomo gdzie kucharek 6 tam nie ma co jesc ;D

wiecie co???oni poprostu cjca troche zmniejszyc niz demograficzny w Polsce, stad te pieniadze, dodatki i takie tam!!!chyba chca zachecic kobiete do siedzenia w domu, bo nasz obecny rzad ma takie pojecie rodziny baba w domu a chlop w pracy!!

Joaska pisze:
wiecie co???oni poprostu cjca troche zmniejszyc niz demograficzny w Polsce, stad te pieniadze, dodatki i takie tam!!!chyba chca zachecic kobiete do siedzenia w domu, bo nasz obecny rzad ma takie pojecie rodziny baba w domu a chlop w pracy!!

Niech się w d..pę pocałują :mad:

gazelaczek pisze:
hanti pisze:
siedziałyśmy sobie popijając kawkę i herbatkę i nagle mnie olśnilo,że
u mnie w domku są cztery pokolenia kobiet i to w prostej lini,a ja gupolek zamiast zrobić fotkę i ją Wam wkleić(a i pamiatka byłaby świetna :-[)nic nie zrobiłam ::)
tak jeszcze nam się nie udało spotkać,same bez mężczyzn w jednym czasie......
wiecie uważam,że to było PIĘKNE,bynajmniej mnie poruszyło

Hanti, wspaniale że masz szczęście spotykać sie z okochanymi kobietkami z rodziny. Ja juz nie mam żadnej babci, odeszla tez moja Mama. No i szczerze mowiac to sie rodzina rozsypała... Bo to jednak najczęściej kobiety trzymają rodzinę w kupie i dzięki nim odbywają się spotkania, celebruje się święta i uroczystości. Ja postanowilam zacząć wprowadzac takie nawyki w moim domu, bo widzę, że mąż z jakiegoś powodu nie lubi ani świąt, a ni urodzin... Ciekawe na ile uda mis ie o przekonać. Macie jakieś pomysły jak sie za to zabrac????
milo mi ,że odebrałyście moje przeżycie pozytywnie
a tak co do imprez rodzinnych to gazelaczku nie poddawaj się,mój mąż też nie lubi zbytnio takich rodzinnych spotkań,ale ja z uporem maniaka zawsze wszystko organizuję prorodzinnie.....tak zostałam wychowana........a on niestety nie miał tyle szczęścia(matka,która nie pamięta o urodzinach syna brrrr...)
życzę wytrwałości i trzymam kciuki
acha tak podpowiem Ci gazelaczku ja zawsze staram się u siebie w domku stworzyć odpowiednią atmosferę na wszelkie okazje np. na święta mam całe mieszkanko wystrojone świątecznie i przy sprzątaniu oraz przygotowaniu potraw słucham kolęd,lub melodii tematycznie zwiazanych ze świętami

Joaska pisze:
może to byłoby po części dobre,gdyby mężczyzna zarobił na tyle,bym mogła spokojnie wychować dzieci,a pracować(tak ,jak to robią Niemki na pół etatu)ale te ich marne pieniądze na jadno dziecko ,no nawet na dwoje,nic nie pomogą,bo mężczyzna nie zawsze zarabia w tysiącach,przeważnie jest to w setkach
rozwiaszanie do d...py

Nianiu, ja też chcę na imprezę!!! Mogę zrobić kanapki, bo nic innego nie umiem. Ale kanapoki robię naprawdę pyszniutkie i pomysłowe :laugh:

reklama
Elfiko Kornelek powiedział, że Weronisia taka "surowa" prosto z wyrka jeszcze fajniejsza babka ;) I nadal tylko na nią czeka :laugh: ;)

Karin Jagódka prezentuje się przed aparatem wyśmienicie :)

No i Joasia- super ta fotka Kuby. Fotografem nie jestem, ale jak na moje amatorskie oko, to ona taka "artystyczna" trochę ;) :)

Do góry