reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ale mi Nianiu narobiłaś smaka tą wspólną imprezką, no normalnie aż z podniecenia drugą kawę sobie zrobiłam ;D

reklama
mania pisze:
Gazelaczku czy mozesz mi napisac ile Macius zjada kaszki ??? bo ja czasami glupieje raz Gabryska zje pelna miseczke a immym razem tylko kilka lyzeczek i strajkuje
no i tez przymiezamy sie do marchewki...powiem Wam szczerze ze troszke sie boje bo Gabrychna to kawal babki i jak zaczne ja dokarmiac czy czasem nie zrobisie z niej klops ??? a z drugiej strony pewnie juz powinna dostawac wiecej bo ciagle chce cycac wiec pewnie potrzebuje juz wiecej...aj jaaj

Maniu, z tym jedzeniem kaszki różnie u nas wychodzi. Dotychczas robilam jej tak troszke [50-60ml], bo nie konsultowalam sprawy z lekarzem, a chcialam po prostu żeby Maciek w nocy mi spał [wiem, wiem, jestem egoistka, ale ja po prostu muszę sie wyspać  :p]. No ale po wczorajszej rozmowie z lekarzem wyszlo, ze Macius za malo przybieraz na wadze i trzeba ostro ruszyc z tym dokarmianiem. Więc postanowilam stopniowo zwiększać ilość jedzonka i robić z tego cale, oddzielne karmienie. Wczoraj zrbilam 100 ml [woda, kilka granulkow herbatki jablkowej i kasza, ale wiecej lyzeczek niz w przepisie]. No i wszystkiego Maciek nie zjadl. Chyba wiele zalezy od Jego humorku, bo przedwczoraj pięknie zjadl cala kaszke - nawet śliniaczek się nie ubrudził!  :)

A co do dokarmiania gdy dzieci są duże. Jedna lekarka powiedziala mi, żeby uważać i nie paść za bardzo dzieci, bo one mogą się troszkę wolniej rozwijać [ciężej im będzie się dźwigać i mogą wykrzywiać soboe kręgosłup]. A poza tym podobno w przyszlosci takie dzieci będą wiecej chorowac jako osoby dorosłe. W sumie to sie nawet zastanowialam co robic gdy dziecko jest glodne - nie dac mu?  ::)

Czytalyscie?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3042238.html

Zupelnie nie rozumiem czemu chca zlikwidowac przedszkola. Chyba po to, zeby dzieci glupsze poszly do szkoly... Ja sie chyba stąd naprawdę wyprowadzę. Na BB na szczęście można też zaglądać mieszkając zagranicą  ::) :p :) A tak szczerze, to jestem załamana tymi nowymi pomysłami naszej kochanej ekipy rządzącej.

elfiko pisze:
E mama u nas to bardzo duzo bo do tej pory weronika przybierala po 200 gram na miesiac a tym razem 600!!! To jak dla nas super.

Oj, Elfiko, a Macius przez ostatnie 2 miesiące przytyl tylko 800 gram! I w ogole prze ostatnie 3 tygodnie :( Musze troszke podtuczyc MAciejkę ;)

Kl;audia, ja tez sie zastanawiam nad takim kalendarzem na prezent. Tylko nie wiem, czy nie jest to takie narzucanie sie, bo moze rodzinka niekoniecznie chce sciany oblepiac wnukiem? Sama nie wiem... Najwyzej na kartce zrobie adnotację, że ie obrazimy sie, gdy schowają prezent do szuf;lady, o ile co jakis czas będą go wyjmować i podziwiać ;) ;D

Ja też jestem załamana.... uważam, że sejm pełen jest obecnie narodowców, homofobów i faszystów :-)
A ja tak sobie myśle, że gdyby Majka chciała być kiedyś z kobietą i z meżulem też o tym rozmawialiśmy.... to nawet by nas to nie ruszyło. Jeżeli taka bedzie jej orientacja to ok.

NiaNia pisze:
Iwon pisze:
NiaNia pisze:
Ale spotkanie tez mi sie marzy :) tak chciałabym sie z Wami spotkać. Jestem pewna, ze byłoby super. Moze w moim domku na wiosne albo lato?? Pomyslcie przeciez to nie jest nirealne. Ten kto w warszawy wraca spac do siebie a potem przyjezdza na sniadanie, a ten co spoza wawy zostaje. Robimy mega grilla, kazdy przywozi coś do zarcia i "znieczulania". I jezy super ;D

he he własnie sobie pomyslałam, ze zanim byscie dojechał to pewnie byłabym juz nieźle wstawiona zeby sie ośmielić ;D 8)

Ja się zgadzam! Mnie wybierz, mnie!!!Ja, ja ja wiem, gdzie to jest!  ;D ;D ;D I będą takie męskie rozmowy, o życiu i śmierci, a rano..zrobię jajecznicę!!!  ;D ;D ;D ;D ;D

To mój ukochany shrek,  a tak serio, to ja baaaardzo chętnie przyjadę  :) :) :) 8) ::) O0
No to zajebiscie!! Juz zostałas wpisana na liste moja droga i na jajecznice. Później sie nie wymigasz kacem ani niczym w tym stylu heheh :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
kto sie jezscze na co pisze??

PS. Dziewczyny ja mówie serio o tym spotkaniu. :police:
niania ja lubię takie klimaty ,nawet mogę robić wszystkim herbatkę z cytryną na kaca i jajecznice ,no i daj mi numer telefonu to zadzwonię do Ciebie
Mieszkam w małym miasteczku Bielawa ok.60 km od Wrocławia
http://www.um.bielawa.pl/
jakby ktoś chciał coś więcej wiedzieć

Asiolekpopieram!!!!

caly czas mnie korci, zeby dac Kubie co innego niz mleczko, ale sama nie wiem...............poczekam jeszcze, moze w styczniu????

Niania czy mozna sie jeszcze zalapac na Twoja liste?????wiesz............ja sie nie chce narzucac!!!

reklama
Asiołek pisze:
Byliśmy na USG w CZD - to nie jest nerka.... ale nie ma pewnosci co to jest ... może to być zdwojone jelito, które też trzeba bedzie operowac jeżeli to sie potwierdzi. Także powoli wracam do zwych czy mnie tu jeszcze ktos pamieta?
Witaj Asiolku!!!
mam nadzieję,że wszystko będzie ok. u Was, życzę tego z calego serca!!!!
Gdybyś potrzebowała duchowego wsparcia to jestem na zawołanie :-* :-* :-*

Do góry