reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
NiaNia pisze:
Kornelek nieźle spi, mój Maks z kolei ma w dzien dosłownie ze 3 drzemki po 30 min heheh

he he może dlatego tyle śpi, bo jak już marudzi w ciągu dnia, to mówię do niego: "no i o co Ci chodzi? Może śpiący jesteś? Taaak, na pewno chce Ci się spać" ;D ;D ;D I ląduje w łóżeczku, chce czy nie ;) :laugh: :laugh: :laugh:

Ocho, słyszę nieartykułowane dźwięki z sypialni, chyba ktoś tam woła, by zabrać go zza kratek, bo się już wyspał :laugh: Lecę

gazelaczkuzageszczasz Maciusiowi ostatni posilek przed snem w dalszym ciagu?
napisz prosze dokladnie jak i co, bo moja mala budz sie w nocy co 3 godziny i juz nie mam sily a przeciez w perspektywie powrot do pracy :p

Dziewczyny i znów nic do końca nie wiem 16 grudnia ma miec robione echo serca i wtedy bedzie pewne czy jest wszystko dobrze.
Nianiu bardzo sie cieszymy z Majeczką, że będzie sobie ładnie mieszkac pod dahem teściowej -ha ;) ;D

Ja dzis sie odważyłam w końcu iśc do dentysty i mam aż 6 dziór ::) dziś mi zaczęła kanałowe i nie bolało cos tam włożyła i za tydzien mam przyjśc ze zdjęciem. Powiedzcie czy to bedzie bolec mocno, bo ja 6 lat temu uciekłam z krzesła dentystycznego i nie wiem czy to będzie bolec. Ja jestem straszny tchórz.

tusia26 pisze:
Dziewczyny i znów nic do końca nie wiem 16 grudnia ma miec robione echo serca i wtedy bedzie pewne czy jest wszystko dobrze.
Nianiu bardzo sie cieszymy z Majeczką, że będzie sobie ładnie mieszkac pod dahem teściowej -ha ;) ;D

Ja dzis sie odważyłam w końcu iśc do dentysty i mam aż 6 dziór ::) dziś mi zaczęła kanałowe i nie bolało cos tam włożyła i za tydzien mam przyjśc ze zdjęciem. Powiedzcie czy to bedzie bolec mocno, bo ja 6 lat temu uciekłam z krzesła dentystycznego i nie wiem czy to będzie bolec. Ja jestem straszny tchórz.
tusia ząbki trzeba zrobić,bo przecież nie powyrywasz sobie ich wszystkich,a im dłużej zwlekać,tym dla Ciebie gorzej! :p a propo dentysty właśnie idzie do niego mój mąż i dlatego wreszcie mam kompa dla siebie ::)
Przez ostatnie cztery dni nie było,jak nawet na momencik zajrzeć na BB :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:a wszytko dla tego,że mój mężuś miał wolne ::)

tusia26 pisze:

Ja dzis sie odważyłam w końcu iśc do dentysty i mam aż 6 dziór  ::) dziś mi zaczęła kanałowe i nie bolało cos tam włożyła i za tydzien mam przyjśc ze zdjęciem. Powiedzcie czy to bedzie bolec mocno, bo ja 6 lat temu uciekłam z krzesła dentystycznego i nie wiem czy to będzie bolec. Ja jestem straszny tchórz.

hmmm no bedzie troche boleć ale nie aż tak :p ::) 8)

Tofinku, ja kaszke robie tak:
wlewam 50-60ml wody, sypię 1-2 lyzeczki kaszki kukurydzianej i dodaje do smaku kilka granulkow herbatki hipp. Kaszke podaje Maciusiowi o 19.00. No i nie jest jej duzo, ale to tylko dlatego, ze za poltorej godziny ma karmienie przed snem i nie chce za bardzo wypelniac mu żołądka, ale jednoczesnie chce zeby troche kaszki zjadl, bo jest gestsza niz moje mleczko.

Ale sprawdza sie to tak średnio - kiedys Maciek budzil sie dopiero o 5-6, a teraz jeszcze dodatkowo zalicza karmienie o 2-3. Mialam zaczac Go odzwyczajac i poic herbatka, ale wychodzi mi na to, ze On jeszcze potrzebuje tego.

W nastepnym miesieacu będą kaszki 2X dziennie i wtedy sprobuje zmodyfikowac nasz cykl nocny. O ile starczy mi cierpliwosci ::) :p :)

reklama
nadrabiam Was,jak tylko mam dla siebie kompa i Oti mi na to pozwala!
Dziś dostałam próbkę kaszki z nestle i deserek z bobovity(ale niestety z deserku nici,bo POCZTA POLSKA zgniotła go,że aż paczuszka się porozklejała..........a pani kierowniczka na poczcie,była zdziwiona,że ja jej nie chcę i karzę odesłać..........tak mnie to babsko wkurzyło,że zadzwoniłam do BoboVita-Nutrcia i nagadałam na pocztę polską.............finał jest taki,iż mają mi przysłać jeszcze raz............MOŻE TERAZ BĘDZIE CAŁY!!!)
A co do imion nazywam się Kaśka ur.23.02.1974r imienin nie obchodzę,tylko urodzinki

Do góry