reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
NiaNia pisze:
Kredzia przykro mi bardzo. Jestem pełna podziwu bo takie rozłąki napewno bardzo bolą.
A własciwie dlaczego Artek tak czest wyjezdza? Ze zwgledu na kase czy ojca??
nianiu mamy szrot i jeździ po towar (na szpery), do tej pory był na sklepie a jeździli rodzice, teraz jeździ artek ze szwagrem :((((
a z powodu zatargów ze staruszkiem to jak już to byśmy wyjechali razem ale nie do niemiec a do włoch, narazie wszystko przycichło nie wiem na jak długo....

elficzko cieszę się przeogromnie, że to nic takiego!!!!  a jak z okresem skonczył się??

gazelaczku brawo dl żarłoczka no i dzielnej mamy :) a co to za kleik podawałaś ???

martuśka ja też wiem :( zanim razem zamieszkaliśmy to spotykaliśmy się co jakiś czas na jakiś czas, bo poznaliśmy się przez neta i ja mieszkałam tu a artek we włoszech i tak jeździliśmy tymi busami.....

maniula mam pytanko z tą skazą tymula..... czy juz może normalnie jeść mleczko ??? bo ja nie mogę jeść nic co zawiera mleko!!! a jest  sporo produktów, nie powiem ale prawie we wszystkim jest ;) no isłodycze.... pomarzyć ;) ale ważniejsze jest dla mnie mlesio dla tymcia niż słodycze :)

ale co gorsza mlekaa nie jem pod żadną postacią dokładnie czytam co jest w składzie danego produktu a i tak tymul na cośjest uczulony :((((((((( tylko nie wiem na co ??? buziaka ma suchego i plamki, brzuszek i plecki strasznie suche, a na łokciu, udzie i stópce ma taką strasznie suchą  skórkę :( i czerwone plamki

ok czas na zabawę bo właśnie się przebraliśmy bo się przelaliśmy, a tak chciałam sobie pospać z tymulem ale mi nie dał ;) ale noc mamy :)
no i planuję trochę poćwiczyć przed serialem ;D może namówię siostrę ;)
buziaki

witam Was babulki!
nie zaglądałamtu ze trzy dni......
i teraz nie pamiętam,na jakiej stronie to było!
moja Otylia chyba zaczęła ząbkowanie,jest taka strasznie marudna,a zwłaszcza popołudniu
daje mi trochę w kość,że nawet  przy kompie nie mogę usiąść
jak mi Oti pozwoli to Was nadrobię!

kolorowa kredko tak czytam,że Twój Tymek ma suchą skórkę,
nam pediatra na taką dolegliwość kazał kąpać Oti w krochmalu
powiem szczerze,że patrzyłam na to z niedowierzaniem,ale pomogło
Oti wtedy miała paciorkowca na skórce,ale podejrzenia były też na uczulenie,więc nie można było stosować żadnych oliwek itp.

Kornelek jako noworodek też miał zmiany skórne i położna zaleciła zwykłą kąpiel w krochmalu, zamiast innych specyfików. I też szybciutko pomogło, ale obawiam się, że jeżeli u Tynka jest alergia, to żaden krocham nie załatwi sprawy. Trzeba znaleźć kredko źródło uczulenia, bo i tak będzie do was wracało.

chciałam się zapytać,jaka u Was pogoda i czy wychodzicie na spacerki????
u mnie jest tak
zdjeciaotylki0035gd.jpg[img]

U nas tez krochmal bardzo pomagal na skorke i jeszcze jak dodawalam do wody w wanience mojego mleka. Kredziu sprobuj, napewno nie zaszkodzi.
Ja dzisiaj od rana zalatwiam sprawy zwiazane z wychowawczym i wszystko przez telefon bo nie mam z kim malej zostawic i jak na zlosc albo wszedzie zajete albo nikt nie odbiera. Chcac niechcac bede jutro lub w srode musiala meza z weronika wreszcie na dluzej zostawic i pojechac to pozalatwiac.
Jutro mam ostatni dzien urlopu a potem dwa lata wychowawczego.

zdjeciaotylki0064cj.jpg[img]

czy u Was też powoli zadomawia się zima(to co widać na zdjęciach-to mój widok z okna)
elfiko ale masz super,ja tylko do stycznia mam być w domku z małą

reklama
U mnie tez dzisiaj pelno sniegu, zdjecie wkleje potem bo mam na tamtym kompie a maz go okupuje, ale ja tak jak Iwon chodze z mala codziennie. Nie bylam raz z powodu lenistwa a tak to zawsze no moze jak leje to nie. Tez dwugodzinne te moje wyprawy a w lato to spacer dwie godziny a reszta na ogrodku bo mieszkam w domku.
Weronika lubi te nasze wyprawy, nigdy nie placze, albi spi albo oglada swiat. ja tez basrdzo lubie maszerowac i myslec o niebieskich migdalach  ;D

Do góry